Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jazzille kova kolmikko

 
Jazzille kova kolmikko


Jalkapallon Kakkoseen valmistautuva FC Jazz Juniorit on tehnyt kolme profiilihankintaa: keskikentän pelintekijä Jarkko Reinikka, 26, hyökkääjä Ari Qvist, 25, ja maalivahti Jyri Nieminen, 21, liittyvät punapaitoihin.

Reinikka ja Qvist siirtyvät Jazziin Porin Palloilijoista. Tamperelainen Nieminen on viimeksi pelannut Kakkosta Seinäjoen Jalkapalloklubissa.

- Kaikki kolme sopivat täydellisesti hakemaamme pelaajaprofiiliin. He ovat Kakkosen tasolle kokeneita, edelleen eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Kaikki pystyvät johtamaan joukkuetta ja toimimaan esimerkkeinä nuorille kavereille, Jazzin päävalmentaja Mikko Mannila hehkuttaa.

Jazzilla on nyt 20 sopimuspelaajaa. Lisäksi ringissä on omia junioreita ja muutama try-out –pelaaja, joiden jatkosta päätetään lähipäivinä.

Reinikka palaa Jazziin

Jarkko Reinikka on FC Jazzin kasvatti. Kaudella 2002 hän harjoitteli Veikkausliigajoukkueen mukana ja pelasi A-nuorissa.

Miesten tasolla taitava vasuri on edustanut Porin Palloilijoita (2003, 2005, 2006 ja 2008), Rauman Pallo-Iiroja (2007) ja Forssan Jalkapalloklubia (2004). Hän on ollut voittamassa Kakkosta kahdesti ja ollut kerran toinen. Vuonna 2007 hänet valittiin Pallo-Iirojen Vuoden pelaajaksi.

Kuuden Kakkosen kauden Reinikka on tehnyt yhteensä 25 maalia. Viime vuonna vasuri heilahti PoPan hyväksi neljästi.

- Haluan saada Jazzista peliaikaa ja vastuuta. Viime kaudella sitä ei oikein tullut, joten pelinälkä on kova, Reinikka kertoo.

Futsalissa Reinikka on Suomen maajoukkueen pelaaja ja PoPan kapteeni.

Qvist tuo tulivoimaa

Ari Qvist on erittäin nopea hyökkääjä. Hän edusti kaudella 2008 FC PoPaa, mutta jäi yhteensä peräti 53 maalia mättäneen tehotrion (Antti Sumiala, S-P Mäkelä, Tom Melarti) varjoon.

Pienelle peliajalle jäänyt Qvist teki PoPalle kaksi maalia.

Kaudet 2006 ja 2007 Qvist edusti Rauman Pallo-Iiroja. Vuonna 2006 hän oli Iirojen paras maalintekijä 8:lla osumallaan.

Kausi 2007 oli miehelle suuri pettymys. Paha polvivamma pilasi koko kauden jo keväällä. Jarkko Reinikka kantoi kyseisellä kaudella raumalaisten maalintekovastuun 7 osumallaan.

Qvist on lähtöisin Oulusta. Kotikaupungissaan hän on edustanut Oulun Luistinseuraa ja Tervareita. Hän teki jo kaudella 2002 Kakkosessa 12 maalia OLS:lle.

- Innokkaasti odotan kesää. Olen päässyt hyvin treenaamaan ja pelaamaan. Joukkue näyttää hyvältä ja käyrä menee koko ajan ylöspäin - kaikilla. Odotan, että saan itsestä ensi kaudella paljon irti, pelihaluja uhkuva Qvist toteaa.

- Qvist on mielenkiintoinen pelaaja, joka on todistanut pystyvänsä tekemään Kakkosen tasolla maaleja, Jazzin päävalmentaja Mikko Mannila toteaa.

- Hän on todella nopea ja röyhkeä etenijä - juuri sellainen pelaajatyyppi, jota joukkueemme kaipaa. Ari on voittanut loukkaantumisensa ja hän on sopeutunut ryhmäämme nopeasti, Mannila kehaisee.

Nieminen maalin suulle


Tamperelainen Jyri Nieminen (2.12.1987) on iästään huolimatta kokenut maalivahti. Viime kaudella Jyri vartioi Seinäjoen Jalkapalloklubin maalia Kakkosessa ja kaudella 2007 hän pelasi samassa sarjassa Ylivieskan Pallon (FC YPA) väreissä.

Nieminen on edustanut myös Lapuan Virkiää ja kasvattajaseuraansa Tampereen PP-70:ää.

Nieminen tunnetaan äärimmäisen kimmoisana maalivahtina ja tinkimättömänä harjoittelijana. Hän taitaa myös futsalin, sillä Nieminen on kuluvan talven aikana loistanut Futsal Ykkösessä pelaavan Pirkkalan JK:n veräjän suulla.

- Jazzissa on harjoiteltu huomattavasti enemmän, mitä edellisissä Kakkosen seuroissani. Ja siitä minä pidän, Nieminen kertoo.

- Joukkueessa on positiivisella tavalla röyhkeä meininki. Lisäksi pelaajat ovat paljon enemmän yhdessä, mihin olen tottunut. Omassa pukuhuoneessa tulee vietettyä paljon aikaa, ja pelaajat tulevat nopeasti tutuiksi.

- Omalta osani odotan, että kehityn ja pääsen taas eteenpäin urallani, kunnianhimoinen kassari toteaa.

FC Jazz -j:n tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


AriQvist

Ari Qvist

4.11.1983
Tiedot

JarkkoReinikka

Jarkko Reinikka

25.5.1982
Tiedot


Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää