Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpät sarjakärkeen

 
Kärpät sarjakärkeen - Devils sinnitteli vain avauserän

Porin Kärpät siirtyi yksinään kaukisliigan kärkipaikalle, kun se lauantaina voitti kotiottelussaan Kuopion Devilsin puhtaasti 10-4. Samaan aikaan Lappeenrannassa kotijoukkue RB-93 joutui nöyrtymään Enson Pallolle lukemin 11-14. Tämä tietää siis sitä, että voittamalla jäljellä olevat kaksi kotiottelua joukkue voittaa varmasti runkosarjan.

Devils aloittaa vauhdilla ja vie avauserän

Vierasjoukkue Devils lähti otteluun hyvällä jalalla ja se maalasikin jo puolen minuutin pelin jälkeen. Kärpät menetti pallon hyökkäyspäässä ja vierasjoukkue iski vastahyökkäyksestä. Löysä veto upposi melkoisen helposti kärppämaaliin. Kotijoukkue tasoitti ottelun Jani Helppolaisen maalilla. Helppolainen rynnisti väkisin maalille ja lirutti pallon röyhkeästi verkon perukoille. Maalin jälkeen Kärpillä oli lukuisia paikkoja mennä johtoon, mutta viimeistely oli luokatonta. Vierasjoukkue sitä vastoin käytti paikkansa, kun sellainen tuli. Pallo pyöri porilaispäädyssä eikä puolustus saanut sitä purettua. Jari Juvoselle avautui vapaa maalintekopaikka ja peli oli 1-2. Maalin jälkeen kotijoukkue kesti hienosti kahden miehen alivoiman ja pääsi jäähyjen jälkeen taas mukaan peliin. Kärppien viimeistely ontui kuitenkin myös erän loppupuolella ja erätauolle mentiin maalin vierasjohdossa.

Kärpät hallitsee ottelun toista erää

Kärpät tuli toiseen erään ryminällä ja jo runsaan kahden minuutin pelin jälkeen tuli kaivattu tasoitus. Juho Silvast laukoi b-pisteen kaarelta ja tarkka veto yllätti vierasjoukkueen maalivahdin. Erän alku oli täysin kotijoukkueen, mutta maalit antoivat edelleen odottaa. Erän puolivälissä Devilsille sattui paha vaihtovirhe ja Kärpät pääsi ylivoimahyökkäykseen. Jaakko Mäkelä passaili ja Niko Papinaho iski 3-2. Maalista ehti kulua vain 18 sekuntia, kun peli oli taas tasan. Kotijoukkue avasi portit vierasjoukkueen hyökkääjälle ja Leo Putkonen kiitti tekemällä lukemiksi 3-3. Loppuerä olikin sitten kotijoukkueen näytöstä. Ensin Jaakko Mäkelä iski hienon kuvion päätteeksi 4-3 ja kahden minuutin kuluttua Niko Papinaho löi ylivoimalla riparipallon verkon perukoille. 6-3 maalissa joukkueen kapteeni Teemu Tuomi näytti taisteluhalukkuuttaan iskemällä kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon. Viimeiselle erätauolle mentiin Kärppien 6-3 johtolukemissa.

Kärpät hoitaa päätöserän kunnialla

Ottelun kolmannessa erässä ei kenelläkään ollut enää epäselvyyttä kumpi ottelun voittaa. Kuopiolaisten vauhti oli laantunut ja kun Jaakko Mäkelä iski lukemiksi 7-3 jo runsaan 20 sekunnin jälkeen, kuului vierasjoukkueen aitiosta melkoinen selkärangan napsahdus. Kärppien seuraava maali tuli ajassa 42.57. Juho Silvast vapautti Rami Välimaan läpiajoon eikä mies yleensä tuollaisesta paikasta erehdy. Erän puolivälissä Mikko Peltonen antoi unelmasyötön Jose Laaksoselle ja miehen lämäri upposi Devils-maaliin. Kolmannen erän loppuun molemmat joukkueet maalasivat vielä kerran ja tärkeät pisteet jäivät Poriin lukemin 10-4.

Kotijoukkueen parhaita olivat maalissa pelannut Joni Meskanen, loistavan puolustupelin esittänyt Juho Silvast ja koko punainen hyökkäysketju Niko Papinaho-Jaakko Mäkelä-Rami Välimaa. Vieraiden parhaat Jari Juvonen ja Markus Venäläinen.

Maalitilastot:

I erä
0.15 0-1 Eemeli Sissonen (Hannu Salonen)
4.28 1-1 Jani Helppolainen (Joacim Eklund)
9.10 1-2 Jari Juvonen (Antero Liimatainen)

II erä
22.31 2-2 Juho Silvast (Rami Välimaa)
29.42 3-2 Niko Papinaho (Jaakko Mäkelä)
30.00 3-3 Leo Putkonen (Jani Mertanen)
31.31 4-3 Jaakko Mäkelä (Rami Välimaa)
33.13 5-3 Niko Papinaho (Juho Silvast)yv.
36.27 6-3 Teemu Tuomi (Hannu Tala)

III erä
40.23 7-3 Jaakko Mäkelä (Niko Papinaho)
42.57 8-3 Rami Välimaa (Juho Silvast)
51.04 9-3 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
54.29 10-3 Rami Välimaa (Niko Papinaho)
55.34 10-4 Markus Venäläinen (Pekka Palm)

Torjunnat:
Kärpät Joni Meskanen 28
Devils Jami Huttunen 32

Jäähyt:
Kärpät 3x2min
Devils 4x2min

Palkitut:

LeSport-pelaajat:
Kärpät Niko Papinaho
Devils Jari Juvonen

Mikkola-Dressman -pelaajat:
Kärpät Juho Silvast
Devils Markus Venäläinen

Yleisöä: 220

Porin Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPorin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää