Kärpät jatkaa ykköspaikalla

Duo ei pysynyt alkuunkaan kotijoukkueen kyydissä.

Porin Kärpät jatkaa kaukisliigan kärkipaikalla, kun se lauantaina murskasi kotiottelussaan jämsäläisen Duo 96:n 18-5. Samaan aikaan Helsingissä Bewe  vei täydet pisteet sarjakolmoselta RB-93:lta, joten ensi sunnuntaina Porissa Kärpät ja Bewe ratkaisevat runkosarjan voiton keskenäisessä ottelussa. Kärpille riittää runkosarjan ykköstilaan yksi piste.

Kärppien kone yskii vielä avauserässä

Kärpät lähti otteluun vauhdilla ja loi jo alkuhetkillä loistavia maalintekotilanteinta jämsäläisten maalille. Viimeistely kuitenkin ontui ja ensimmäistä maalia saatiin odotella aina ottelun neljännelle minuutille. Jaakko Mäkelä loistosyötön Juho Silvastilta ja toimitti pallon maaliin hyvällä laukauksellaan. Ajassa 6.45 nähtiin ottelun toinen maali. Harri Jalonen pysäytti hyökkäysviivalla jämsäläisten lähdön ja syötti Mikko Peltoselle. Peltonen löysi maalinkulmalta Jose Laaksonen, joka teki lukemiksi 2-0. Pari minuuttia eteenpäin ja taas soi vastustajan verkko. Taas Kärpät pysäytti vastustajan hyökkäyssiniviivalla ja nyt Laaksonen syötti Peltosen maalintekoon. Peltosen luja veto upposi verkkoon, kun pelikellossa oli aika 8.46. Tässä vaiheessa ajateltiin, että Kärpät menee jo avauserässä menojaan. Toisin kuitenkin kävi, sillä vierasjoukkue kavensi lukemiksi 3-1. Riku Lainkari pääsi tulemaan vapaasti aina Kärppien puolustusalueelle ja luja veto upposi etunurkasta Joni Meskasen selän taakse. Tämän jälkeen kotijoukkueen tehottomuus tuli hyvin esiin eikä palloa saatu vieraiden maaliin hyvistäkään paikoista. Tärkeä maali tuli kuitenkin vielä erän lopussa, kun ajassa 19.01 Niko Papinaho teki erän loppulukemiksi 4-1. Maalissa oli hieman onneakin, kun ensin Rami Välimaa ajoi oikealta röyhkeästi maalille. Maalivahti Jani Nurminen torjui pallon päätyviivan taakse, josta Papinaho löi pallon maalivahdin persuksien kautta maaliin. Erätauolle mentiin kotijoukkueen kolmen maalin johdossa.

Kärpät ratkaisee ottelun toisessa erässä

Ottelun toinen erä osoitti miten suuri ero on joukkueille tässä ottelussa. Kärppien vauhti lisääntyi ja vierasjoukkue oli ottavana osapuolena kaiken aikaa. Ensin parivaljakko Jani Helppolainen-Mika Ahonkivi sahasivat jämsäläispuolustuksen reikäjuustoksi. Ahonkivi syötti ensin Helppolaiselle, joka pelasi pallon takaisin vapaana maalin edessä olleelle Ahonkivelle. Hänellä oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin. Pari minuuttia eteenpäin ja Kärpät siirtyi jo viiden maalin johtoon. Mikko Peltonen kuljetti koko kentän läpi ja laukoi pallon maalin etukulmaan. Lisää oli luvassa ajassa 29.00, kun Hannu Tala pysäytti vierasjoukkueen hyökkäyksen siniviivalla. Vastahyökkäyksestä Jani Helppolainen iski lukemiksi jo 7-1. Maaliin annettiin syöttäjäksi Lasse Sammalisto Hannu Talan sijasta? Seuraava kotijoukkueen maali merkittiin syntyneeksi ajassa 30.53. Niko Papinaho löysi maalin nurkalta Rami Välimaan, joka ei paikassaan erehtynyt. Lisää maaleja nähtiin, kun parivaljakko Peltonen-Papinaho syötteli keskenään maalipaikan lopuksi Papinaholle.   Pelin lukemat muuttuivat 9-1 muttei tämäkään riittänyt vielä kotijoukkueelle. Jose Laaksonen karvasi pallon keskialueella ja syötti pallon Harri Jaloselle. Jalonen passaili pallon takaisin Laaksoselle, jolla oli helppo työ maalinteossa. Tässä vaiheessa vierasjoukkueen maalivahti Jani Nurminen sai tarpeekseen ja tilalle luisteli Timo Suokas. Erän lopussa Rami Nikkonen rikkoi maalin edessä vastustajan pelaajaa sillä seurauksella,että tilanteesta tuomittiin "rankkari". Henri Jukkara toimitti pallon varmasti Joni Meskasen selän taakse. Viimeiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen 10-2 johdossa.

Kärpät maalaa päätöserässä vielä kahdeksan kertaa

Ottelun kolmannessa erässä useimmat jo ajattelivat, että kotijoukkue löysää peliään. Mutta mitä vielä, vauhtia ja maaleja riitti vielä päätöseräänkin. Ensin Rami Välimaa tarjoili namupassin Niko Papiaholle ja sitten ylivoimalla Mikko Peltonen iski lukemiksi jo 12-2. Ottelun erikoisemman maalin iski seuraavaksi Mika Ahonkivi. Mies kaatui maalin kulmalle ja pelasi sen jälkeen palloa jäästä. Kuin ihmeen kaupalla Ahonkivi kurotti palloa maalin takaa ja sai lyötyä pallon kohti maalivahtia. Jostain pallo vain löysi tiensä vastustajan maaliin. Seuraavankin maalin iski Ahonkivi. Rami Nikkosen lämäri suuntautui ohi maalin ja pallo tuli kaukalon takalaidasta suoraan Ahonkivellä. Tyhjä maali edessä ja peli lukemiin 14-2. Tämän jälkeen vierasjoukkue pääsi maalaamaan, kun Marko Sten oli huolimaton omalla maalillaan. Syntyneestä tilanteesta Juha Niemi iski jämsäläisten kolmannen maalin. Kärpät ei kauaa takaiskua miettinyt, sillä se maalasi minuutin aikana peräti kolme kertaa. Ensin Rami Välimaan veto upposi vieraiden verkkoon. Sitten maalivahdista ponnahteneet pallot toimittivat maaliin Niko Papinaho ja hetkeä myöhemmin Mikko Peltonen. Kärppien viimeisen maalin iski Lasse Sammalisto. Harri Jalonen syötti ja Sammalisto laukoi suoraan lukemiksi 18-3. Ottelun loput maalit teki sitten vierailija. Ensin kärppäpuolustus sekoili eikä saanut palloa hallintaan maalin edustalla. Päätösnumeroissa Niko Papinaho menetti pallon maalin edessä ja Riku Lainkari lirutti ottelun toisen maalinsa. Kolmen erän jälkeen taululla kotijoukkueen murskavoitto 18-5.

Kotijoukkueella oli paljon onnistujia. Numerollisesti parhaita olivat Mikko Peltonen 4+2,Niko Papinaho 4+1,Mika Ahonkivi 3+0 ja Rami Välimaa 2+2. Varsinkin Mika Ahonkiven paluu sairaslomalta oli lupauksia antava. Maalissa Joni Meskanen jatkoi hyviä otteitaan. Vieraiden parhaat Riku Lainkari ja Juha Niemi. Molaritilaston kakkonen Jari Nurminen ei tässä ottelussa vakuuttanut.

Ottelun erikoisuudet:
-Runsasmaalisessa ottelussa paljon peliaikaa saanut Marko Sten jäi pisteittä.
-Ottelussa jaettiin vain kaksi jäähyä.
-Toisella erätauolla hiiri vipelsi käytävää pitkin etsien ruokajätteitä jäähallista. Niitä kyllä Isomäen jäähallissa riittää, varsinkin lauantaina kun Ässät oli järjestänyt fanitilaisuuden kausikorttilaisilleen. Syödyt hernekeittolautaset koristivat maisemaa niin katsomossa kuin kioskikäytävälläkin.

Maalitilastot:
I erä

3.06 1-0 Jaakko Mäkelä (Juho Silvast)
6.45 2-0 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
8.46 3-0 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)
10.45 3-1 Riku Lainkari (Miika Erola)
19.91 4-1 Niko Papinaho (Rami Välimaa)

II erä
23.05 5-1 Mika Ahonkivi (Jani Helppolainen)
25.17 6-1 Mikko Peltonen (Hannu Tala)
29.00 7-1 Jani Helppolainen (Lasse Sammalisto)
30.53 8-1 Rami Välimaa (Niko Papinaho)
33.53 9-1 Niko Papinaho (Mikko Peltonen)
34.38 10-1 Jose Laaksonen (Harri Jalonen)
39.41 10-2 Henri Jukkara rkl

III erä
40.47 11-2 Niko Papinaho (Rami Välimaa)
44.39 12-2 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)yv.
45.20 13-2 Mika Ahonkivi (Rami Nikkonen)
48.21 14-2 Mika Ahonkivi (Rami Nikkonen)
49.04 14-3 Juha Niemi (Pasi Karvonen)
51.12 15-3 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)
51.30 16-3 Niko Papinaho (Jaakko Mäkelä)
52.16 17-3 Mikko Peltonen (Hannu Tala)
55.03 18-3 Lasse Sammalisto (Harri Jalonen9
55.56 18-4 Matti Muuriaisniemi (Marko Jaatinen)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.