Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vain mestaruus kelpaa Ouluun

 
Vain mestaruus kelpaa Ouluun

Oulun Kärppien kokoonpanossa pitkään pelanneita pelureita siirtyi kesän aikana pelaamaan muualle. Menetyksistä huolimatta Kärpät on jälleen suurin voittajasuosikki. Joukkue onnistui hankkimaan muutaman nimekkään korvaajan. Joukkueen maalivahtiosasto uusiutui kokonaisuudessaan. Viime kaudella ratkaisupeleistä sivussa ollut Niklas Bäckström siirtyi Pohjois-Amerikkaan. Pudotuspeleissä pelannut Mika Pietilä ei myöskään ole enää tällä kaudella joukkueen kokoonpanossa. Tilalle joukkue hankki Mestiksen viime kauden parhaan maalivahdin Jaakko Suomalaisen. Suomalaisen kanssa peliajasta taistelee kanadalainen Andy Chiodo. Kahteen otteeseen NHL:n varattu Chiodo ei ole onnistunut lyömään itseään läpi NHL-ympyröissä. Joukkueen puolustuksesta lentolipun Amerikkaan saivat Ari Vallin, Lasse Kukkonen ja Mikko Lehtonen. Kokenut kolmikko tekee Kärppien kokoonpanoon ison loven. Viime kaudella HPK:ssa mestaruuden voittanut Jukka-Pekka Laamanen hankittiin joukkueen peräpäähän paikkaamaan pois lähtijöitä. Laamasen ohella puolustukseen uutena pelaaja saapuu Atvars Tribuncovs. Hyökkäyskalusto ei kokenut niin pahoja takaiskuja siirtomarkkinoilla mitä peräpää koki. Jari Viuhkolan jääminen Ouluun oli taatusti helpotus seuralle. Erinomaisesti Oulussa pelannut Petr Tenkrat on hyökkäyspään suurin menetys. Tenkratin lisäksi joukkueessa pitkään pelanneet Pekka Saarenheimo ja Juha-Pekka Haataja siirtyivät länsirannikolle Lukon riveihin. Lukosta Ouluun puolestaan matkasi Teemu Normio. Kärppien ehkäpä kesän suurin hankinta on Jokereista siirtyvä Hannes Hyvönen. Oulussa syntynyt Hyvönen teki viime kaudella Jokereiden paidassa 28 tehopistettä. Aiemmin urallaan TPS:ä, Bluesia, HIFK:ta, Ilvestä ja Jokereita edustanut Hyvönen omaa kokemusta 42 ottelun verran myös NHL:stä.

Oulun Kärpät Ismo Läntisen vihosta katsottuna:

KÄRPÄT AREENALLE
RAKSILA ON TÄLLÄ ERÄÄ HISTORIAA
Peruskorjattu ja  areenaksi muokattu Raksilan halli on nyt Oulun Energia Areena.
Bäckström Niklas,Kärpät
Niklas Bäckström jätti isot saappaat täytettäväksi.
Jarno Kylmänen / UrheiluPori.com



Viuhkola Jari,Kärpät
Jari Viuhkola jatkaa joukkueen sentteriosastolla.
Kari Saha / UrheiluPori.com


HANNES HYVÖSESTÄKÖ UUDEN AREENAN JOHTOTÄHTI ?
HANNES HYVÖNEN s. Oulu (31v) 188cm 92kg R
Hyvösen odotettu paluu Ouluun kesti 12 vuotta. Hyvösestä odotetaan Kärpille sitä ”sytyttäjää”, joka nostaa Kärpät taas finaalipeleihin. Tarkalleen ottaen voiko järkevämmin ajatella, kun JUHA JUNNO on taas suunnitellut. Viime kauden muistot ovat hyvin tallella, kun porilaiset suorastaan varastivat Kärpiltä finaalipaikan heidän tajutessa vasta juhannuksena niin käyneen. Hyvösen paras ase on erittäin tarkka ja kova laukaus. Kärpät tulee Hyvösen myötä saamaan myös  fyysisyyttä ja ennen kaikkea ”jätkämäistä” voitontahtoa.

RAHAA EI SÄÄSTELTY KUN...
Rahaa ei varmaankaan säästelty, kun Kärpät nappasi mestari HPK:n huippupuolustajan JUKKA-PEKKA LAAMASEN (29v). Savonlinnasta kotoisin oleva  Laamanen ja Kärpät tekivät neljän vuoden sopimuksen. Monelle Oululaiselle tulee vanhat ajat mieleen, kun katselee Laamasta. Laamasessa on jotain REIJO ”REKSA” RUOTSALAISTA - no luistelussa ei ole kylläkään sitä ”taikuutta” mitä Ruotsalaisella oli.

ATVARS TRIBONTSOVS (29v) 500 OTTELUA
Suomen, Saksan, Venäjän ja Latvian liigojen otteluita ja yli 60 maaottelua Latvian paidassa. Viime kaudella hän pelasi MM- että olympiajoukkueessa.
Ei ainakaan kokemusta tule puuttumaan KÄRPPIEN uudelta LATVILAISpuolustajalta.
Mitatkin on kiitettävät, 188cm ja 100kg

KOVAT SENTTERIT
Kärppien sentterinelikko on kovaa valuuttaa ja siihen on hyvä sovitella laitahyökkääjiä. JARI VIUHKOLA, KALLE SAHLSTEDT, TOMMI PAAKKOLANVAARA ja kun vielä lisätään MICHAL BROS kasassa on paperilla koko liigan paras keskushyökkääjäryhmä. Valmentaja KARI JALONEN näyttää tietävän millaisia pelaajia hän haluaa  joukkueeseensa, olihan hän itsekin melkoinen pelin tekijä.

EI VOI USKOA
KÄRPPIEN JA KOKO LIIGAN YKSI PARHAISTA MAALIVAHDEISTA NIKLAS BÄCKSTRÖM LÄHTI NHL- JOUKKUE MINNESOTA WILDIN JOUKKUEESEEN.
MITÄ TEKEE  KÄRPÄT? HANKKII TILALLE LÄHINNÄ PITTSBURGH PENGUINSIN FARMIJOUKKUEESSA PELANNEEN ANDY CHIODON (23v) SEKÄ MESTIKSESSÄ JUKUREISSA PELANNEEN JAAKKO SUOMALAISEN (28v).
CHIODONIN LOUKATTUA NIVUSENSA HANKKI KÄRPÄT HÄNEN TUURAJAKSIEEN ISOKOKOISEN RAUMALAISLÄHTÖISEN TUOMAS TARKIN (26v)  193cm 93kg.

EI TARVITSE KOVIN HYVÄ ASIANTUNTIJA OLLA, KUN VEIKKAA OULUSSA SYKSYN AIKANA MAALIVAHTEJA MENEVÄN JA TULEVAN.

TAPAHTUI MUUTAMA VUOSI SITTEN
KÄRPÄT -TAPPARA ottelun aikana kuuluttaja kertoi väliaikatuloksia muilta liigapaikkakunnilta.
Turussa ensimmäisen erän jälkeen Teepeeässät - Ässät yksi yksi tasan.



Siirrot:
Tulleet:
Andy Chiodo Pittsburgh
Jukka-Pekka Laamanen HPK
Jaakko Suomalainen Jukurit/Mestis
Hannes Hyvönen Jokerit
Teemu Normio Lukko
Atvars Tribuncovs Mora IK/SWE


Lähteneet:
Petri Koivisto Hokki/Mestis
Lasse Kukkonen Chicago
Ari Vallin Florida
Mikko Lehtonen Nashville
Niklas Bäckström Minnesota
Pekka Saarenheimo Lukko
Juha-Pekka Haataja Lukko
Vitezslav Bilek
Petr Tenkrat SC Bern/SUI

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle




Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää