Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen suurin urheilufestivaali Yyteri BeachFutis kasvaa entisestään!

 
Suomen suurin urheilufestivaali Yyteri BeachFutis kasvaa entisestään!

Suomen suurimpien urheilutapahtumien joukkoon noussut Yyteri BeachFutis kasvaa tänä vuonna entisestään. Samalla tapahtuma muuttaa hieman muotoaan.

- Finaaleja ei tulevana kesänä pelata Porin kauppatorilla tai Isomäen jäähallissa. Sen sijaan suurtapahtuma sekä alkaa että huipentuu Pohjoismaiden kauneimmalla hiekkarannalla Porin Yyterissä, jonne rakennataan arviolta 25 pelikenttää sekä yhä massiivisempi bilealue, tapahtumajohtaja Patrick Suves kertoo.

- Muutokseen ei liity dramatiikkaa, vaan syynä on taloudellisten seikkojen lisäksi ennen kaikkea logistinen puoli. Nyt resurssit voidaan keskittää paremmin Yyteriin, missä pystymme tarjoamaan 50 000 vieraallemme entistä laadukkaamman tapahtuman.

Viime vuoden turnaus houkutteli Poriin ennätykselliset 372 joukkuetta ja 7 500 pelaajaa, mutta kasvupotentiaalia löytyy edelleen. Siksi järjestävä organisaatio onkin asettanut tulevan kesän tavoitteekseen 500 joukkueen ja 10 000 pelaajan rajojen rikkomisen.

Tavoiteasettelu tukee Yyteri BeachFutiksen nopeaa kasvua, sillä viime kesänä tapahtuman joukkuemäärä yli tuplaantui edellisvuoden 170 joukkueesta. Tänä vuonna näyttää siltä, että osallistujia turnaukseen on tulossa entistä enemmän Suomen rajojen ulkopuolelta.

Yyteri BeachFutis järjestetään tänä vuonna viikkoa aikaisemmin kuin viime kesänä. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna (3.-5.7.) päällekkäisyyttä Pori Jazzin kanssa ei synny, mikä osaltaan tukee Porin matkailumarkkinointia sekä kaupungin muhkeaa kesätapahtumien tarjontaa.

Pullataikinan lailla paisuvan urheilufestivaalin nimellisestä SM-arvosta ei ole tehty vielä päätöstä. Suomen Palloliitto on viime syksystä lähtien kertonut valmistelevansa asiaa, ja ratkaisun piti olla luvassa tämän viikon tiistaina järjestetyn liittohallituksen kokouksen jälkeen. Toisin kuitenkin kävi.

- Saamani tiedon perusteella asia siirrettiin hamaan tulevaisuuteen, koska asiaa ei ollut valmisteltu. Tämä tuntuu ihmeelliseltä, koska viime kevään surkuhupaisa pallottelu SM-arvon kanssa on yhä tuoreessa muistissa. Kyse ei ole maailman vakavimmasta asiasta tai Palloliiton tärkeimmästä päätöksestä, mutta toivoisimme ratkaisua kohtuullisessa aikataulussa, Patrick Suves toteaa.

Yksi asia on joka tapauksessa selvä: Yyterissä järjestetään maailman kolmanneksi suurin beachfutis-turnaus ja Suomen suurimmat rantabileet taas ensi kesänä - Palloliiton toimittamilla SM-mitaleilla tai ilman.

Kehitettävä riittää edelleen

Yyteri on ainutlaatuinen alue, mutta täysin ongelmaton ympäristö urheilutapahtumalle se ei ole. Suihku- ja peseytymismahdollisuuksien puuttuminen on ollut vieraspaikkakuntalaisille suuri ihmetyksen aihe, minkä lisäksi rannalta uupuu langaton verkkoyhteys.

- Viime kesänä kisaorganisaatio koki kauhun hetkiä, kun koko tapahtuma uhkasi luhistua kasaan. Kisojen 767 ottelua pyörittävä tulospalvelu oli riippuvainen väliaikaisesta verkkoyhteydestä, jonka operaattori oli ilmeisesti rakentanut sinitarralla ja maalarinteipillä, Suves ihmettelee.

Promoottori Patrick Suves voi jatkossa keskittyä entistä täysipainoisemmin Yyteri BeachFutiksen sekä Yyterin kehittämiseen, sillä hän sai opintonsa Tukholman yliopistossa päätökseen vuodenvaihteessa. Päättötyössään Suves tutki alppihiihdon maailmancupin osakilpailun taloudellisia vaikutuksia Leville.

Laajalti mediassakin uutisoiduista tuloksista selviää, että yksi Suomen suurimmista kansainvälisistä urheilutapahtumista jättää Kittilään reilut kuusi miljoonaa euroa. Kerronnaisvaikutusten jälkeen luku nousee 7,5–9,5 miljoonan euron välimaastoon.

Vertailun vuoksi Yyteri BeachFutiksen arvioidaan jättävän Porin alueelle noin 2,5 miljoonan euron rahapotin. Kerrannaisvaikutusten jälkeen summa nousee jopa 3,5 miljoonan euron hyödyksi Satakuntalaiselle talouselämälle.

Yyteri BeachFutis on nauttinut laajasta ja myönteisestä julkisuudesta, joka on tukenut Yyterin ja Porin tunnettavuutta sekä kehitystä. Tapahtuman näkyvyyden kasvattamiseksi kisaorganisaatio neuvottelee valtakanavien kanssa suorista tv-lähetyksistä jo ennestään tuttujen Urheilukanavan koostelähetyksien rinnalle.

Suomen suurin urheilufestivaali Yyteri BeachFutis Porin Yyterissä 3.–5. heinäkuuta 2009.

Yyteri BeachFutiksen tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Joni Lämsä liittyy Musan Salaman miehistöön

Joni Lämsä liittyy Musan Salaman miehistöön

Oulusta lähtöisin oleva keskikenttäpelaaja Joni Lämsä liittyy kauden alla Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen Salama-paitaan, myös Nuutti Kahila ja Saska Kynäslahti mukaan edustusjoukkueen vahvuuteen.

Lue lisää
Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Musan Salaman puolustuslinjassa kolme kautta pelannut Verneri Salminen nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Tampereelta saapuva Rudi Dieter liittyy uutena pelaajana Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Musan Salaman riveihin päättyneeksi kaudeksi palannut Jussi Välilä (27) nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Kakkosen B-lohkon parhaaksi hyökkääjäksi viime kaudella valittu Juho Lehtonen ja FC Jazz ovat solmineet kautta 2018 koskevan sopimuksen.

Lue lisää