Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärppien kaukalopallodynastiassa uudet sävelet

 
Kärppien kaukalopallodynastiassa uudet sävelet

Kituva kaukalopallo on viime vuosina ollut Porin Kärppien dynastiaa. Seura saavutti keväällä jo kolmannen peräkkäisen mestaruutensa. Tällä kaudella joukkue hakee luonnollisesti kultaputkelle edelleen jatkoa. Eväät ovat nyt kuitenkin uudet, sillä triplan saavuttaminen käynnisti porilaisjoukkueessa verenvaihdoksen.

Jari Härkälän palattua jääkiekon pariin Kärpät valitsi uudeksi valmentajakseen oman pelaajauransa viime kaudella polvivaivojen vuoksi lopettaneen Kari Syväsalmen. Hänen apunaan joukkuetta luotsaa myös pelaajauraansa yhä jatkava Marko Sten.

Kokemattomilla valmentajilla riittää työsarkaa jääkiekossa kouliintuneen Härkälän paikkaamisessa. Uusi kaksikko ei olekaan lähtenyt pistämään koko keitosta uusiksi, vaan lähinnä he ovat pyrkineet tuomaan soppaan omia mausteitaan. On silti täysi arvoitus, miten Syväsalmi-Sten onnistuu repimään amatööriporukasta parhaan tehon irti. Riittääkö untuvikkojen keinot pitkässä juoksussa? Onnistuvatko joukkueen sisältä tulevat valmentajat vaihtamaan roolia niin uskottavasti, että pelaajat ostavat heidän ajatuksensa?

Pelaajapuolella kolme mestarutta riitti varsin monelle kokeneemmalle kaverille. Pahimmat menetykset ovat avainhyökkääjät Mikael Kotkaniemi ja Petri Koskenkanto. Heidän myötään Kärpistä katosi 900 tehopistettä.

Pitkään näytti, että Kärpät kokee täysin hallitsemattoman uudistautumisen. Lopettamis- tai seuranvaihtoaikeita oli yhdellä jos toisellakin runkomiehellä. Lopulta verenvaihdos pysyi kuitenkin siedettävänä, kun mm. Vesa-Matti Myllyniemi ja Hannu Tala palasivat kauden kynnyksellä mestareiden rivistöön.


Uusista pelaajista mielenkiintoisin on paluumuuttaja Rami Välimaa. Hänen evakkoretkensä Raumalla päättyi valmentajavaihdosten ansiosta. Härkälän joukkueeseen taitavalla, mutta oikukkaalla pelimiehellä ei ollut mitään asiaa. Välimaan siirrossa on kuitenkin vielä mutkia, koska UKP vaatii sopimuksen purusta 5000 euroa. Ennen asioiden ratkeamista pelilupaa Kärppiin ei tule. Tosin alkukaudella mies on joka tapauksessa sivussa käsivamman vuoksi.

Muut tulokkaat Kärpät haali tutusti jääkiekosta. Kovin nimi on Mestiksessä vuosikausia pelannut ässäkasvatti Niko Papinaho, jonka pelityylin voisi olettaa sopivan kaukalopalloon varsin hyvin.

Kahdeksaan joukkueeseen kuihtuneessa kaukalopalloliigassa Kärpät on muutoksistaan huolimatta jälleen ennakkosuosikkien joukossa. Parista pahasta menetyksestä huolimatta porilaisilta löytyy edelleen kohtalaisesti  ratkaisuvoimaa. Ja vaikka laji onkin hyökkäysiloittelua parhaimmillaan, siinäkin peli lähtee entistä enemmän puolustuksen kautta. Siltä pohjalta Kärppien on hyvä ponnistaa, sillä muuttumattoma säilynyt kokenut pakkikalusto luo hyvän pohjan varsinkin kevään ratkaisukamppailuihin.


Harri Laiho / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2006-2007 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2006-2007

Ottelut kaudella 2006-2007

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JariHärkälä

Jari Härkälä

29.1.1962 Pori
Tiedot

Petri Koskenkanto

11.6.1972 Pori
Tiedot

MikaelKotkaniemi

Mikael Kotkaniemi

30.4.1969 Tampere
Tiedot

Vesa-MattiMyllyniemi

Vesa-Matti Myllyniemi

10.9.1970 Pori
Tiedot

NikoPapinaho

Niko Papinaho

1.3.1980 Pori
Tiedot

MarkoSten

Marko Sten

21.7.1968 Pori
Tiedot

Kari Syväsalmi

Tiedot

HannuTala

Hannu Tala

1.9.1979 Vammala
Tiedot

Rami Välimaa

30.3.1980 Pori
Tiedot


Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää