Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lämmi laukoi PoPalle pisteen

 
Lämmi laukoi PoPalle pisteen


Porin Palloilijoiden pitkä Oulun reissu tuotti arvokkaan liigapisteen. Sinimyrskyn sankari oli kolme kaappia takonut Jaakko Laitinen.

PoPa matkusti pohjoiseen jo perjantaina. Hyvä ja huolellinen valmistautuminen näkyikin ottelun alussa. PoPa aloitti terävästi, kun Jaakko Laitinen jatkoi Petteri Pitkäsen esityön maalin alakulmaan. Tervarit tuli tasoihin vain muutamia sekunteja myöhemmin, mutta Jarkko Reinikka kuittasi porilaiset uudelleen johtoon. Reinikka pamautti kauden avausosumansa komeasti vapaapotkusta ja miehen hartioilla riippunut apina putosi Oulun liikuntahallin parketille. PoPa ei pystynyt johtoasemassa pelaamaan normaalilla tasollaan. Tervarit prässäsi aggressiivisesti ja hyökkäsi suoraviivaisesti. Maajoukkueympyröissäkin pyörähtäneet Adrian Rizvani ja Jarno Auvinen näyttivät porilaisille terävyytensä. Kaksikko muutti PoPan johtoaseman Tervareiden eduksi näppärillä, mutta porilaisittain liian helposti syntyneillä osumilla.

Toisella puoliajalla PoPalla oli käynnistymisvaikeuksia. Tervarit pisti lisää hanaa ja Oskari Tervo hankki kotijoukkueelle jo kahden maalin johdon. PoPa heräsi vasta salin nurkkaan ahdettuna. Maalivahti Juha Ojanperä nostettiin mukaan hyökkäyksiin ja peli alkoi pyöriä Tervari-maalilla. Oululaisten taisteleva puolustusnelikko sai kuitenkin rikottua PoPan ylivoiman pariin otteeseen, mutta Tervari-pelaajat eivät saaneet palloa avopaikoista rysään.

Kun ratkaisijan viitta ei kelvannut kotijoukkueelle, Jaakko Laitinen kaappasi sen. PoPa kolisteli pariin otteeseen tolppia, kunnes Lämmin tahtomaali kavensi ottelun 4-3:een.  Yhden maalin johtoasema kipsasi kotijoukkueen. Laitinen niittasi köysiin joutuneen vastustajan kanveesiin asti. Terävä laukaus lähti Timo Laurilan mainiosta esityöstä. Ottelun viimeisellä minuutilla pallo kimpoili vielä molemmilla maaleilla, mutta voitto-osumaa ei koskaan syntynyt. Näin molempien oli tyytyminen tasapeliin.

- Peli oli taas aikamoinen adrenaliinipommi. Tämä tasuri maistui hyvältä, vaikka kolmea pistettä lähdimme hakemaan. On kova juttu nousta kahden maalin takaa, varsinkin liigan vaikeimmalla vieraskentällä, PoPan päävalmentaja Teemu Eskola pohti.

- Tervareilla on tällä kaudella hyvä joukkue, jossa on paljon henkilökohtaista taitoa, terävyyttä ja sopivasti röyhkeyttä. Oulusta ei moni jengi hae edes yhtä pistettä.

Pistekin oli PoPalle arvokas. Jos peli olisi päättynyt 4-2, Tervarit olisi noussut PoPan ohi. Nyt kotijoukkue jäi sarjataulukossa sijalle seitsemän (7.),  PoPan ollessa kolmas (3.).

- Tässäkin sarjassa on korkealla, jos voittaa kotona, eikä häviä vieraissa. Vieraskiertueemme jatkuu vielä kahdella pahalla pelillä. Niistäkin lähdemme kuitenkin taistelemaan täysiä pisteitä.

Ensi lauantaina PoPa kohtaa Vantaan Tikkurilassa VALOn, joka on raporttien mukaan paljon parempi, mitä sarjasijoitus antaa ymmärtää.

Vantaan matkaa seuraa Vaasan koitos. Ruutupaitojen vieraana PoPa ei ole koskaan juhlinut, joten sekin haaste on suuri.

Tervarit - PoPa 4-4 (3-2)
3.30 Jaakko Laitinen (Petteri Pitkänen) 0-1
3.43 Jarno Auvinen (Olli Vääräniemi) 1-1
4.32 Jarkko Reinikka 1-2
10.58 Adrian Rizvani (Ari Makowski) 2-2
12.33 Auvinen (Heikki Halmet) 3-2
---
27.38 Oskari Tervo (Auvinen) 4-2
34.24 Laitinen 4-3
37.54 Laitinen (Timo Laurila) 4-4.
Yleisöä: 91.

Parhaat pelaajat:
Tervarit: Jarno Auvinen
PoPa: Jaakko Laitinen
Kulta: Jarno Auvinen, Tervarit
Hopea: Jaakko Laitinen, PoPa
Pronssi: Jarkko Reinikka, PoPa

Porin Palloilijoiden tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JaakkoLaitinen

Jaakko Laitinen

16.1.1983
Tiedot


Luotosen hattutemppu MuSan voiton takuu

Luotosen hattutemppu MuSan voiton takuu

Lauantain iltapelissä Ylöjärven ”postimerkillä” tilanteita syntyi paljon kumpaankin päähän.

Lue lisää
MuSan Martta Perälä nollasi vanhan seuransa

MuSan Martta Perälä nollasi vanhan seuransa

Ottelu alkoi vieraiden paineistaessa. Avauspaikan he loivat jo heti ensimmäisellä minuutilla.

Lue lisää
MuSan härkäviikko päättyi voitonjuhliin

MuSan härkäviikko päättyi voitonjuhliin

KaDy kaatui lauantaina Monnarilla lukemin 2–4 (0–1). Anni-Eliina Luotonen sankaritar hattutempullaan.

Lue lisää
MuSaFutsal palasi voittojen tielle

MuSaFutsal palasi voittojen tielle

Loppiaisena MuSaFutsal oli matkustanut Kaustisiin kohdatakseen paikallisen Pohjan-Veikot. Kaustisilta joukkue saalisti viime hetken maalilla 3-4 voiton.

Lue lisää
MuSan vuosi käynnistyi tappiolla

MuSan vuosi käynnistyi tappiolla

Helsingistä tuliaisina kauden ensimmäinen tappio varsinaisella peliajalla.

Lue lisää
MuSaFutsal murskaava vuoden viimeisessä kotiottelussa

MuSaFutsal murskaava vuoden viimeisessä kotiottelussa

Lauantaina MuSaFutsalin vieraaksi oli saapunut FC OPA Oulusta. Porilaiset eivät jättäneet mitään mahdollisuuksia vierailleen vaan murskasi vieraansa lukemin 9-0.

Lue lisää