PoPalle arvokas voitto Vaasasta

Porin Palloilijat rikkoi keskiviikkona kolme kautta kestäneen Vaasan vieraskirouksen. Liigapisteet Poriin lukemin 3-5 (2-3).

PoPa oli aikaisemmilla liigakausillaan kärsinyt katkerat yhden maalin tappiot Vaasassa. Sinimyrsky lähti ampumaan apinaa alas viininpunaisissa vaatteissa. Pelipaitavalinta kannatti. PoPa kesti mainiosti fyysisen vastustajan lähentelyt, puolusti suurella sydämellä ja hyökkäsi taidolla.

Ottelun avausmaali ei tällä kertaa näyttänyt pelin suuntaa. Pallo määrättiin kuudenmetrin rangaistuspilkulle varsin yllättävästä tilanteesta. PoPan Petteri Pitkänen ja Ruutupaitojen Jan-Christian Westermark nojailivat toisiinsa aivan rp-alueen peräkulmassa. Westis kaatui, ja vihellys kaikui. PoPa ei kuitenkaan hämmentynyt Pekka Liukkosen tyylikkäästi yläkulmaan ampumasta rankkariosumasta. Pelaajien paketti pysyi hyvin kasassa, ja PoPa jatkoi rohkeaan pallolliseen peliin perustuneella taktiikallaan.

Vapauttava tasoitusosuma syntyi komeasta kulmapotkukuviosta. Petteri Pitkänen passasi ja Jarkko Reinikka ampui uusien Jomiensa neitsytosuman. Jomat ja "Leka" syttyivät maalista täyteen liekkiin. Reinikka pyöritti PoPan peliä tyylikkäästi, ja Sinimyrsky haki hanakasti johtoa. Reinikan ketjukaveri Sami Rantala näytti parasta osaamistaan ajassa 16.15. Sami sai Jaakko Laitiselta nappisyötön, pyörähti ympäri, haastoi puolustajan, ajoi rinnalle ja täräytti pallon pitseihin. Vajaa minuuttia myöhemmin Reinikka vapautti viistävällä läpisyötöllä Timo Laurilan, joka ohitti maalivahti Peter Kaupin varmasti.

Parin maalin johto tuuditti PoPan hetkeksi, ja vaarallinen vastustaja kuittasi välittömästi. Vahva target Arto Saranpää viimeisteli taukolukemat 2-3. PoPa tuli toiselle jaksolle terävänä. Sami Rantala pääsi avopaikkaan jo avaussekunneilla, mutta Kauppi peitti maalinsa hienosti. Pari minuuttia myöhemmin Rantala iski uudelleen. Timo Laurila ampui, Kauppi torjui eteensä, ja PoPan ykköstarget kuittasi selectin yläkulmaan.

Johtoasemassa PoPa pelasi kypsästi. Piti palloa pitkiä jaksoja, eikä Ruutupaidat juuri päässyt Juha Ojanperän maalille. Kunnes Kåre Björkstrand iski. Siirtäen pohjapelaajan paikalla olleen Reinikan ronskisti sivuun, kääntyi ja tälläsi kuulan yläkulmaan. Leka rynnisti tilanteen jälkeen vaihtoon nenä verillä ja nuppi kuumana. "Älä provosoidu" -teema kuitenkin piti ja PoPa nollasi tilanteen nopeasti. Punainen Sinimyrsky jatkoi jauhamistaan, ja RP joutui rikkomaan. Virheet vihellettiin pois, ja se lämmitti kotijoukkueen. Ensin vaasalaisten toimihenkilö puhui itselleen punaisen. Hetkeä myöhemmin maalivahti Kauppi sai keltasen, muttei tyytynyt siihen. Mussutus jatkui ja punalappu viuhui.

PoPa päätti pelata 5-3 -ylivoimalla kelloon sekunteja. Aikomuksena oli iskeä kaappi pariminuuttisen loppuhetkillä. Varma vetopaikka pelattiin Petteri Pitkäselle, jonka kuti jäi kuitenkin sisätolppaan ja maaliviivan väärälle puolelle. Kun YV päättyi, RP alkoi oman myllytyksensä. PoPan boksi kuitenkin piti ja Jaakko Laitinen teki oman erikoisensa. Katko, spurtti ja pallo tyhjiin.

Kongin kilahteassa tunnelmat olivat korkealla. Pisteet sarjakakkosen kotikentältä maistuivat makoisilta.

- Joukkue pelasi tänään juuri, kuten oli sovittu. Saimme motitettua Ruutupaitojen vaarallisen target-pelin lähes täysin, pystyimme rohkeaan ja laadukkaaseen pallolliseen peliin vaikeassa paikassa ja emme sortuneet ylikierroksiin, PoPan päävalmentaja Teemu Eskola kiitteli.

- Ruutupaidat oli tänään erittäin kova. Joukkue on fyysinen ja vahva, mutta myös taitava ja periksiantamaton. Ei ole mikään ihme, että he keikkuvat sarjan kärkisijoilla.

PoPan kovat koitokset jatkuvat jo lauantaina. Suomalaisen liigafutsalin "klassikko" PoPa - GFT mitellään ensi lauantaina urheilutalolla kello 15.00.

37.39 Laitinen 3-5

Punainen kortti: Peter Kauppi, Ruutupaidat.

Luotosen hattutemppu MuSan voiton takuu

Lauantain iltapelissä Ylöjärven ”postimerkillä” tilanteita syntyi paljon kumpaankin päähän.

MuSan Martta Perälä nollasi vanhan seuransa

Ottelu alkoi vieraiden paineistaessa. Avauspaikan he loivat jo heti ensimmäisellä minuutilla.

MuSan härkäviikko päättyi voitonjuhliin

KaDy kaatui lauantaina Monnarilla lukemin 2–4 (0–1). Anni-Eliina Luotonen sankaritar hattutempullaan.

MuSaFutsal palasi voittojen tielle

Loppiaisena MuSaFutsal oli matkustanut Kaustisiin kohdatakseen paikallisen Pohjan-Veikot. Kaustisilta joukkue saalisti viime hetken maalilla 3-4 voiton.

MuSan vuosi käynnistyi tappiolla

Helsingistä tuliaisina kauden ensimmäinen tappio varsinaisella peliajalla.

MuSaFutsal murskaava vuoden viimeisessä kotiottelussa

Lauantaina MuSaFutsalin vieraaksi oli saapunut FC OPA Oulusta. Porilaiset eivät jättäneet mitään mahdollisuuksia vierailleen vaan murskasi vieraansa lukemin 9-0.