Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kykeneekö Toivola nostamaan Lukon suosta

 
Kykeneekö Toivola nostamaan Lukon suosta

Viime kaudella pahasti rämpinyt Rauman Lukko hakee nyt menestystä uusilla nimillä. Joukkueen valmennus on vaihtunut ja pelaajarintamalla on myös ollut poikkeuksellisen vilkasta. Sarjan toiseksi viimeiseksi jäänyt Lukko vaihtoi valmentajaa kesken viime kauden  Jarmo Tolvasesta Jukka Koivuun. Vaihdos ei enää pelastanut Lukkoa, vaan joukkue pelasi todella heikon kauden. Tämän kauden joukkuetta seura alkoi rakentaa jo hyvissä ajoin. Rahaa uusiin pelaajiin on satsattu ja nyt Raumalla esitelty nimilista näyttää ennalta viime kautista vahvemmalta. Ässät upeasti hopealle valmentanut Mika Toivola sai loistavat puitteet rakentaa itselleen uuden joukkueen. Lukon maalivahtikaksikko on ennalta arvioituna joukkueen suurin arvoitus. Kumpikaan kaksikosta Markus Korhonen-Pasi Häkkinen ei ole aikaisemmin puhjennut SM-liigassa täyteen loistoonsa. Molemmat maalivahdit tosin kykenevät pelaamaan SM-liigassa, mutta riittääkö heidän rahkeensa nostamaan Lukkoa aina mitalikamppailuihin asti jää nähtäväksi. Joukkueen puolustus koki suuria muutoksia viime kaudesta. Joukkueen puolustukseen jäi runkopelaajista vain Erik Hämäläinen, Ilkka Heikkinen ja Tuukka Mäntylä. Toni Porkan jouduttua lopettamaan uransa polvivammaan, joukkue hankki kokemusta Helsingistä. Jokereiden takalinjoilla pitkään luutinut Kari Martikainen vaihtoi narripaidan kettupaitaan. Lukon puolustukseen liittyi myös nuori Mikko Viitanen, joka sai kutsun myös Suomen maajoukkueeseen taannoin. Hyvää kiekollista peliä harjoitusotteluissa on esittänyt  ulkomaalaiskaksikko Jiri Hunkes-Jan Platil. Platil tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava fyysisen pelin osalta. Lukon hyökkäyspää koki myös isoja muutoksia. Joukkueen ykkössentteriksi hankittiin Tsekistä Josef Straka, joka onkin jo väläytellyt osaamistaan harjoitusotteluissa. Jokereista Lukkoon siirtyi myös maalintekovoimaa Toni Dahlmanin toimesta. Pohjoisesta siirtyi parivaljakko Pekka Saarenheimo ja Juha-Pekka Haataja isomman peliajan/roolin toivossa Raumalle. Yhdeksi seuraamisen kohteista jää myös varmasti Henrik Juntunen, joka ei onnistunut Ilveksessä viime kaudella.

Rauman Lukko Ismo Läntisen vihosta katsottuna:

RAUMAN LUKKO ”AIKA FAARTTI ETTIPPÄI”
Raumalaiset ovat päättäneet viettää seuran 70-vuotisjuhlia olemalla liigan yksi  huippujoukkueista.
Uudistuneessa jäähallissa tullaankin menemään aivan eri tahtiin kuin viime kaudella.
Toivola Mika,2005-2006
Mika Toivola vaihtoi Porista Raumalle.
Kari Saha / UrheiluPori.com





Korhonen Markus,Brynäs
Markus Korhonen on toinen Lukon uusista maalivahdeista.
Kari Saha / UrheiluPori.com


OULULAISET
Raumalaisten hyökkäys vahvistuu kolmella Oulussa kiekko-oppinsa saaneella hyökkääjällä: PEKKA SAARENHEIMO (24), JUHA-PEKKA HAATAJA ja muutaman Ilves-kauden jälkeen myös Raumalle saapuva HENRIK JUNTUNEN (23). Kolmikko tulee olemaan Lukolle oikea kultakimpale. MIKA TOIVOLA tulee jalostamaan heistä upeita tähtiä.

TAITOA JA KOKOA
PUOLUSTUS on rakennettu Lukolle nykyaikaisesti.

Taitoa ja vahvaa kiekollista peliä Lukkoon tuovat KARI MARTIKAINEN (38v) ja TSEKKI-puolustaja JIRI HUNKES (22v), kokoa ja vahvaa peruspeliä vastaavasti MIKKO VIITANEN (24v) 191cm 100kg ja TSEKKI-puolustaja JAN PLATIL (23v) 189cm 94kg.. Puolustuksesta pitää vielä mainita ERIK HÄMÄLÄINEN (41v) 187cm  ja TUUKKA MÄKELÄ (24v) 189cm.

MAALIVAHDIT
Ainoa osa-alue, kun Lukon pelaajalistaa tarkkailee niin, pistää miettimään, miten tulee pärjäämään  maalivahdit.
MARKUS KORHONEN (31v) ja PASI HÄKKINEN (29v) ovat kyllä kokeneita, mutta riittääkö sittenkään heidän tasonsa illasta iltaan olla voittavia maalivahteja. Vielä arveluttavaksi asian tekee, kun pitää valita kumpi heistä on pelaava maalivahti.
Muistettakoon, että useina vuosina LUKON kirkkain tähti on ollut nimenomaan maalivahti.

LUKKO MITALI PELEISSÄ
Olisi aikamoinen yllätys, jos Lukko ei onnistuisi jo ensi kautena - kiistatta erinomainen valmentaja ja upeasti rakennettu joukkue. Varmasti rahaa on kulunut paljon pelaaja kaupoissa, mutta uskon seuran olevan valmiina myös muutamiin vaihtoihin, jos on tarvetta.
Jäähallin muuttuminen viihtyisäksi areenaksi tuo lisämotivaatiota pelaajille niin kuin myös katsojille.

”JOULUKUUSEN VALOT”
Taitaa olla moneen vuoteen ensimmäinen kerta, kun Lukko-legenda JUHANI ”BRUUTTA” WALLENIUS ei mennyt Lukon uudelle valmentajalle ”tokaisemaan” ei kannata joulukuusen valoja mukaan ottaa.


Siirrot:
Tulleet:
Jan Platil Binghampton Senators/AHL
Marko Luomala Ilves
Henrik Juntunen Ilves
Toni Dahlman Jokerit
Pekka Saarenheimo Kärpät
Juha-Pekka Haataja Kärpät
Josef Straka Sparta Praha
Markus Korhonen Brynäs/SWE
Jiri Hunkes HC Ocelari Trinec
Pasi Häkkinen Herning Blue Fox//DEN
Kari Martikainen Jokerit
Mikko Viitanen Lowell Lock Monsters/AHL
Petri Tähtisalo TuTo/Mestis
Esa Lehikoinen Jokipojat/Mestis
Nico Aaltonen HIFK A


Lähteneet:
Jaakko Hagelberg EV Landshut
Topi Lehtonen Herlev Hornets
Mikko Saari FPS/Mestis
Iiro Tarkki
Mikko Luovi Herning Blue Fox/DEN
Tommi Heinonen TuTo/Mestis
Tomas Kucharcik MHK Nitra
Pauli Levokari SaiPa
Scott Langkow HV71/SWE
Michal Straka SKP Zilina
Markku Paukkunen Växjö Lakers/SWE
Markku Tähtinen Skellefteå AIK/SWE
Toni Porkka lopettaa
Antti Bruun Mora IK/SWE
Teemu Normio Kärpät
Antti Jokela Nybro IF/SWE
Sami Ryhänen SaiPa

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle



MikaToivola

Mika Toivola

6.3.1971 Helsinki
Tiedot


Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää