Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miesten Liigacup Tampere United - FC Inter

 
Miesten Liigacup Tampere United - FC Inter

Porin Karhuhallissa pelataan lauantaina 7.2.2009 klo 16.30 Miesten Liigacupin ottelu Tampere United - FC Inter. Otteluun sisäänkäynti on Karhuhallin länsipäädystä, Raumantien puolelta, josta löytyy myös parkkipaikat. Otteluun on lipunmyynti. Aikuiset 5 euroa ja lapset alle 15-v. 2 euroa.

Satakuntalaisille avautuu nyt loistava mahdollisuus nähdä Veikkausliigan joukkueet Porissa. Mahdollisuus tähän tuli, koska Tampere Unitedilla ei ole mahdollisuutta järjestää Liigacupin kotiotteluitaan Tampereella olosuhteiden heikon kunnon sekä tilan puutteen vuoksi. Palloliiton Satakunnan piiri tarttui mahdollisuuteen ja halusi järjestää satakuntalaisille mahdollisuuden avata tuleva futiskausi Liigacupin ottelulla.
Joukkueet eivät voisi oikeastaan olla paremmat, koska vastassa on tuore Suomen mestari FC Inter sekä myös menestyksekkäästi 2000-luvulla pelannut Tampere United. Tämä ottelu toimii kummallekin joukkueelle Liigacupin avausotteluna.

Ottelussa nähdään todennäköisesti myös satakuntalaisväriä, koska FC Interin väreissä pelaa Timo Furuholm, Oskari Forsman sekä Eemeli Reponen.

Alla joukkueiden mietteitä ennen tulevaa kohtaamista.

TAMPERE UNITED

Tampere United on pahan loukkaantumissuman keskellä, ja viime viikonloppuna Uusi Lahti cupissa kentällä esiintyi nuori ryhmä. Joukkueen päävalmentaja Ari Hjelm havittelee ainakin Jari Niemeä, Jonne Hjelmiä ja Jussi Kujalaa Liigacupin avaukseen, mutta mitenkään varmaa kolmikon pelaaminen ei ole.

-Asia varmistuu vasta loppuviikon aikana. Pieniä vammoja pojilla on paljon, TamU:n urheilutoimenjohtaja Jarkko Wiss kertoo.

-Tulemme pelaamaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, mutta sen kokoonpanon näkee vasta, kun pojat ovat palautuneet rankasta Uusi Lahti cupista. Kolmena peräkkäisenä päivänä pelaaminen oli kova rasitus.

Kotikenttäedusta on TamU:n kohdalla turha puhua, sillä joukkue joutuu Tampereelta evakkoon aina Poriin saakka. United ei pysty kuluvalla viikolla edes harjoittelemaan kotikaupungissaan, vaan treenit vedetään Valkeakosken pienehkössä harjoitushallissa.

-Siinä oli kaksi aspektia, kun peli päätettiin viedä pois Tampereelta. Toivotaan, että tämä on jalkapallon kannalta paras ratkaisu, Wiss miettii.

Kun TamU ei pääse tekemään viikon valmistavia harjoituksia isolla kentällä, viime viikonvaihteen Uusi Lahti cupin merkitys kasvaa entisestään ajateltaessa liigacupin avausottelun asetelmia.

-Tulos pelissä on varmasti se, mikä ansaitaan. TamU haluaa jatkossakin taistella ja voittaa jokaisen ottelunsa, Wiss lupaa.

-Uskon, että selviydymme näistä meitä vaivanneista hässäköistä, ja pelaajilla on päällä hyvä tekemisen meininki. Uskon, että se näkyy myös kentällä Porissa.

FC INTER

Tampere Unitedin ja FC Interin välinen liigacupin ottelu tarjoaa kolmelle turkulaisjoukkueen pelaajalle mahdollisuuden esiintyä kotikaupunkinsa viheriöllä. Timo Furuholm, Oskari Forsman ja Eemeli Reponen ovat kasvaneet jalkapalloilijoiksi Porissa, ja nyt kolmikolla on yllään Interin sinimusta peliasu.

­-Ne kolme ovat ihan oma maailmansa. Kyseessä on kolme täysin erilaista porilaista, ei heitä voi samaan kastiin laittaa. He ovat ihan eri kupeista vetäistyjä, Interin joukkueenjohtaja Jani Meriläinen naurahtaa.

-Heille on varmaan kiva paikka päästä pelaamaan Poriin pitkästä aikaa. Furuholm luonnollisesti on mukana, mutta Reposen en usko pelaavan. Pelaavaa maalivahtia ei ole päätetty, mutta eiköhän valinta kohdistu Forsmaniin tai Patrick Bantamoihin.

Inter on ennakkoasetelmissa ottelun suosikki, sillä Turussa juhlittiin viime kaudella niin liigacupin kuin Veikkausliigankin mestaruutta.

 -Tavoitteet liigacupin suhteen ovat samat kuin aina ennenkin. Ottelut ovat valmistavia tapahtumia Veikkausliigaan, vaikkakin jokaista peliä lähdetään voittamaan. Kahtena viime vuotena olemme olleet finaalissa, joten miksipä sitä asennetta muuttamaan, Meriläinen muistuttaa.

Varmuudella Interin kokoonpanosta ovat Porissa sivussa nilkkojaan kuntouttavat Antonio Correia ja Sami Sanevuori. Joni Ahon ja Mika Ojalan pelaaminen on kysymysmerkki, sillä kaksikko palaa perjantaina maajoukkueen matkalta Japanista.

-Valmentaja Job Dragtsma tekee heidän pelaamisestaan päätöksen myöhemmin, Meriläinen toteaa.

Lisää joukkueiden mietteitä voi käydä lukemassa Palloliiton Satakunnan piirin nettisivuilta (linkki alla) tai Veikkausliiga.comista.
http://satakunta.palloliitto.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=14979

SPL Satakunnan tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen Salama-paitaan, myös Nuutti Kahila ja Saska Kynäslahti mukaan edustusjoukkueen vahvuuteen.

Lue lisää
Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Musan Salaman puolustuslinjassa kolme kautta pelannut Verneri Salminen nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Tampereelta saapuva Rudi Dieter liittyy uutena pelaajana Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Musan Salaman riveihin päättyneeksi kaudeksi palannut Jussi Välilä (27) nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Kakkosen B-lohkon parhaaksi hyökkääjäksi viime kaudella valittu Juho Lehtonen ja FC Jazz ovat solmineet kautta 2018 koskevan sopimuksen.

Lue lisää
Alfred Mapoka rytmittää FC Jazzin peliä ensi kaudella

Alfred Mapoka rytmittää FC Jazzin peliä ensi kaudella

Maanantaina kautensa aloituspalaverilla käynnistänyt FC Jazz saa mieluisan vahvistuksen ensi kauden joukkueeseen.

Lue lisää