100Unta Akatemia - PK-35 Akatemia 1-2

Porin Karhuhallissa pelattiin lauantaina Talenttiakatemioiden lohko A:n ottelu 100Unta Akatemia - PK-35 Akatemia. Peli päättyi tasaisen väännön jälkeen PK-35:n 2-1 vierasvoittoon.

Ottelu alkoi tasaisella keskikentän pallottelulla. 100Unta Akatemia pystyi kierrättämään palloa alhaalla hyvin, mutta eteenpäin pelaaminen ei onnistunut PK-35:n hyvän keskialueen prässin ansiosta. PK-35:n tilanteet tulivat keskialueen pallon riistoista, jonka jälkeen pallo pelattiin nopeasti hyökkääjille. PK-35 meni johtoon pelin 15 minuutilla rangaistuspotkusta. Rangaistuspotku tuomittiin, kun 100Unta Akatemian puolustaja kaatoi vastustajan vaarattomassa tilanteessa. Helsinkiläisten toinenkin maali tuli erikoistilanteesta. Jaakko Sippo puski suoraan kulmasta 2-0 johtomaalin satakuntalaisten ihmetellessä vieressä. Puoliajan loppu oli helsinkiläisten painostusta ja satakuntalaisten tilanteet olivat vähissä.

Toiselle puoliajalle 100Unta Akatemia nosti hyökkäykseen voimaa, joka tuotti tuloksen 55 minuutilla. Silloin Verneri Salminen tykitti komeasti 25 metristä tilanteeksi 1-2. Huolimatta hyvästä painostuksesta ja muutamasta maalitilanteesta peli päättyi helsinkiläisten 2-1 voittoon. Satakuntalaisilla oli pelin lopussa useita kulmia ja hyvistä paikoista vapaapotkuja, mutta ne tuhrittiin käsittämättömästi. Huolellisuus ja harjoittelun puute näkyivät.

100Unta Akatemian valmentaja Samu Koski oli pelin jälkeen erittäin pettynyt. Hän totesi, että etukäteen sovittu prässi ylhäältä ei toiminut ja puhe kentällä  jäi turhan vähäiseksi. " Peli oli tasaista, mutta vastustajan erikoistilannepelaaminen molemmissa päissä oli parempaa kuin meidän. Kaverin molemmat maalit tulivat helposti. Kaksi peliä on jäljellä ja molemmista on saatava voitto, jos aiotaan jatkoon päästä. Kovempaa työntekoa ja itsensä likoon laittamista vaaditaan näissä otteluissa", Samu Koski mietti.

100Unta Akatemian puolustuksen keskustassa Eetu Setänen ja Joni Pelkonen pelasivat erinomaisesti. Heitä ei syntyneistä maaleista voi syyttää. He pystyivät hyvin katkomaan helsinkiläisten hyökkäykset ja avaukset onnistuivat kiitettävästi. Eetu Setänen käytti myös hyvin ääntään pelin ohjaamiseen. Juho Hyysalo oli pallon saatuaan vaarallinen hyökkäyksessä.

100Unta Akatemia - PK-35 Akatemia 1-2 (0-2)
15 min Leevi Priha rp. 0-1
28 min Jaakko Sippo 0-2
55 min Verneri Salminen 1-2

100Unta Akatemian aloituskokoonpano ( suluissa syntymävuosi, seura):
Justus Uussaari (91, P-Iirot)- Jonne Tuominen (91, Jazz-j.)( =>Jani Heinonen 46 min), Eetu Setänen (91, P-Iirot), Joni Pelkonen (91, Jazz-j) (=> Lassi Tukiainen 87 min), Verneri Salminen ( 91, P-Iirot) - Patrick Urmson ( 90, P-Iirot), Topi Mattila (92, Jazz-j), Aku Kalliolevo (92, MuSa) (=> Aki Jylli 46 min) - Juho Hyysalo (91, P-Iirot), Jami Uuttu ( 90, P-Iirot), Jaakko Lavapuro ( 91, MuSa) (=> Jarkko Höynälä 46min )
Vaihdossa: Tommi Heinonen (91,Jazz-j), Aki Jylli( 92, MuSa),Lassi Tukiainen(91, Jazz-j), Jarkko Höynälä ( 92, MuSa), Jani Heinonen (92, MuSa)

100Unta Akatemian tiedotteesta / UrheiluPori.com

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.