Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kauden suurin yllättäjä lienee Pelicans

 
Kauden suurin yllättäjä lienee Pelicans

Hannu Aravirran johdolla ensimmäiseen kokonaiseen kauteen lähtevä Lahden Pelicans lienee tämän kauden musta hevonen. Viime kaudella kesken kautta lahtelaisten käskyttäjäksi palkattu Aravirta sai joukkueen pelaamaan ajoittain erinomaista kiekkoa. Jos kausi olisi alkanut vasta joulukuussa, Pelicans olisi ollut playoffspeleissä. Uutta tuulta saanut lahtelainen kiekko elää taas sellaisia aikoja, jolloin joukkueen fanit voivat odottaa voittoja otteluista. Kesken viime kautta joukkueeseen hankittu Tommi Satosaari kantanee joukkueen ykkösmaalivahdin viittaa läpi kauden. Erinomaisesti pelannut Satosaari saa haastajan Antti Niemestä. Vain pieniä muutoksia kesän aikana kokenut joukkue menetti puolustuksesta kaksi avainpelaajaansa. Kimmo Pikkarainen pakkasi laukkunsa ja matkasi Espooseen. Santeri Heiskanen otti Pikkaraisesta mallia harjoitusotteluiden aikana ja suuntasi samaan seuraan. Joukkue onnistui hankkimaan Jokereista Ville Uusitalon riveihinsä. Isoa roolia puolustuksessa alkavalla kaudella tulevat todennäköisesti pelaamaan Erik Kakko ja Anssi Salmela. Hyökkäykseen joukkue sai mieluisen paluumuuttajan Marko Jantusen toimesta. Viime kaudella värikkäiden tapahtumien jälkeen Jokereista potkut saanut Jantunen kiekkoili loppu kauden Ruotsissa. Ässissä hopealle päässyt Leo Komarov on Aravirralle tuttu pelaaja nuorten maajoukkueesta. Viime kaudella ajoittain väläytellyt Karo Koivunen tulee olemaan Jesse Saarisen ohella hyökkäyksen valopilkkuja.

Lahden Pelicans Ismo Läntisen vihosta katsottuna:

RADIOMASTOJEN JUURELTA PELICANS
Useasti tulee miettineeksi, miten Lahden jääkiekko ei ota lähteäkseen ylöspäin. Lisää ihmetystä tulee kun miettii, että Suomen jääkiekon kaikki kaikessa oleva Vierumäen urheiluopisto on naapurissa. Vastaavasti jo vuosia Venäjän liigan joukkueet ovat käyttäneet koko kesän myös naapurissa olevaa Pajulahden urheiluopistoa leiripaikkanaan. Oikeastaan kaikki pitäisi olla kohdallaan Lahti on väkiluvultaan tarpeeksi iso kaupunki ja lisäksi Lahdelle talviurheilu on aina ollut tärkeää. Urheilua seuraavat kaikki tietävät Salpausselän kisat, jotka pidetään jäähallin ”nurkalla”.
Aravirta Hannu,Pelicans
Pelicans aloittaa kauden Hannu Aravirran käskytyksessä.
Kari Saha / UrheiluPori.com


Satosaari Tommi,Pelicans
Tommi Satosaari onnistui viime kaudella hyvin.
Kari Saha / UrheiluPori.com


HANNU ARAVIRTA
Suomen menestynein valmentaja tuli kesken edellisen kauden Lahteen valmentajaksi ja saikin joukkueen pelaamaan ihan mukavasti. Tuleva pelikausi tuleekin näyttämään nouseeko joukkue myös voittavaksi joukkueeksi.
Aravirta pystyy nostamaan Pelicans joukkueen keskiviivan yläpuolelle, jos keskittyy siihen työhön minkä osaa erinomaisesti elikkä valmentamiseen.
Vastaavasti, jos hän toimii taas monissa muissakin joukkueissa valmentajana ( nuorisomaajoukkueet) ja keskittää ajatuksia muihinkin omiin työasioihin, niin ”Pelikaanit” oleilevat taas totutusti häntäpäässä.

MAALIVAHDIT EI MITTÄÄ, PUOLUSTAJAT EI MITTÄÄ
HYÖKKÄÄJÄT
No hyökkäyksestä löytyy ” vikkeläkinttuisia luistelijoita”. Nuorten sarjoissa hyvin menestyneet JESSE SAARINEN (21v), TUOMAS SANTAVUORI (21v), JUSSI SAARINEN(23v) ja HENRI HEINO(20v) ovat nykyaikaisia hyvän harjoittelutaustan omaavia pelaajia, joilta sopii odottaa ihan mitä vain.

KOKEMUSTA
Kokenut kolmikko TONI KOIVUNEN (34), TONI SIHVONEN (35) ja ennen kaikkea MARKO JANTUNEN (35) tulevat olemaan valmentaja Aravirran luottopelaajia, joiden varaan etukäteen lasketaan paljon.

PELICANSISSA AINESTA SUUREKSI YLLÄTTÄJÄKSI
Loppujen lopuksi mielenkiintoinen pelaajalista. Valmennus- ja johtopuolellakin on mielenkiintoisia nimiä - fiksua tietotaitoa edustaa toimitusjohtaja Ilkka Kaarna. Seuran omistajiin ja valmennustiimiinkin kuuluva ”räiskyvä” PASI NURMINEN takaa, että joukkueesta löytyy sopivasti myös ”jätkämäistä” voitontahtoa.

MITEN KÄY NARVAN POJAN
Porissa edellisellä kaudella ”metrin kasvanut ” LEO KOMAROV (19v) on kovan paikan edessä. Peliaika ei ole itsestään selvyys,  peliajasta kilpailee nyt monta samantyylistä nuorta pelaajaa.  Varmastikaan tällä kaudella ei pelkät ”ylilyönnit” riitä lunastamaan peliaikaa.


Siirrot:
Tulleet:
Marko Jantunen Timrå IK/SWE
Leo Komarov Ässät
Ville Uusitalo Jokerit


Lähteneet:
Santeri Heiskanen Blues
Samu Vilkman HeKi
Tommi Turunen HC Senfter Pustertal/ITA
Ville Väkeväinen HeKi
Lasse Jämsen Dornbirn
Kimmo Pikkarainen Blues

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Saku Salmela siirtyy Ässiin

Saku Salmela siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Saku Salmelan kanssa. 27-vuotias puolustaja siirtyy Ässiin kasvattajaseurastaan Helsingin IFK:sta, jonka riveissä Salmela oli tänä keväänä saavuttamassa SM-pronssia.

Lue lisää
Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Lenni Killisen sekä puolustaja Juuso Ketolan kanssa.

Lue lisää
Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Ässät vahvistaa hyökkäystään Peter Tiivolalla. Kaksivuotisen sopimuksen Ässien kanssa tehnyt keskushyökkääjä siirtyy Poriin Rauman Lukosta, jonka riveissä Tiivola pelasi kaksi 25 tehopisteen kautta.

Lue lisää
Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Aleksi Rekosen kanssa. Rekonen siirtyy Ässiin Lahden Pelicansista, jonka riveissä 24-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella 60 ottelua tehoin 11+17 =28.

Lue lisää
Ässille neljä jatkosopimusta

Ässille neljä jatkosopimusta

Niklas Appelgren, Teemu Vuorisalo, Mikael Saha sekä Henri Kiviaho jatkavat Ässissä.

Lue lisää
Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Otto Kivenmäen sekä puolustaja Niklas Peltomäen kanssa.

Lue lisää