Kärpille pohjoisista toinenkin voitto

Kärpät musersi Oulun päätöserässä.

Porin Kärpät kohtasi sunnuntain vierasottelussa RB-Oulun. Kotijoukkue aloitti hyvin ja taisteli ottelun kaksi ensimmäistä erää kunnialla. Kolmannessa erässä luistin alkoi painamaan ja Kärpät meni menojaan. Loppulukemat 4-10 pysyivät siedettävinä lähinnä kotijoukkueen maalissa hyvin pelanneen Jouni Hemmilän ansiosta.

RB-Oulu vie avauserän

Porin Kärppien aloitus Oulussa oli varsin unelias. Kotjoukkue painoi peliä Kärppien päähän ja se tekikin avausosuman ajassa 4.19. Vanha herra Hannu Suorsa hiipi maalin takaa ja runnoi pallon vanhanaikaisella sisään. Vähitellen vierailijakin alkoi saada tilanteita, mutta Oulun maalivahti Jouni Hemmilä oli mies paikallaan. Hienon kuvion päätteeksi Kärpät onnistui, kun Mikko Peltonen petasi avopaikan Niko Papinaholle. Vain 7 sekuntia eteenpäin, niin kotijoukkue oli taas johdossa. Puolustajat pelasivat aloituksen jälkeen liian leväällä toisistaan ja Juha Heikkinen pääsi sohaisemaan lukemiksi 2-1. Näissä lukemissa mentiin ensimmäiselle erätauolle.

Meskanen pelaa nollaerän ja Kärpät vie toisen erän

Vierasjoukkue pääsi pelaamaan toisessa erässä neljästi ylivoimaa ja pelin painopiste siirtyi entistä Oulun puolustusalueelle. Kärppien tasoitus tuli ajassa 30.18 kun Harri Jalonen iski maalin edestä pallon Jouni Hemmilän torjunnan kautta maaliin. Kärpät teki vielä toisen maalin keskimmäisessä erässä ja senkin ylivoimalla. Niko Papinaho syötti maalin eteen ja Mikko Peltonen toimitti pallon verkon uumeniin. Kärpillä oli erässä lukuisia paikkoja tehdä lisämaaleja, mutta maalissa Jouni Hemmilä oli loistava. Kaikkiaan hänelle merkittiin toisessa erässä peräti 18 torjuntaa. Toisessa päässä Joni Meskasella oli helpompaa ja hän pääsi pelaamaan maalivahdille erikoisen nollaerän. Viimeiselle erätauolle mentiin lukemissa 2-3.

RB-Oulu väsyy, Kärpät menee menojaan

Kolmanteen erään Kärpät lisäsi vauhtia ja kotijoukkue alkoi selvästi väsymään. Erän avausmaalin teki Hannu Tala ylivoimalla. Vapaalyönnin jälkeen Tala saí pallon siniviivalle ja luja lyöntilaukaus yllätti Hemmilän. Jäähyä ehti kulua vain kaksi sekuntia. Oulu tuli vielä maalin päähän, kun porilaiset unohtivat takamiehen maalintekopaikalle. Tämän maalin jälkeen kenttää hallitsi vierasjoukkue. Ensin Jan Kinnunen syötti Niko Papinahon ottelun toisen maalinsa ja heti perään Jose Laaksonen tarjoili Harri Jaloselle namupaikan ja peli oli jo 3-6. Mikko Peltonen vei seuraavassa maalissa oululaispuolustuksen maalivahtia myöden kahville ja Kärpät johti jo neljällä maalilla. Erän puolivälissä kotijoukkue sai rankkarin, mutta Meskanen torjui yrityksen eleettömästi. Oulu sai kuitenkin hetkeä myöhemmin uuden mahdollisuutensa, kun Lasse Eskelinen pääsi tekemään vapaasti tilanteeksi 4-7. Tilanteen jälkeen loppuerää hallitsi sitten Kärpät ja Jose Laaksosen,Mikko Peltosen ja Mika Ahonkiven maaleilla se vei tärkeät sarjapisteet loppulukemilla 4-10.

Voittajien parhaana palkittiin Mikko Peltonen 3+3. Koko musta ketju pelasi upeasti, kun Harri Jalonen iski 2+2 ja Jose Laaksonen 1+1. Maalissa pelannut Joni Meskanen esitti kauden parhaimpia otteita torjuen kaiken kaikkiaan 37 vetoa. Myös Niko Papinaho 2+1 alkaa herätä talviuniltaan. Kärppien joukkue pelasi kokonaisuudessaan hyvän ottelun. Kotijoukkueen parhaita olivat maalissa pelannut Jouni Hemmilä, jolle kertyi peräti 44 torjuntaa sekä Jarmo Viippola. Diesel-osasto Hannu Suorsa, Janne Heikkinen, Jorma Kemppainen, Juhani Jussila ja Janne Paaso ovat kaukana teräkunnosta. Pelaajat todennäköisesti parantavat, kun saavat pelejä alle.

Ottelun tuomaripari Orava-Kitkala sallivat melko kovan pelin, mutta vetivät linjansa koko ottelun läpi samalla tavalla. Ehdottomasti liigan paras kaksikko.

Ottelun erikoisuudet:
-Kotijoukkue RB-Oulun vaihtopenkki oli "miespulasta" huolimatta täynnä eli pöytäkirjassa oli täydet 20+2 nimeä.
-Kärppien maalivahti Joni Meskanen pelasi toisen kerran peräkkäin ottelussa nollaerän, joka on kaukalopallossa maalivahdille erikoinen suoritus. Edellinen nollaerä oli lauantaina Rovaniemellä.
-Ottelun tuomareiden linja pysyi hyvin alusta loppuun saakka eikä vaihtunut, kuten usein on tapana tässä lajissa. Silloin pelaajat tietävät jo avauserän jälkeen miten peliä saa pelata.

Maalitilastot:
I erä

4.19 1-0 Hannu Suorsa (Max Hallvar)
13.13 1-1 Niko Papinaho (Mikko Peltonen)
13.20 2-1 Juha Heikkinen (Olli Holopainen)

II erä
30.18 2-2 Harri Jalonen (Mikko Peltonen)yv.
33.57 2-3 Mikko Peltonen (Niko Papinaho)yv.

III erä
43.03 2-4 Hannu Tala (Harri Jalonen)yv.
45.09 3-4 Hannu Kantola (Jarmo Viippola)
47.08 3-5 Niko Papinaho (Jan Kinnunen)
48.35 3-6 Harri Jalonen (Jose Laaksonen)
50.09 3-7 Mikko Peltonen (Marko Sten)sr.
52.56 4-7 Lasse Eskelinen (Heikki Mettovaara)
54.41 4-8 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
57.32 4-9 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.