Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SSV vei pisteet mennessään

 
SSV vei pisteet mennessään


Keskiviikkoillan salibandynäytelmä FBT Pori - SSV antoi ottelua seuraamaan tulleelle runsaslukuiselle yleisölle vastinetta koko rahan edestä. Kotijoukkueen ylväs taistelu ei kuitenkaan riittänyt, vaan SSV vei pisteet mennessään lukemin 6 - 8 ( 2 - 4, 2 - 1, 2 - 3 ).

Ottelun ensimmäisessä erässä kotijoukkueen pelaajat taisivat aluksi kunnioittaa maajoukkuemiehiä vilisevää vierasjoukkuetta. Otteet olivat hermostuneita eikä mieheen päästy kunnolla kiinni SSV:n pelaajien siirrellessä palloa nopeaan tahtiin pelaajalta toiselle ja käyttäen kaikki maalintekopaikkansa tehokkaasti hyväkseen. Lisäksi joukkueen puolustuksesta Tatu Ruohonen joutui jättämään ottelun kesken väännettyään nilkkansa. Tatun korvannut Riku Prokki selviytyi kuitenkin kelvollisesti ottelussa hänelle hieman oudommalla pelipaikalla.

Runsaan 7 minuutin pelaamisen jälkeen kotijoukkue oli kolmen maalin tappioasemassa. Valmentaja Sami Väreen valaessa jatkuvasti uskoa pelaajiinsa, alkoi kotijoukkuekin pikkuhiljaa herätä horroksestaan ja päästä peliin kiinni. SSV tekaisi kuitenkin vielä yhden maalin ennen kuin kotijoukkueen vastahyökkäykset alkoivat tuottaa tulosta. 16.03 Matti Vapaniemi kaventaa Teemu Helinin syötöstä 1 - 4 :ään ja runsas minuutti myöhemmin parhaan ottelunsa FBT Porin paidassa pelannut Lasse Salminen Teijo Vienolan syötöstä taukolukemiksi 2 - 4.  Tässä vaiheessa alkoi SSV:nkin vaihtopenkillä ilmeet muuttua hieman synkemmiksi.

Toiseen erään SSV tuli tiivistetyllä kokoonpanolla. Ottelun hyökkääjinä aloittaneet Tero Tiitu ja Juha Kivilehto oli siirretty puolustajan tontille ja hyökkäystäkin oli rukattu jonkin verran. Yhdestätoista kentällä esiintyneestä pelaajasta kahdeksan pelaa ensi viikolla MM-kisoissa Suomi-paidassa. Toisin sanoen SSV joutui pistämään parastaan ennakkoluulottomasti toisessa ja kolmannessa erässä pelannutta kotijoukkuetta vastaan. Toisen erän alku oli tasaista vääntöä. Erän puolenvälin paikkeilla Janne Kujansuun saama rangaistus kostautui ja SSV siirtyi  kolmen maalin johtoasemaan. FBT Pori kuitenkin taisteli ja ajassa 35.14 Toni Läntinen lyö Ville Vahteran laukauksen jälkeen pallon maaliin. Sama kaksikko on asialla pelikellon näyttäessä aikaa 38.44, kun Ville Vahtera karkaa Toni Läntisen syötöstä läpiajoon Santtu Mannerin roikkuessa niskassa. Tämä ei kuitenkaan haittaa Vahteraa, joka suojaa hyvin palloa ja läpiajon päätteeksi harhauttaa maalivahti Toivoniemen ja kaventaa taukolukemiksi 4 - 5.

Kolmannessa erässä taistelu jatkuu. Noin 7 minuutin kohdalla Lasse Salminen tekee illan toisen maalinsa Ville Salosen syötöstä ja tasoittaa ottelun vain kaksi sekuntia Tero Tiitun saaman rangaistuksen päättymisen jälkeen. SSV kuitenkin kuittaa kolme minuuttia myöhemmin ja siirtyy jälleen johtoon. Kotijoukkue taistelee kuitenkin tasoihin ylivoimalla Mikael Järven ottaman rangaistuksen aikana Ville Vahteran osuessa Matti Vapaniemen syötöstä. Tässä vaiheessa tunnelma ottelussa oli todella korkealla. Riemu oli kuitenkin lyhytikäinen, sillä Matti Vapaniemen 32 sekuntia tasoitusmaalia myöhemmin saama 2 minuutin rangaistus kostautui ja SSV meni jälleen maalin johtoon. Valmentaja Väre protestoi maalia edeltävää tilannetta, jossa maalin syöttänyt Järvinen pysäytti omalla puolustusalueella pallon kädellään ja syötti sen eteenpäin Mikael Järvelle, joka laukoi pallon maaliin. Ottelun toinen oikeudenjakaja Marko Salminen ei pitänyt Väreen protestoinnista ja antoikin hänelle kahden minuutin rangaistuksen. Kotijoukkue taisteli ja teki  kaikkensa estääkseen lisämaalien syntymisen, mutta alivoimapaketti hajosi hetkeksi ja SSV käytti tilanteen hyväkseen ja siirtyi kahden maalin johtoasemaan, joka kotijoukkueen raivokkaasta taistelusta huolimatta piti ottelun loppuun asti.

Kaiken kaikkiaan kunnollista viihdettä keskiviikkoillaksi. Ensimmäisen erän alkua lukuun ottamatta kotijoukkue ylsi valtakunnan ykkösjoukkuetta vastaan todella hyvään esitykseen. Trackers-ottelun taisteleva ilme löytyi kuin löytyikin ja vierasjoukkue joutui tekemään todella kovan työn pisteiden eteen. Vielä kun opittaisi suuntaamaan kaikki energia pelaamiseen eikä tuhlattaisi sitä turhaan ottelun tuomarien arvostelemiseen. Vaikka tuomarien vihellykset olisivat epätasaisia ja sallisivat tietyille pelaajille enemmän erivapauksia kuin muille, niin päätäntävalta on kuitenkin heillä eikä sitä mikään muuta. Ratkaisi se sitten pelaajien mielestä pelin tai ei...

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKarhut kohtaa seuraavaksi sarjanousijan

Karhut kohtaa seuraavaksi sarjanousijan

Karhujen ottelut jatkuvat sunnuntai-iltana, kun Porin Urheilutalolle saapuu O2-Jyväskylä. Tuleva vierasjoukkue on monelle katsojalle uusi tuttavuus. Joukkue nousi viime kauden päätteeksi Divariin.

Lue lisää
Jani Kannosto on Karhujen seuraava päävalmentaja – valmennustiimi selvillä

Jani Kannosto on Karhujen seuraava päävalmentaja – valmennustiimi selvillä

Erinomaisen kauden salibandyn Divarissa pelannut Karhut on nimennyt ensi kauden päävalmentajansa. Edustusjoukkueen päävalmentajaksi siirtyy päättyneellä kaudella kakkosena toiminut Jani Kannosto. Kannoston sopimus on kaksivuotinen.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Karhut solmi kaksi jatkosopimusta

Karhut solmi kaksi jatkosopimusta

Divari-kauteen valmistautuva Karhut on solminut kaksi jatkosopimusta omien kasvattiensa kanssa.

Lue lisää
Karhut solmi kaksi tärkeää jatkosopimusta

Karhut solmi kaksi tärkeää jatkosopimusta

Karhut on solminut kaksi tärkeää jatkosopimusta ensi kautta koskien. Joukkueen riveissä jatkavat kapteenina toiminut puolustaja Kalle Santanen sekä Divarin maalipörssin voittanut hyökkääjä Benjamin Lepola.

Lue lisää
Karhut jatkaa Kujansuun alaisuudessa

Karhut jatkaa Kujansuun alaisuudessa

Salibandyn Divarissa pelaava Karhut on solminut ensi kautta koskevat valmentajasopimukset. Päävalmentajana joukkueessa jatkaa 1+1 vuotisella sopimuksella Juha-Petri Kujansuu.

Lue lisää