Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Runkosarja lähenee loppuaan

 
Runkosarja lähenee loppuaan

FBT Porin ensimmäinen kausi Salibandyliigassa kääntyy kohti loppuaan, kun viimeinen kuuden ottelun jakso nytkähtää käyntiin keskiviikkona joukkueen matkustaessa Tapanilaan Erän vieraaksi Mosahallille. Keskiviikon lisäksi joukkue kohtaa perjantaina 13.2 Happeen Urheilutalolla ja 15.2 matkustetaan Pasilaan SSV:tä vastaan kamppailemaan. 18.2 on vuorossa vierasmatka Iittalan Kauhujen taloon Trackersin vieraaksi. Kaksi viimeistä runkosarjan ottelua pelataankin sitten Urheilutalolla, kun 22.2 Erä tulee testaamaan kotijoukkueen taidot ja runkosarjan päätösottelussa kohdataan tuttu vastus Nokian KrP. Jatkuuko FBT Porin pelaajien kausi vielä maaliskuussa, selvinnee näiden tulevien viikkojen aikana.

Tapanilan Erän alkukausi sujui ennakko-odotuksiin nähden todella alakanttiin. Syyskierroksen kolmestatoista ottelusta ainoastaan viisi päättyi voitokkaasti. Joukkue kärsi tappiot muun muassa Happeelle Jyväskylässä sekä Nokian Krp:lle Mosahallin matolla. Joulutauolla syksyn maailmalla matkaillut joukkueen kapteeni Simon Riihelä palasi vahvuuteen ja vuosi vaihtui Erän osalta uudenlaisessa komennossa. Ensimmäisestä kevätkierroksen ottelusta niukka tappio, sen jälkeen kuusi voittoa peräkkäin. Viimeisimpänä sulkana hattuun voitto Oilersista Tapiolassa.

Erä on taitava ja hyvin liikkuva joukkue. Se liikuttaa palloa parhaillaan todella mukavasti ja hyökkäykset vastustajan maalille päättyvät usein lättyyn takatolpalle. Jani Helenius pehmeine käsineen johtaa joukkueen hyökkäystä ja häntä säestävät mukavasti Tom Strömsten, Pasi Laitila, Lauri Kapanen sekä Markus Huhtimo. Puolustuksesta vastaavat jo mainitun Riihelän lisäksi muun muassa Jussi Kosola, Sami Lehtinen sekä Juhana Särkelä. Maalin suulla torjuntavastuun kantaa maajoukkuevahti Jani Naumanen.

Kova on pähkinä purtavaksi lisää sarjapisteitä kaipaavalle FBT Porille, varsinkin kun Mosahallin pelialusta ei mairittele vierasjoukkuetta. Koko kausi on sujunut vierasotteluissa melko kehnosti ja jos pelialustana on ollut matto, on sukellus ollut syvempi. Nyt on kuitenkin oiva mahdollisuus kasvojen pesuun, sillä joukkue lähtee otteluun todellisena altavastaajana. Vaikka joukkueet kohtaavat tällä kaudella liigassa ensimmäistä kertaa, kävi FBT ottamassa Suomen Cupin pelissä Erältä käkeen 18- 9. Kyseisessä ottelussa nähtiin kotijoukkueelta tukku näyttäviä sommitelmia ja komeita maaleja. Vettä on kuitenkin ehtinyt Kokemäenjoessakin virrata jonkin verran eikä menneillä ole keskiviikona mitään merkitystä, sillä vierasjoukkue on ahdingossa sarjapaikkansa suhteen ja kotijoukkue koittaa varmistaa paikkaansa pudotuspeleissä.

FBT Pori on saanut harjoitella rauhassa runsaat kaksi viikkoa. Samalla on sairastupaa saatu tyhjennettyä sen verran, että lähes kaikkien pelaajien pitäisi olla pelikykyisiä keskiviikkona. Joukkue pääsee siis iskukykyisenä testaamaan Erän pelaajien taidot. Tuliaisina kenties sarjapisteet?

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JaniHelenius

Jani Helenius

24.12.1981
Tiedot


Karhujen otteluohjelma selvillä

Karhujen otteluohjelma selvillä

Salibandyliiga käynnistyy syyskuun 16. päivä kuuden ottelun voimin. Avauskierroksella porilaisjoukkue matkaa vieraskentälle EräViikinkien vieraaksi. Karhujen toistaiseksi viimeisin Salibandyliigan runkosarjan ottelu on maaliskuulta 2012 juuri vieraskentällä Tapanilan Erää vastaan.

Lue lisää
Tatu Ruohonen palaa Karhuihin

Tatu Ruohonen palaa Karhuihin

Karhujen liigajoukkue on solminut vuoden sopimuksen puolustaja Tatu Ruohosen kanssa. Viimeiset neljä kautta Ruohonen on edustanut Salibandyliigassa pelannutta Rauman SalBaa.

Lue lisää
Karhuille kolme uutta pelaaja

Karhuille kolme uutta pelaaja

Salibandyliigaan noussut Karhut on solminut pelaajasopimukset kolmen uuden pelaajan kanssa. Porilaisjoukkueen riveihin siirtyvät maalivahti Roope Mutka sekä puolustajat Roni Tuomela ja Joonas Poutanen.

Lue lisää
Karhuille seitsemän jatkosopimusta

Karhuille seitsemän jatkosopimusta

Divarin mestaruuden voittanut Karhut on solminut jatkosopimukset seitsemän junioripelaajansa kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella nähdään hyökkääjät Eero Harjula, Petteri Santi, Janne Kuusiluoto ja Elias Kauppi sekä puolustajat Atte Ståhle, Jankke Virtala ja Paavo Kankaanpää.

Lue lisää
Karhujen pisterohmut jatkavat joukkueessa

Karhujen pisterohmut jatkavat joukkueessa

Salibandyliigaan noussut Karhut on solminut jatkosopimukset joukkueen pistekärkien kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä jatkavat vuoden sopimuksella kokeneet hyökkääjät Benjamin Lepola ja Ville Salonen.

Lue lisää
Aapo Tamminen jatkaa Karhujen takalinjoilla

Aapo Tamminen jatkaa Karhujen takalinjoilla

Karhut on tehnyt jatkosopimukset takalinjoilla häärivien Aapo Tammisen ja Joni Halmisen kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä jatkaa myös Suomen U19-maajoukkueringissä oleva hyökkääjä Aaro Ollikainen.

Lue lisää