KuPS Akatemia - 100Unta Akatemia 2-2

Kuopion Keskuskentän maapohjaisessa kuplahallissa KuPS Akatemia ja 100Unta Akatemia tasasivat pisteet kovan taistelun jälkeen 2-2. 100Unta Akatemia johti puoliajalla 1-0.

Kuopion kuplahallissa pelatussa ottelussa ei tunnetta puuttunut pelin aikana. Vauhti oli kovaa ja tilanteet vaihtelivat päästä päähän. 100Unta Akatemia:n aloituksessa oli kolme ensikertalaista ja vaihtopenkiltä löytyi vain kaksi kenttäpelaajaa. Ensikertalaisten määrä ei kuitenkaan näkynyt kentällä vaan ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä, jossa tilanteet vaihtelivat. 100Unta Akatemian johtomaali tuli puoliajan viimeisellä minuutilla. Verneri Salminen antoi loistavan vapaapotkun, jonka Kristian Gustafsson pukkasi voimalla maalin perukoihin.

Toinen puoliaika alkoi siihen, mihin ensimmäinen loppui. Kuopiolaiset olivat ehkä hieman hallitsevampia. 54. minuutilla kuopiolainen kaadettiin rangaistusalueella ja KuPS Akatemian maalivahti Tuomas Kolehmainen kävi tekemässä varman maalin. Maalin jälkeen tunteet kentällä kohosivat ja 61 minuutilla 100Unta Akatemian Juho Hyysalo hankki itselleen kolmessa minuutissa ulosajon. Tuomitun vapaapotkun jälkitilanteesta kuopiolaiset menivät 2-1 johtoon, kun Atte Hoivala pääsi tekemään läheltä johtomaalin. 100Unta Akatemian pelaajat eivät kuitenkaan antaneet periksi vaan ulosajosta ja KuPS:n johtomaalista sisuuntuneena päättivät taistella 10:llä miehellä tosissaan pisteistä. Taistelun tuloksena Jami Uuttu pääsi läheltä tykittämään tasoituksen 69 minuutilla Juuso Aallon loistavasta esityöstä. Pelin lopussa molemmilla joukkueilla olivat omat hyvät mahdollisuudet lisämaaleihin.

"Ottelu oli kovaa taistelua. Joukkue osoitti, että sen pelaajat olivat ansainneet pelipaikkansa. Kaikki pelasivat hyvin ja jotkut varmasti pelasivat yhden uransa parhaista otteluista. Peli oli tämän Akatemia-sarjan parasta satakuntalaisilta. Lopun nousu ja kova prässi kymmenellä pelaajalla osoitti, että pojissa oli oikeanlaista ylpeyttä ja päättäväisyyttä siitä, että Savoon ei tultu häviämään", 100Unta Akatemian valmentaja Samu Koski pohti. Valmentajat Pekka Välilä ja Iiro Koivula totesivatkin, että ulosajo oli pelin kulminaatiopiste. KuPS teki maalin, mutta 100Unta Akatemian pelaajat kasvoivat 10 senttiä ja pelaajien luja päättäväisyys oli aistittavissa kentän laidalla.

100Unta Akatemian maalissa Tommi Heinonen oli hyvässä vireessä. Pelin lopussa hän otti pari hyvää koppia ja muiden panostaessa hyökkäykseen hän hoiti mallikkaasti torjuntahomman. Puolustuksen keskustan topparipari Kristian Gustafsson-Eetu Setänen katkoi hyvin. Heidän fyysisyytensä puolustuksessa teki kuopiolaisten hyökkäysyritykset tyhjiksi. Pelin lopussa Setäsen nousut aiheuttivat KuPS:n puolustukselle ongelmia. Keskikentällä Verneri Salminen vei kovalla prosentilla pääpalloja. Kärkipari Jami Uuttu-Juuso Aalto oli hyvällä pelituulella. 100Unta Akatemian ehkä paras pelaaja Uuttu teki paljon töitä kärjessä ja palkkio tuli maalin myötä.

KuPS Akatemia - 100Unta Akatemia 2-2 (0-1)
45 min Kristian Gustafsson 0-1
54 min Tuomas Kolehmainen rp. 1-1
61 min Atte Hoivala 2-1
69 min Jami Uuttu 2-2

100Unta Akatemian aloituskokoonpano ( suluissa syntymävuosi, seura):
Tommi Heinonen (91, Jazz-j)- Jani Heinonen (92, MuSa), Eetu Setänen (91, P-Iirot), Kristian Gustafsson(92,P-Iirot), Erik Hyöty ( 91, Jazz-j) - Jussi Koivuniemi ( 91, Jazz-j), Verneri Salminen ( 91, P-Iirot), Ville-Veikko Mattila ( 91, P-Iirot), Juho Hyysalo (91, P-Iirot) - Jami Uuttu ( 90, P-Iirot), Juuso Aalto (90, P-Iirot)
Vaihdossa: Jere Narkko (92,P-Iirot),  Jarkko Höynälä ( 92, Jazz-j), Aku Kalliolevo (92, Jazz-j)

100Unta Akatemian tiedotteesta / UrheiluPori.com

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.