Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

RB-93 voitti Kärpät jatkoajalla

 
RB-93 voitti Kärpät jatkoajalla

Kärppien puolustuksen virheet kostautuivat.

RB-93 ja Porin Kärpät ottelivat sunnuntain kärkiottelussa tiukasti yhteen ja lopputulosta haettiin aina jatkoaikaa myöden. Kotijoukkue RB-93 oli sen verran onnekkaampi, että Pertti Vuojolaisen tarkka veto maskista pääsi yllättämään koko ottelun hyvin pelanneen Joni Meskasen. Kotijoukkueen voittolukemat olivat 11-10 eli samat mitkä Porissa joukkueiden ensimmäisessä ottelussa, silloin vain voittajaksi leivottiin Porin Kärpät.

Ensimmäinen jakso tunnustelua, tasatilanteessa tauolle

Porin Kärpät aloitti hyvin ja hallitsi ottelun ensimmäisen erän avauspuoliskoa selkeästi. Kotijoukkue vain seisoi ja paremmalla jalalla liikkeellä ollut vierasjoukkue vyörytti peliä kohti lappeenrantalais maalia. Ensimmäisen maalin iskikin Kärpät, kun Harri Jalonen löi molarista kimmonneen pallon maaliin. Syöttäjäksi ylivoimamaaliin merkittiin Hannu Tala. Vain runsas minuutti eteenpäin ja taas soi kotijoukkueen päässä. Kotijoukkueen epäonnistuneen vaparin jälkeen Rami Välimaa irtosi puolittaiseen läpiajoon ja iski hallitusti taululle lukemiksi 0-2. Kotijoukkue pääsi kuitenkin kaventamaan, kun hyökkääjäpelaaja oli unohdettu aivan vapaaksi. Pertti Vuojolaisella oli helppo tehtävä tuoda RB-93 maalin päähän. Ajassa 14.25 nähtiin sitten tasoitus, kun Kärppien lepsu hyökkäyspelaaminen kostautui. RB-93 iski vastahyökkäyksestä erän päätöslukemiksi 2-2 Sami Turusen maalatessa.

Toisessa erässä sattuu ja tapahtuu

Toisen erän avausmaalin iski vierasjoukkue Kärpät, kun Mikko Peltonen pääsi karkaamaan kotijoukkueen puolustukselta. Rikottunakin Peltsi toimitti pallon maaliin ja taas oltiin vierasjohdossa. Kaikki näytti hyvältä Kärppien kannalta, mutta.......mutta. Sitten tuli karmea kuusi minuuttinen, kun kotijoukkue iski pallon neljästi Kärppien maaliin. Ensin Jani Kivakan onnenkantamoinen löysi maaliin kärppäpelaajasta, sitten Samuli Sinervän huono avaus kostautui ja kotijoukkue siirtyi Petteri Toikan maalilla ensi kertaa johtoon. Vain runsas minuutti Toikan maalista, kun kärppäpuolustus oli unohtanut Sami Turusen maalille vapaaksi. Tuollaisesta paikasta mies ei erehdy ja peli oli jo 5-3. Tämän jälkeen kotijoukkue sahasi vieraiden puolustuksen aivan pihalle ja kotijoukkueen johto oli kolmessa maalissa. Kärpät heräsi unesta ja seuraavat kaksi minuuttia olivat sille maalirikkaita. Ensin Hannu Tala lirutti tarkasti takakulmaan ja vain runsas minuutti myöhemmin Jaakko Mäkelä teki onnekkaasti 6-5 kavennuksen kotijoukkueen pelaajan luistimesta. Maalit eivät kuitenkaan jääneet tähän. Kotijoukkue iski, kun Lasse Sammalisto oli unohtanut miehen taakseen puolustusalueella. Jani Kivakka kiitti ja vei kotijoukkueen taas kahden maalin johtoon. Heti seuraavassa vaihdossa oli taas sama mies asialla. Kärppäpuolustuksen sekoilu jatkui ja taas oli Kivakalla helppo tehtävä iskeä lukemiksi jo 8-5. Kärpät pääsi pelaamaan ylivoimaa ja iski jo ottelun toisen ylivoimamaalinsa. Juho Silvast löi riparipallon sisään vaikka kolme pelaajaa roikkui miehessä kiinni. Ja etteikö väri päässyt kaukalosta loppumaan, iski Kärpät minuutin päästä jo maalin päähän. Hannu Tala toi pallon hienosti hyökkäysalueelle ja toimitti sinisen varmasti kotijoukkueen maaliin. Viimeiselle erätauolle lähdettiin siis lukemista 8-7.

Kolmannen erän trilleri huipentuu jatkoaikaan

Kotijoukkue RB-93 iski kolmannen erän avausmaalin nopealla vastahyökkäyksellä. Kärpät pääsi ylivoimahyökkäykseen, joka kuitenkin tyrittiin. Syntyneestä vastahyökkäyksestä kotijoukkueen Mikko Suninen löi pallon varmasti ohitse Joni Meskasen. Teemu Tuomen röyhkeä nousu maalille ja kavennus herätti vierasjoukkueen pelaamaan. Ja tulosta syntyi, kun ensin ajassa 46.10 Harri Jalonen tasoitti. Jose Laaksonen "näki" Jalosen vapaana ja peli oli 9-9. Tästä viisi minuuttia eteenpäin ja nähtiin vieraiden johtomaali. Rami Välimaa ja Jaakko Mäkelä sahasivat kotijoukkueen puolustuksen sekaisin ja Välimaa nosti pallon aivan maalin kattoon. Kärpät kesti puolustuksen osalta aina viimeisille minuuteille, kun kotijoukkueen onnenkantamoinen pomppi jostain Meskasen selän taakse. Peli oli taas tasatilanteessa. Aivan loppuhetkillä kotijoukkue sai hienon paikan, mutta Meskanen venytti jostain hanskan eteen ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla ei tilanteita, kotijoukkue onnistuu maskin takaa

Ottelun jatkoajalla ei hienouksia nähty. Jatkoajalla syntyvät maalit ovat yleensä vain sinnepäin vetoja. Tällä kertaa maali oli kuitenkin poikkeus, kun Pertti Vuojolaisen tarkka veto meni ylänurkkaan maskin takana seisseen kärppävahti Meskasen. Peli oli rauennut ja kaksi tärkeää pistettä jäivät Lappeenrantaan. Tämä tiesi sitä, että RB-93 jatkaa sarjakärjessä pisteen erolla porilaisiin. Porilaisista pisteen jäljessä on kolmantena Bewe, joka riepotteli viikonloppuna kaksi kertaa Lieksan Intoa. Bewe kohtaa molemmat kärkijoukkueet vielä sarjassa. Kärpät se vastaansa vieraissa ja RB-93 kotonaan, joten kovilla panoksilla mennään runkosarjan loppuun saakka.

Kärppien parhaita olivat kahden maalin Hannu Tala ja Rami Välimaa. Joni Meskanen pelasi hyvin ja osoitti torjuntavireen parantuneen alkupeleistä. Kotijoukkueen parhaat olivat 3+2 saalistanut Pertti Vuojolainen ja myös kolme kertaa onnistunut Jani Kivakka.

Ottelun erikoisuudet:
-Ottelun yleisömäärä 207 ihmetytti. Kärkijoukkueiden kohdatessa kovilla panoksilla, olisi luullut lappeenrantalaisten innostuvan lähtemään hallille, vaan ei!
-Saipan A-nuorten huoltaja luovutti ennen ottelun alkua kirjekuoren Kärppien joukkueenjohtajalle. Kyseessä ei ollut suojeluraha, vaan kyselty Saipa-pinssi Poriin päin.

Maalitilastot:
I erä
5.59 0-1 Harri Jalonen (Hannu Tala)yv.
7.17 0-2 Rami Välimaa (Joni Meskanen)
10.46 1-2 Pertti Vuojolainen (Mikko Suninen)
14.25 2-2 Sami Turunen (Petteri Toikka)

II erä
22.04 2-3 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)
22.45 3-3 Jani Kivakka (Marko Summanen)
26.09 4-3 Petteri Toikka (Jarkko Käkränen)
27.03 5-3 Sami Turunen (Jarkko Käkränen)
28.46 6-3 Jarkko Käkränen (Petteri Toikka)
30.04 6-4 Hannu Tala (Mikko Peltonen)
31.15 6-5 Jaakko Mäkelä (Marko Sten)
32.46 7-5 Jani Kivakka (Pertti Vuojolainen)
33.08 8-5 Jani Kivakka
37.25 8-6 Juho Silvast (Rami Välimaa)yv.
38.22 8-7 Hannu Tala (Mikko Peltonen)

III erä
43.50 9-7 Mikko Suninen (Pertti Vuojolainen)
44.32 9-8 Teemu Tuomi (Ville Setälä)
46.10 9-9 Harri Jalonen (Jose Laaksonen)
51.31 9-10 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)
57.54 10-10 Pertti Vuojolainen (Mikko Jyrkinen)

Jatkoaika
63.20 11-10 Pertti Vuojolainen (Marko Summanen)

Torjunnat:
RB-93 Tuomas Pihlajärvi 34
Kärpät Joni Meskanen 32

Jäähyt:
RB-93 5x2min
Kärpät 2x2min,1x10min

Palkitut:
LeSport-pelaajat:
RB-93 Petteri Toikka
Kärpät Hannu Tala

Yleisöä: 207

Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPorin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää