Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kuuden pisteen ottelu

 
Kuuden pisteen ottelu

Ässillä on edessään huomenna erittäin tärkeä kotiottelu, kun runkosarjassa 10. sijalla oleva Lahden Pelicans saapuu vierailulle Poriin. Pelicans on Ässiä neljä pistettä edellä ja kaksi peliä Pataa vähemmän pelanneena. Suoralla voitolla Ässät kirisi eron lahtelaisiin yhteen pisteeseen, kun taas Pelicansin viedessä täyden pistepotin olisi Ässillä kirittävää jo seitsemän pisteen verran. Ässien valmentaja Mika Pieniniemikään ei lähde vähättelemään ottelun merkitystä.

- Huominen peli on todellinen kuuden pisteen ottelu. Laajammassa mittakaavassa seuraavat viisi ottelua ovat meille erittäin tärkeitä. Jos ero pudotuspeliviivaan pääsee nyt kasvamaan liian suureksi, niin sitä on vaikea enää helmikuun otteluruuhkassa kiriä kiinni.

Ässät voitti joulun jälkeen hienosti kotonaan Lukon, mutta Tampereella sattui paha epäonnistuminen ja huolimatta 0-2 vierasjohdosta, ottelu päättyi murskaavasti 8-2. Epätasaiset otteet johtuvat valmennuksen mukaan henkisen puolen ongelmista.

- Joulun jälkeen pelasimme äärimmäisen hyvän pelin Lukkoa vastaan, eikä ole ensimmäinen kerta, kun hyvän matsin jälkeen tulee totaaliromahdus. Hyvänä päivänä pystymme voittamaan kenet tahansa tästä sarjasta. Ongelma on henkisellä puolella - ei fysiikassa tai pelitavassa.

- Emme ole ikävä kyllä onnistuneet pelaamaan useampaa hyvää peliä peräkkäin ja se on seuraava askel, joka meidän pitää joukkueena ottaa, Pieniniemi jatkoi.

Pelicans lentää Poriin kolmen ottelun voittoputkessa ja joulun jälkeen lahtelaisen nousukiidon uhreiksi ovat jääneet JYP sekä Tappara. Pelicans haki myös alkukaudella Porista vierasvoiton, jolloin ratkaisijana toimi rankkarikisassa Marko Jantunen. Sivussa vierasjoukkueelta ovat huomenna ainakin Toni Koivunen ja Lasse Pirjetä sekä uudet ulkomaalaisvahvistukset Mike Birner ja Jakub Sindel.

Ässien maalilla pelaa huomenna Eero Kilpeläinen. Flunssasta toipunut Kilpeläinen palaa näin maalin suulle kahden ottelun tauon jälkeen. Lisäksi selkävammasta kärsineen Ossi Pellisen pelaaminen ratkeaa aamujäiden jälkeen. Pelikykyisenä Pellinen ottaa 13. hyökkääjän paikan. Muita muutoksia Ässien kokoonpanoon ei ole alustavasti luvassa. Myös päävalmentaja Alpo Suhonen on mahataudista toipuneena jälleen aitiossa.

Ässien alustava kokoonpano:
Tommi Huhtala - Matti Kuparinen - Veli-Matti Savinainen
Tero Määttä - Matti Kuusisto

Marko Luomala - Markku Tähtinen - Marko Mäkinen
Ville Uusitalo - Mikko Palomäki

Tuomas Huhtanen - Derek Damon - Sakari Salminen
Tapio Sammalkangas - Olli Korkeavuori

Teemu Virkkunen - Erik Rasmussen - Marko Kivenmäki
Pasi Peltonen, Aki Keinänen/Ossi Pellinen

Eero Kilpeläinen (Tomas Duba)

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää