SSV vei pisteet mennessään

Keskiviikkoillan salibandynäytelmä FBT Pori - SSV antoi ottelua seuraamaan tulleelle runsaslukuiselle yleisölle vastinetta koko rahan edestä. Kotijoukkueen ylväs taistelu ei kuitenkaan riittänyt, vaan SSV vei pisteet mennessään lukemin 6 - 8 ( 2 - 4, 2 - 1, 2 - 3 ).

Ottelun ensimmäisessä erässä kotijoukkueen pelaajat taisivat aluksi kunnioittaa maajoukkuemiehiä vilisevää vierasjoukkuetta. Otteet olivat hermostuneita eikä mieheen päästy kunnolla kiinni SSV:n pelaajien siirrellessä palloa nopeaan tahtiin pelaajalta toiselle ja käyttäen kaikki maalintekopaikkansa tehokkaasti hyväkseen. Lisäksi joukkueen puolustuksesta Tatu Ruohonen joutui jättämään ottelun kesken väännettyään nilkkansa. Tatun korvannut Riku Prokki selviytyi kuitenkin kelvollisesti ottelussa hänelle hieman oudommalla pelipaikalla.

Runsaan 7 minuutin pelaamisen jälkeen kotijoukkue oli kolmen maalin tappioasemassa. Valmentaja Sami Väreen valaessa jatkuvasti uskoa pelaajiinsa, alkoi kotijoukkuekin pikkuhiljaa herätä horroksestaan ja päästä peliin kiinni. SSV tekaisi kuitenkin vielä yhden maalin ennen kuin kotijoukkueen vastahyökkäykset alkoivat tuottaa tulosta. 16.03 Matti Vapaniemi kaventaa Teemu Helinin syötöstä 1 - 4 :ään ja runsas minuutti myöhemmin parhaan ottelunsa FBT Porin paidassa pelannut Lasse Salminen Teijo Vienolan syötöstä taukolukemiksi 2 - 4.  Tässä vaiheessa alkoi SSV:nkin vaihtopenkillä ilmeet muuttua hieman synkemmiksi.

Toiseen erään SSV tuli tiivistetyllä kokoonpanolla. Ottelun hyökkääjinä aloittaneet Tero Tiitu ja Juha Kivilehto oli siirretty puolustajan tontille ja hyökkäystäkin oli rukattu jonkin verran. Yhdestätoista kentällä esiintyneestä pelaajasta kahdeksan pelaa ensi viikolla MM-kisoissa Suomi-paidassa. Toisin sanoen SSV joutui pistämään parastaan ennakkoluulottomasti toisessa ja kolmannessa erässä pelannutta kotijoukkuetta vastaan. Toisen erän alku oli tasaista vääntöä. Erän puolenvälin paikkeilla Janne Kujansuun saama rangaistus kostautui ja SSV siirtyi  kolmen maalin johtoasemaan. FBT Pori kuitenkin taisteli ja ajassa 35.14 Toni Läntinen lyö Ville Vahteran laukauksen jälkeen pallon maaliin. Sama kaksikko on asialla pelikellon näyttäessä aikaa 38.44, kun Ville Vahtera karkaa Toni Läntisen syötöstä läpiajoon Santtu Mannerin roikkuessa niskassa. Tämä ei kuitenkaan haittaa Vahteraa, joka suojaa hyvin palloa ja läpiajon päätteeksi harhauttaa maalivahti Toivoniemen ja kaventaa taukolukemiksi 4 - 5.

Kolmannessa erässä taistelu jatkuu. Noin 7 minuutin kohdalla Lasse Salminen tekee illan toisen maalinsa Ville Salosen syötöstä ja tasoittaa ottelun vain kaksi sekuntia Tero Tiitun saaman rangaistuksen päättymisen jälkeen. SSV kuitenkin kuittaa kolme minuuttia myöhemmin ja siirtyy jälleen johtoon. Kotijoukkue taistelee kuitenkin tasoihin ylivoimalla Mikael Järven ottaman rangaistuksen aikana Ville Vahteran osuessa Matti Vapaniemen syötöstä. Tässä vaiheessa tunnelma ottelussa oli todella korkealla. Riemu oli kuitenkin lyhytikäinen, sillä Matti Vapaniemen 32 sekuntia tasoitusmaalia myöhemmin saama 2 minuutin rangaistus kostautui ja SSV meni jälleen maalin johtoon. Valmentaja Väre protestoi maalia edeltävää tilannetta, jossa maalin syöttänyt Järvinen pysäytti omalla puolustusalueella pallon kädellään ja syötti sen eteenpäin Mikael Järvelle, joka laukoi pallon maaliin. Ottelun toinen oikeudenjakaja Marko Salminen ei pitänyt Väreen protestoinnista ja antoikin hänelle kahden minuutin rangaistuksen. Kotijoukkue taisteli ja teki  kaikkensa estääkseen lisämaalien syntymisen, mutta alivoimapaketti hajosi hetkeksi ja SSV käytti tilanteen hyväkseen ja siirtyi kahden maalin johtoasemaan, joka kotijoukkueen raivokkaasta taistelusta huolimatta piti ottelun loppuun asti.

Kaiken kaikkiaan kunnollista viihdettä keskiviikkoillaksi. Ensimmäisen erän alkua lukuun ottamatta kotijoukkue ylsi valtakunnan ykkösjoukkuetta vastaan todella hyvään esitykseen. Trackers-ottelun taisteleva ilme löytyi kuin löytyikin ja vierasjoukkue joutui tekemään todella kovan työn pisteiden eteen. Vielä kun opittaisi suuntaamaan kaikki energia pelaamiseen eikä tuhlattaisi sitä turhaan ottelun tuomarien arvostelemiseen. Vaikka tuomarien vihellykset olisivat epätasaisia ja sallisivat tietyille pelaajille enemmän erivapauksia kuin muille, niin päätäntävalta on kuitenkin heillä eikä sitä mikään muuta. Ratkaisi se sitten pelaajien mielestä pelin tai ei...

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com

FBT Pori - logo

FBT Pori - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.