Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Onko SaiPa löytänyt korvaajat koville menetyksilleen

 
Onko SaiPa löytänyt korvaajat koville menetyksilleen

Heikki Mälkiän valmentama Lappeenrannan SaiPa menetti kevään ja kesän aikana joukon tärkeitä avainpelaajiaan. Joukkueen maalivahdit jäivät molemmat seuraan. Erinomaisen kauden viime vuonna pelannut Rob Zepp jatkaa seuran ykkösvahtina saaden kovan kilpailijan Mikko Strömbergistä. Runkosarjassa torjuntaprosentilla 92,89 torjunut Zepp tulee olemaan SaiPan ensi kauden tärkeimpiä pelaajia varsinkin, kun puolustukseen tuli kesän aikana iso lovi. Joukkue menetti takalinjoiltaan Olli Malmivaaran ja Kristian Kudrocin. Lappeenrannassa itsensä läpilyönyt Malmivaara suuntasi Suomen rajojen ulkopuolelle kiekkoilemaan. Kudroc puolestaan hyväksyi Tampereen Ilveksen sopimustarjouksen ja kiekkoilee näin ollen Tampereella alkavalla kaudella. Puolustuksesta lähti myös kooltaan pienempi, mutta taidoiltaan vähintään yhtä hyviä kavereita enemmänkin. Kapteenina ollut Petri Kokko suuntasi kauden päätyttyä Ruotsin Elitserieniin. Jussi Timonen puolestaan monen yllätykseksi lähti haistelemaan NHL-tuulia Philadelphian leiriin. Tilalle joukkue hankki kaksi isokokoista suomalaispuolustajaa Lukosta ja Ilveksestä. Lukon takalinjoilla pienelle peliajalle jäänyt Pauli Levokari liittyi joukkueeseen, kun Raumalta ei peliaikaa ollut tiedossa. Ilveksestä puolestaan joukkueeseen liittyi Joonas Rönnberg. Hyökkäävään rooliin puolustukseen hankittiin Ruotsista Henrik Petré. SaiPan hyökkäyspää koki myös kovia kolauksia kesän aikana. Viime kaudella Lappeenrannan tehokkain pistemies Ville Viitaluoma siirtyi Espoon Bluesin riveihin. HIFK:sta Lappeenrantaan aikoinaan siirtynyt Joonas Vihko jatkaa uraansa puolestaan Hämeenlinnassa. Tampereen Ilveksessä ja Rauman Lukossa pelannut Ville Snellman hakee SaiPasta uutta nousua uralleen. Vähäiset tehopisteet Lukossa kahden kauden aikana tehnyt Snellman on varmasti joukkueen kannattajien suurennuslasin alla. Ruotsalaisväriä hyökkäykseen tuo Emil Lundberg ja Jens Bergenström.

Lappeenrannan SaiPa Ismo Läntisen vihosta katsottuna:

YKSI IDÄN IHMEISTÄ SAIPA
Yleensä, kun SM-liiga -joukkueet selailevat otteluohjelmaa ja varsinkin sieltä vierasotteluita niin todetaan,  no tuossa mennään Lappeenrantaan sieltä ”haetaan” vieraspisteet. Kuitenkin viimeistään Kisapuiston jäälle verryttelyyn luistellessa tulee toisiin ajatuksiin, kun kovaäänisistä raikuu ja katsomo laulaa SAIPAN ihanaa YKSI IDÄN IHMEISTÄ SAIPA SAIPA FANI LAULUA
Matka bussilla  Lappeenrannan keskustasta kohti laitakaupungilla sijaitsevaa Kisapuiston jäähallia on jo pistänyt ajatukset johonkin muualle kuin itse otteluun. Tie vie läpi harmaitten vanhojen omakotitaloalueitten eikä ihan ensimmäiseksi tulee mieleen, että täällä pelataan SM-liigaa.
Kudroc Kristian,SaiPa
Kristian Kudroc lähti Tampereen Ilvekseen.
Kari Saha / UrheiluPori.com







Levokari Pauli,Lukko
Pauli Levokari tuo kokoa SaiPan puolustukseen.
Kari Saha / UrheiluPori.com


NOPEITA PIKKUMIEHIÄ
SAIPA on aina tunnettu hyvin luistelevista pelaajista. Nykyisessä SaiPassa heitä parhaimillaan edustaa KIMMO KOSKENKORVA (28v) 173cm 78kg.  ”Kossu” KOSKENKORVA omaa huikean luistelunopeuden.

UUDET ”SPUTNIKIT” RUOTSIN ELITSERIENISTÄ
 91 JENS BERGENSTRÖM (26v) LEKSANDISTA ja 51 EMIL LUNDBERG (24v) LULEÅSTA
Molemmat hyökkääjät ovat nopeita luistelijoita ja valmentajille HEIKKI MÄLKIÄLLE ja ARI-PEKKA SELINILLE tärkeitä pelaajia. Saipa tulee olemaan tänäkin kautena hyökkäyksen osalta erittäin nopea.

PUOLUSTUKSEEN ISOJA MIEHIÄ
ILVEKSESTÄ JOONAS RÖNNBERG (23v) 192 cm 91 kg ja LUKOSTA PAULI LEVOKARI (28v) 198 cm 110kg.

SAIPA HAKEE YLLÄTYSKORTTIA RUOTSISTA
SÖDERTÄLJESTÄ tuleva HERIK PETRE (27v) 187cm 92kg on pelannut 282 Elitserienin ottelua.
Petre ei ole tilastoihin pisteitä paljon merkkauttanut. Kuitenkin häntä pidetään hyvänä pelintekijänä ja odotetaan SaiPassa ottavan ison roolin kiekollisena puolustajana. MÄLKIÄLTÄ ja SAIPALTA tämä on oiva yritys jalostaa isokokoisesta PETRESTÄ huippupuolustaja. PETREN on vuonna 1997 NHL-joukkue WASHINGTON CAPITALS varannut  6. kierros # 143.

Pienet seurat uusia pelaajia etsiessään pelaavat kuin eräänlaista shakkia. Tämä Saipan yritys on yksi hienoimmista. Onnistuessaan kyseisellä Petrellä on ainoastaan taivas rajana.

MAALISSA PELAA NUMERO 72 ROB ZEPP
SAIPAN todellinen TÄHTI on maalissa pelaava KANADALAINEN ROB ZEPP ( 25v)
185cm 89kg, NHL-varaus 2001 CAROLINA HURRICANES 4.kierros # 110

PIENI SUURI MIES
Saipan kapteenina tulevalla kaudella toimii KIMMO KOSKENKORVA.



Siirrot:
Tulleet:
Pauli Levokari Lukko
Ville Snellman Ilves
Petri Koskinen Jukurit/Mestis
Joonas Rönnberg Ilves
Henrik Petré Södertälje/SWE
Jens Bergenström Leksand/SWE
Janne Jokila FPS/Mestis
Mikko Hakkarainen KalPa
Sami Ryhänen Lukko
Emil Lundberg Luleå/SWE
Kalle Kaijomaa Jukurit/Mestis

Lähteneet:
Jarno Virkki SaPKo
Olli Malmivaara Lowell Devils
Markus Rämä KooKoo
Peter Nylander Timrå IK/SWE
Ville Hostikka FPS/Mestis
Mika Skyttä Herlev Hornets
Morten Ask Djurgården/SWE
Jussi Timonen Philadelphia
Ville Viitaluoma Blues
Joonas Vihko HPK
Tuomas Vänttinen JYP
Antti Pihlström HPK
Kristian Kudroc Ilves
Petri Kokko Timrå IK/SWE

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle



PauliLevokari

Pauli Levokari

7.4.1978 Luvia
Tiedot


Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää