Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KuPS Akatemia - 100Unta Akatemia 2-2

 
KuPS Akatemia - 100Unta Akatemia 2-2

Kuopion Keskuskentän maapohjaisessa kuplahallissa KuPS Akatemia ja 100Unta Akatemia tasasivat pisteet kovan taistelun jälkeen 2-2. 100Unta Akatemia johti puoliajalla 1-0.

Kuopion kuplahallissa pelatussa ottelussa ei tunnetta puuttunut pelin aikana. Vauhti oli kovaa ja tilanteet vaihtelivat päästä päähän. 100Unta Akatemia:n aloituksessa oli kolme ensikertalaista ja vaihtopenkiltä löytyi vain kaksi kenttäpelaajaa. Ensikertalaisten määrä ei kuitenkaan näkynyt kentällä vaan ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä, jossa tilanteet vaihtelivat. 100Unta Akatemian johtomaali tuli puoliajan viimeisellä minuutilla. Verneri Salminen antoi loistavan vapaapotkun, jonka Kristian Gustafsson pukkasi voimalla maalin perukoihin.

Toinen puoliaika alkoi siihen, mihin ensimmäinen loppui. Kuopiolaiset olivat ehkä hieman hallitsevampia. 54. minuutilla kuopiolainen kaadettiin rangaistusalueella ja KuPS Akatemian maalivahti Tuomas Kolehmainen kävi tekemässä varman maalin. Maalin jälkeen tunteet kentällä kohosivat ja 61 minuutilla 100Unta Akatemian Juho Hyysalo hankki itselleen kolmessa minuutissa ulosajon. Tuomitun vapaapotkun jälkitilanteesta kuopiolaiset menivät 2-1 johtoon, kun Atte Hoivala pääsi tekemään läheltä johtomaalin. 100Unta Akatemian pelaajat eivät kuitenkaan antaneet periksi vaan ulosajosta ja KuPS:n johtomaalista sisuuntuneena päättivät taistella 10:llä miehellä tosissaan pisteistä. Taistelun tuloksena Jami Uuttu pääsi läheltä tykittämään tasoituksen 69 minuutilla Juuso Aallon loistavasta esityöstä. Pelin lopussa molemmilla joukkueilla olivat omat hyvät mahdollisuudet lisämaaleihin.

"Ottelu oli kovaa taistelua. Joukkue osoitti, että sen pelaajat olivat ansainneet pelipaikkansa. Kaikki pelasivat hyvin ja jotkut varmasti pelasivat yhden uransa parhaista otteluista. Peli oli tämän Akatemia-sarjan parasta satakuntalaisilta. Lopun nousu ja kova prässi kymmenellä pelaajalla osoitti, että pojissa oli oikeanlaista ylpeyttä ja päättäväisyyttä siitä, että Savoon ei tultu häviämään", 100Unta Akatemian valmentaja Samu Koski pohti. Valmentajat Pekka Välilä ja Iiro Koivula totesivatkin, että ulosajo oli pelin kulminaatiopiste. KuPS teki maalin, mutta 100Unta Akatemian pelaajat kasvoivat 10 senttiä ja pelaajien luja päättäväisyys oli aistittavissa kentän laidalla.

100Unta Akatemian maalissa Tommi Heinonen oli hyvässä vireessä. Pelin lopussa hän otti pari hyvää koppia ja muiden panostaessa hyökkäykseen hän hoiti mallikkaasti torjuntahomman. Puolustuksen keskustan topparipari Kristian Gustafsson-Eetu Setänen katkoi hyvin. Heidän fyysisyytensä puolustuksessa teki kuopiolaisten hyökkäysyritykset tyhjiksi. Pelin lopussa Setäsen nousut aiheuttivat KuPS:n puolustukselle ongelmia. Keskikentällä Verneri Salminen vei kovalla prosentilla pääpalloja. Kärkipari Jami Uuttu-Juuso Aalto oli hyvällä pelituulella. 100Unta Akatemian ehkä paras pelaaja Uuttu teki paljon töitä kärjessä ja palkkio tuli maalin myötä.

KuPS Akatemia - 100Unta Akatemia 2-2 (0-1)
45 min Kristian Gustafsson 0-1
54 min Tuomas Kolehmainen rp. 1-1
61 min Atte Hoivala 2-1
69 min Jami Uuttu 2-2

100Unta Akatemian aloituskokoonpano ( suluissa syntymävuosi, seura):
Tommi Heinonen (91, Jazz-j)- Jani Heinonen (92, MuSa), Eetu Setänen (91, P-Iirot), Kristian Gustafsson(92,P-Iirot), Erik Hyöty ( 91, Jazz-j) - Jussi Koivuniemi ( 91, Jazz-j), Verneri Salminen ( 91, P-Iirot), Ville-Veikko Mattila ( 91, P-Iirot), Juho Hyysalo (91, P-Iirot) - Jami Uuttu ( 90, P-Iirot), Juuso Aalto (90, P-Iirot)
Vaihdossa: Jere Narkko (92,P-Iirot),  Jarkko Höynälä ( 92, Jazz-j), Aku Kalliolevo (92, Jazz-j)

100Unta Akatemian tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Musan Salaman riveihin päättyneeksi kaudeksi palannut Jussi Välilä (27) nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Kakkosen B-lohkon parhaaksi hyökkääjäksi viime kaudella valittu Juho Lehtonen ja FC Jazz ovat solmineet kautta 2018 koskevan sopimuksen.

Lue lisää
Alfred Mapoka rytmittää FC Jazzin peliä ensi kaudella

Alfred Mapoka rytmittää FC Jazzin peliä ensi kaudella

Maanantaina kautensa aloituspalaverilla käynnistänyt FC Jazz saa mieluisan vahvistuksen ensi kauden joukkueeseen.

Lue lisää
Ville Ulanen edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja

Ville Ulanen edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja

Kolmen edellisen kauden ajan Matti Santahuhdan aisaparina toiminut Ville Ulanen on Musan Salaman edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja.

Lue lisää
Arttu Aromaa loppukaudeksi FC Jazziin

Arttu Aromaa loppukaudeksi FC Jazziin

Viime viikolla FC Jazzin harjoituksissa uusina pelaajina olleista SJK:n Arttu Aromaa liittyy loppukaudeksi FC Jazzin vahvuuteen lainasopimuksella.

Lue lisää
FC Jazzin kanssa sopimuksensa purkanut Samu-Petteri Mäkelä liittyy MuSa:n miehistöön

FC Jazzin kanssa sopimuksensa purkanut Samu-Petteri Mäkelä liittyy MuSa:n miehistöön

Alkukauden FC Jazzin paidassa pelannut Samu-Petteri Mäkelä liittyy Musan Salaman riveihin.

Lue lisää