Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Rähinät käyntiin Raumalla

 
Rähinät käyntiin Raumalla

Uusittu Äijänsuo hekumoi torstai-iltana, kun liigakausi 2006-07 käynnistyy tuttuun tapaan paikallispelien merkeissä. Satakunnassa maakunnan herruudesta lähdetään taistelemaan poikkeuksellisen kutkuttavista asemista. Viime kaudella pahasti kompuroinut Lukko hakee juhlavuotenaan uutta nousua rajujen satsausten kautta. Ässissä puolestaan kaikki heijastuu yhä kevään huikeaan hopeahuumaan, vaikka joukkue on lähes yksimielisesti tuomittu tämän kauden varmaksi romahtajaksi.

 

Oman kirpeän mausteensa Satakunnan soppaan tuo Ässistä Lukkoon loikannut valmentaja Mika Toivola. Ässäpelaajia tuskin on vaikea motivoida Toivolan naamavärkin avulla. Jälleen paljon parjatuilla porilaisilla lienee halu näyttää, ettei viime kauden menestys ollut vain valmentajan pelikirjan aikaansaamaa. Erityisen kovat näpäytyshalut löytyvät luonnollisesti Toivolan ”koirankopissa” olleilta pelureilta. Paljon on näytettävää silti Toivolallakin. Setelisakin peräsimessä ei ole varaa epäonnistua, ja kriittisen raumalaisyleisön luottamus pitäisi saavuttaa heti alussa.

 

Kamppailua on etukäteen hehkutettu myös Lukon Jan Platilin ja Ässien B.J. Crombeenin yhteenottona. Nyrkit voivat Raumalla hyvinkin heilua, mutta näiden uusien ulkomaalaisten kaksinkamppailu lienee epätodennäköinen. Ennestään toisensa hyvin tuntevat kaverukset omaavat toki kelpo tanssitaidot, mutta he eivät ole osoittaneet kiinnostusta mätkiä toisiaan edes show-luonteisesti. Lisäksi molemmat ovat harjoitusotteluissa osoittaneet olevansa myös maltilla varustettuja. Räksöttävät räkänokat eivät kovin helposti saa provosoitua herroja pelistä pois.

 

Joukkueet pitivät kokoonpanonsa vielä keskiviikkoiltana visusti salassa. Suuria yllätyksiä tuskin on luvassa. Mielenkiintoisin tilanne on maalivahtien osalta, kun ykkösvahdeiksi hankitut Lukon Markus Korhonen ja Ässien Matti Kaltiainen eivät ole toistaiseksi vakuuttaneet. Lukon pari viikkoa sitten nurin torjunut Kaltiainen saanee kuitenkin aloittaa patapaitojen veräjällä. Lukolla lienee ottelussa pelillinen hallinta, joten kiekkosateessa juuri Kaltiaisen onnistuminen nousee avainasemaan.

 

Lukko lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta myös kaikki paineet niskassaan. Se tekee kamppailusta kaikkien mahdollisuuksien pelin, jossa varmaa on vain se, että uudistuneiden sääntötulkintojen ansiosta päätuomari Jyri Rönnin pilli on täystyöllistetty.

Harri Laiho / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2006-2007 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2006-2007

Ottelut kaudella 2006-2007

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


B.J.Crombeen

B.J. Crombeen

10.7.1985 Newmarket, Kanada
Tiedot

MattiKaltiainen

Matti Kaltiainen

30.4.1982 Espoo
Tiedot

MikaToivola

Mika Toivola

6.3.1971 Helsinki
Tiedot


Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Jyrki Aho vapautettu päävalmentajan tehtävistä. Mikael Kotkaniemi nousee Ässien päävalmentajaksi kevääseen 2020 asti ulottuvalla sopimuksella.

Lue lisää
Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Ässät ja hyökkääjä Jarno Kärki ovat sopineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Kärki on pelannut tällä kaudella Ässissä 21 ottelua tehoin 7+3 =10.

Lue lisää
Niko Peltola jatkaa Ässissä

Niko Peltola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Niko Peltolan kanssa. Tällä kaudella puolustaja on pelannut Ässien paidassa 41 ottelua tehoin 1+8 =9.

Lue lisää
Juho Tommila jatkaa Ässissä

Juho Tommila jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Juho Tommilan kanssa.

Lue lisää
Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Ässät on tehnyt kaksi viikkoa kestävän tryout -sopimuksen hyökkääjä Tuomas Huhtasen kanssa.

Lue lisää
Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2020 asti ulottuvan pelaajasopimuksen puolustaja Tommi Taimen kanssa.

Lue lisää