Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kuuden pisteen ottelut jatkuvat

 
Kuuden pisteen ottelut jatkuvat

Ässien tiukka taistelu pudotuspelipaikoista jatkuu Turussa. Kotijoukkue TPS on sarjataulukossa tasapisteissä Ässien kanssa pelin vähemmän pelanneena, joten kyseessä on jälleen jo kliseeksi muodostunut "kuuden pisteen ottelu". Viimeksi Turussa Ässät sai pahasti kuokkaan Tepsiltä, joka oli tuolloin parempi maalein 7-2.

- Tämän viikon harjoittelu on tähdännyt siihen, että olisimme valmiita pelaamaan tämän viikon kaksi tärkeää peliä. Nyt olemme sellaisessa tilanteessa, että hyvää peliä ei voi enää seurata huono esitys. Jokaisen tässä joukkueessa pitää olla jokaisella solullaan näissä seuraavissa otteluissa mukana.

- Edellisellä Turun vierailulla oltiin niin sukkasillaan kuin vaan voi olla. Viimeistään sen jälkeen jokaisen pitää tajuta, kuinka kovaa kotijoukkuetta vastaan pelaamme.

- Ylivoimapelaamista olemme harjoitelleet paljon. Perusajatuksena on se, että kiekkoa pitää toimittaa maalille enemmän, Ässien valmentaja Mika Pieniniemi kommentoi.

Ässät lähtee otteluun hieman muokatuilla ketjukoostumuksilla. Derek Damonin sekä Erik Rasmussenin viisikot pysyvät samoina. Marko Mäkinen palaa kokoonpanoon kuumetaudin jälkeen ja ottaa paikan kakkosketjusta ja nuori Ässäkasvatti Severi Sillanpää pelaa nelosketjun laidalla. Maalilla jatkaa lauantaina voiton IFK:sta torjunut Eero Kilpeläinen.

Myös päävalmentaja Alpo Suhonen palaa aitioon jätettyään väliin lauantaisen IFK-ottelun. Sydämen lisälyöntien vuoksi tutkimuksissa käynyt Suhonen sai luvan palata aitioon. Keskiviikkoaamulla Suhonen veti aamujäät normaalisti.

TPS on ainoa tällä kaudella valmentajaa vaihtanut joukkue Sm-liigassa; Kai Suikkanen korvasi Hannu Virran, jonka jälkeen TPS otti uudessa komennossa 8 voittoa 12 ottelussa. Hyvän alun jälkeen Tepsin tahti on hyytynyt ja viimeisistä 9 ottelusta on saldona kolme voittoa, joista kaikki kotikaukalossa. Viime ottelusta poissa TPS rivistöstä olivat lievästi loukkaantuneet Markus Nordlund, Jarkko Hattunen ja Aki Berg.

Ässien alustava kokoonpano:
Tommi Huhtala - Derek Damon - Veli-Matti Savinainen
Tero Määttä - Matti Kuusisto

Marko Luomala - Markku Tähtinen - Marko Mäkinen
Ville Uusitalo - Tapio Sammalkangas

Marko Kivenmäki - Erik Rasmussen - Sakari Salminen
Pasi Peltonen - Olli Korkeavuori

Tuomas Huhtanen - Ossi Pellinen - Severi Sillanpää
Mikko Palomäki, Niko Palonen

Eero Kilpeläinen (Tomas Duba)

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


DerekDamon

Derek Damon

12.11.1980 Bangor, ME, USA
Tiedot

EeroKilpeläinen

Eero Kilpeläinen

7.5.1985 Juva
Tiedot

MarkoMäkinen

Marko Mäkinen

31.3.1977 Turku
Tiedot

MikaPieniniemi

Mika Pieniniemi

1966 Oulu
Tiedot

ErikRasmussen

Erik Rasmussen

28.3.1977 Minneapolis, MN, USA
Tiedot

SeveriSillanpää

Severi Sillanpää

7.2.1988 Pori
Tiedot

AlpoSuhonen

Alpo Suhonen

17.6.1948 Valkeakoski
Tiedot


Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää