Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kauden suurin yllättäjä lienee Pelicans

 
Kauden suurin yllättäjä lienee Pelicans

Hannu Aravirran johdolla ensimmäiseen kokonaiseen kauteen lähtevä Lahden Pelicans lienee tämän kauden musta hevonen. Viime kaudella kesken kautta lahtelaisten käskyttäjäksi palkattu Aravirta sai joukkueen pelaamaan ajoittain erinomaista kiekkoa. Jos kausi olisi alkanut vasta joulukuussa, Pelicans olisi ollut playoffspeleissä. Uutta tuulta saanut lahtelainen kiekko elää taas sellaisia aikoja, jolloin joukkueen fanit voivat odottaa voittoja otteluista. Kesken viime kautta joukkueeseen hankittu Tommi Satosaari kantanee joukkueen ykkösmaalivahdin viittaa läpi kauden. Erinomaisesti pelannut Satosaari saa haastajan Antti Niemestä. Vain pieniä muutoksia kesän aikana kokenut joukkue menetti puolustuksesta kaksi avainpelaajaansa. Kimmo Pikkarainen pakkasi laukkunsa ja matkasi Espooseen. Santeri Heiskanen otti Pikkaraisesta mallia harjoitusotteluiden aikana ja suuntasi samaan seuraan. Joukkue onnistui hankkimaan Jokereista Ville Uusitalon riveihinsä. Isoa roolia puolustuksessa alkavalla kaudella tulevat todennäköisesti pelaamaan Erik Kakko ja Anssi Salmela. Hyökkäykseen joukkue sai mieluisen paluumuuttajan Marko Jantusen toimesta. Viime kaudella värikkäiden tapahtumien jälkeen Jokereista potkut saanut Jantunen kiekkoili loppu kauden Ruotsissa. Ässissä hopealle päässyt Leo Komarov on Aravirralle tuttu pelaaja nuorten maajoukkueesta. Viime kaudella ajoittain väläytellyt Karo Koivunen tulee olemaan Jesse Saarisen ohella hyökkäyksen valopilkkuja.

Lahden Pelicans Ismo Läntisen vihosta katsottuna:

RADIOMASTOJEN JUURELTA PELICANS
Useasti tulee miettineeksi, miten Lahden jääkiekko ei ota lähteäkseen ylöspäin. Lisää ihmetystä tulee kun miettii, että Suomen jääkiekon kaikki kaikessa oleva Vierumäen urheiluopisto on naapurissa. Vastaavasti jo vuosia Venäjän liigan joukkueet ovat käyttäneet koko kesän myös naapurissa olevaa Pajulahden urheiluopistoa leiripaikkanaan. Oikeastaan kaikki pitäisi olla kohdallaan Lahti on väkiluvultaan tarpeeksi iso kaupunki ja lisäksi Lahdelle talviurheilu on aina ollut tärkeää. Urheilua seuraavat kaikki tietävät Salpausselän kisat, jotka pidetään jäähallin ”nurkalla”.
Aravirta Hannu,Pelicans
Pelicans aloittaa kauden Hannu Aravirran käskytyksessä.
Kari Saha / UrheiluPori.com


Satosaari Tommi,Pelicans
Tommi Satosaari onnistui viime kaudella hyvin.
Kari Saha / UrheiluPori.com


HANNU ARAVIRTA
Suomen menestynein valmentaja tuli kesken edellisen kauden Lahteen valmentajaksi ja saikin joukkueen pelaamaan ihan mukavasti. Tuleva pelikausi tuleekin näyttämään nouseeko joukkue myös voittavaksi joukkueeksi.
Aravirta pystyy nostamaan Pelicans joukkueen keskiviivan yläpuolelle, jos keskittyy siihen työhön minkä osaa erinomaisesti elikkä valmentamiseen.
Vastaavasti, jos hän toimii taas monissa muissakin joukkueissa valmentajana ( nuorisomaajoukkueet) ja keskittää ajatuksia muihinkin omiin työasioihin, niin ”Pelikaanit” oleilevat taas totutusti häntäpäässä.

MAALIVAHDIT EI MITTÄÄ, PUOLUSTAJAT EI MITTÄÄ
HYÖKKÄÄJÄT
No hyökkäyksestä löytyy ” vikkeläkinttuisia luistelijoita”. Nuorten sarjoissa hyvin menestyneet JESSE SAARINEN (21v), TUOMAS SANTAVUORI (21v), JUSSI SAARINEN(23v) ja HENRI HEINO(20v) ovat nykyaikaisia hyvän harjoittelutaustan omaavia pelaajia, joilta sopii odottaa ihan mitä vain.

KOKEMUSTA
Kokenut kolmikko TONI KOIVUNEN (34), TONI SIHVONEN (35) ja ennen kaikkea MARKO JANTUNEN (35) tulevat olemaan valmentaja Aravirran luottopelaajia, joiden varaan etukäteen lasketaan paljon.

PELICANSISSA AINESTA SUUREKSI YLLÄTTÄJÄKSI
Loppujen lopuksi mielenkiintoinen pelaajalista. Valmennus- ja johtopuolellakin on mielenkiintoisia nimiä - fiksua tietotaitoa edustaa toimitusjohtaja Ilkka Kaarna. Seuran omistajiin ja valmennustiimiinkin kuuluva ”räiskyvä” PASI NURMINEN takaa, että joukkueesta löytyy sopivasti myös ”jätkämäistä” voitontahtoa.

MITEN KÄY NARVAN POJAN
Porissa edellisellä kaudella ”metrin kasvanut ” LEO KOMAROV (19v) on kovan paikan edessä. Peliaika ei ole itsestään selvyys,  peliajasta kilpailee nyt monta samantyylistä nuorta pelaajaa.  Varmastikaan tällä kaudella ei pelkät ”ylilyönnit” riitä lunastamaan peliaikaa.


Siirrot:
Tulleet:
Marko Jantunen Timrå IK/SWE
Leo Komarov Ässät
Ville Uusitalo Jokerit


Lähteneet:
Santeri Heiskanen Blues
Samu Vilkman HeKi
Tommi Turunen HC Senfter Pustertal/ITA
Ville Väkeväinen HeKi
Lasse Jämsen Dornbirn
Kimmo Pikkarainen Blues

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Jyrki Aho vapautettu päävalmentajan tehtävistä. Mikael Kotkaniemi nousee Ässien päävalmentajaksi kevääseen 2020 asti ulottuvalla sopimuksella.

Lue lisää
Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Ässät ja hyökkääjä Jarno Kärki ovat sopineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Kärki on pelannut tällä kaudella Ässissä 21 ottelua tehoin 7+3 =10.

Lue lisää
Niko Peltola jatkaa Ässissä

Niko Peltola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Niko Peltolan kanssa. Tällä kaudella puolustaja on pelannut Ässien paidassa 41 ottelua tehoin 1+8 =9.

Lue lisää
Juho Tommila jatkaa Ässissä

Juho Tommila jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Juho Tommilan kanssa.

Lue lisää
Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Ässät on tehnyt kaksi viikkoa kestävän tryout -sopimuksen hyökkääjä Tuomas Huhtasen kanssa.

Lue lisää
Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2020 asti ulottuvan pelaajasopimuksen puolustaja Tommi Taimen kanssa.

Lue lisää