Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Matti Alatalon suojateilla hikinen urakka edessä

 
Matti Alatalon suojateilla hikinen urakka edessä

Tiukasti viime kausina pudotuspelipaikasta taistellut JYP lähtee alkavaan kauteen jälleen haastajan asemasta. Kesän aikana Jyväskylästä ei suuria siirtouutisia muualle Suomeen kantautunut. Vaihtuvuutta joukkueessa on kuitenkin tapahtunut. Viime kauden joukkueen pistepörssin kärjestä vaihtoivat maisemaa kaksi tehokkainta pelaajaa. Kuusi edellistä kautta Jyväskylässä kiekkoillut Antti Virtanen jättää suuret saappaat täytettäväksi. Virtanen pelaa alkavalla kaudella Ruotsin Elitserieniin nousseen Skellefteån riveissä. Niinikään kiertolaisena viimeiset kaudet pelannut Jesse Niinimäki suuntaa Ruotsin Elitserieniin. Niinimäki on hakenut läpimurtoaan nyt Ilveksen, Jokereiden ja Jypin riveissä siinä täysin onnistumatta. Hyökkäyspään menetyksiä korvaamaan JYP hankki joukkueeseen vuoden tauon jälkeen palaavan Ilari Filppulan Jokereista. Filppulan visiitti pääkaupunkiseudulla alkoi hyvin, mutta tahti hiipui joukkueen heikkojen esitysten myötä kauden mittaan. Ässissä kaudella 2004-2005 pelannut Mika Niemi puolestaan siirtyy takaisin SM-liiga kaukaloihin Mestiksessä vietetyn kauden jälkeen. Niemi keräsi viime kaudella kiitettävät 37 tehopistettä pelaamissaan 43 ottelussa. JYP sai vahvistusta myös itärajalta, kun kaksi edellistä kautta hyvillä tehoilla SaiPassa pelannut Tuomas Vänttinen liittyi joukkueeseen. Peräpäähän kokemusta tuo pitkän uran SM-liigassa tehnyt Miska Kangasniemi. Kangasniemi palaa Suomeen kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Joukkueen ehdoton kultakimpale on kuitenkin tolppien välissä. Sinuhe Wallinheimon loistosuorituksilla Jypillä on mahdollisuus voittaa otteluita lähes joka ilta. Jyväskyläläiskannattajien iloksi Wallinheimo on allekirjoittanut jatkosopimuksen Jypin kanssa. Uusi sopimus pitää Wallinheimon joukkueessa myös kaudella 2007-2008.

JYP Ismo Läntisen vihosta katsottuna:

ISOJEN KIUSAAJA JYP
Taas kun katsoo JYPIN nimilistaa niin ei se paljon lupaa.
Ihme kuitenkin olisi jos ei Jyväskyläläiset taas ottaisi upeita voittoja jopa vieraskentillä.


SINUHE JYVÄSKYLÄLÄINEN
Koko liigan värikkäin torjuja, iso hyvin peittävä rightilta pelaava maalivahti on myös armoton showmies. SINUHE WALLINHEIMO on paljon vartijana Jypissä tulevalla kaudella.
Wallinheimo Sinuhe,JYP
Sinuhe Wallinheimo on Jypin kantava voima.
Jarno Kylmänen / UrheiluPori.com



Filppula Ilari,Jokerit
Ilari Filppula tekee paluun Jyp paitaan.
Jarno Kylmänen / UrheiluPori.com

AVOJÄÄN POMMITTAJA
Jyp sai kovan paluumuuttajan kun kahdeksan kautta muualla pelannut MISKA KANGASNIEMI (31v) palaa Hippokselle. Kangasniemi on vuosien aikana kovilla avojään taklauksillaan ihastuttanut ja vihastuttanut monia jääkiekon ystäviä.


JYP AKATEMIA
Jyväskylässä on jo useita vuosia tehty valtavan hyvää juniori työtä jääkiekossa. Jyväskylän yliopisto takaa jatkuvasti potentiaalisia juniorivalmentajia. Jääkiekkoa on Jyväskylässä tutkittu ja ”pilkottu palasiksi” enemmän kuin missään Suomen kaupungissa. Useat menestyneet valmentajat ovat saaneet Jyväskylä-leiman. Erkka Westerlund, Hannu Aravirta, Jukka Rautakorpi, Risto Duhva. Jukka Jalonen, Mika Toivola ja tietenkin nykyinen Jyp valmentaja Matti Alatalo muutamia nimetessäni.


UUSI NOSTE JYPIN KAUTTA
Monet Suomen juniorimaajoukkueiden lahjakkuudet joiden ura ei olekaan lähtenyt normaaliin nousuun, ovat joutuneet hakemaan vauhtia Suomen ja Ruotsin alasarjoista. JYP on löytänyt tällaisia pelaajia ja on pelastanut monen lahjakkuuden uran. Nykyisessä Jypissä pelaa esimerkiksi tällaisia pelaajia Miikka Männikkö ja Eerikki Koivu. Vastaavasti Johannes Alasen ura taasen oli Tapparassa laskussa ja viime kausi oli jo hyvä Jypissä  ja tulevana kautena luistin kulkee taas vinhaan malliin.


TOIVOTTAVASTI NÄHDÄÄN LIIGASSA
JYPIN A-NUORET voittivat kultaa 2005-2006. Joukkueen kapteeni oli KALLE MÄKINEN
s.1986 168 cm 68kg R
POLKUKONE NIMELTÄ MÄKINEN nousi keväällä jyväkyläläisyleisön suursuosikiksi valtavan asenteensa ja periksiantamattomuutensa ansiosta. Jatkossa nähdään miten pieni koko vaikuttaa hänen mahdolliseen pääsyynsä Sm-liigaan.



Siirrot:
Tulleet:
Pekka Tuokkola Tappara
Ilari Filppula Jokerit
Samuli Piiroinen Jukurit/Mestis
Olli Sipiläinen Jukurit/Mestis
Mika Niemi Jukurit/Mestis
Tuomas Vänttinen SaiPa
Miska Kangasniemi Malmö/SWE

Lähteneet:
Jouni Virpiö TuTo/Mestis
Eero Hyvärinen Jukurit/Mestis
Tuomas Mikkonen Iowa Stars
Jesse Niinimäki Luleå/SWE
Filip Riska Sport/Mestis
Antti Virtanen Skellefteå/SWE
Aleksis Ahlqvist HIFK
Tommi Nikkilä Tappara
Ilkka Vaarasuo Leksand/SWE

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle



MikaToivola

Mika Toivola

6.3.1971 Helsinki
Tiedot


Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää