Karhunaiset tylyinä Raumalla

Karhunaiset löivät lauantaina Raumalla taululle lukemat, jotka eivät selittelyille jättäneet sijaa. Karhujen loistelias kevät vire siis jatkui, kun rakas vastustaja SalBa kaatui selkein 2-10 (0-1, 0-5, 2-4) -lukemin. Voitolla Karhunaiset ilmoittautuivat mukaan jopa liigakarsijakilpailuun.

Lähtökohdat Karhunaisten viimeiseen vierasotteluun olivat maukkaat. Karhuilla tiedettiin olevan ohut sauma nousta sarjakakkoseksi ja päästä näin ollen taistelemaan liigapaikasta karsintoihin. Apua toki tarvitaan myös muilta joukkueilta. "Tukensa" antoi ennakkoon jo turkulainen AFC, joka perjantaina otti tärkeän voiton nykyisestä sarjakakkosesta LoSB:sta. Raumalaisten tilanne oli otteluun lähdettäessä tukalampi, joukkue tarvitsee vähintään pisteen lopuista otteluistaan välttääkseen suoranputoajan viimeisen tilan. Paineet siis piti pisteiden saamiseksi oli raumalaisilla, jotka taistelevat suoran putoajan paikasta. Kuitenkin.. paikalliskamppailu Pori vs. Rauma, Salbassa muutama porilainen, Porilla pari raumalaista, Salba rökitti Karhuja viime kaudella, Karhut murjoi Salban tällä kaudella jo kertalleen kotikentällä.. Panoksena siis sarjapisteistä "viis veisaten" oli kuitenkin satakunnan herruus!

Ottelun ensimmäinen erä olikin molemmilta joukkueilta hyvinkin hermostunutta. Joukkueet eivät päässeet juuri rakentamaan hyökkäyksiään maltilla, ja pallot lipsuivat harmillisesti vastustajalle ennen aikojaan. Erätauolle Karhut pääsivät kuitenkin 1-0 -johtoasemassa, kun Jutta Herpola sivalsi avaus osuman Lotta Haaslahden esityöstä.

Toiseen erään Karhut sai vaihteen päälle. Erän alku puolella Heli Laitinen ja Eeva-Maija Perho survoivat maalit naiseet, bonuksena myös syöttöpisteet molemmille. Lopullinen nitkahdus raumalaisten selkärangasta kuului erän puolivälin jälkeen, jolloin karhujen parhaana palkittu Annu Friman takoi kaksi maalia ja syötti kulmavaparista Jenny Möttösen 6-0 osuman.

Kolmas erä on koitunut viime peleissä Karhujen kohtaloksi, tällä kertaa Karhut saivat erään loistavan alun, kun Ilona Heinilä vei Karhut jo 7-0 johtoon. Salban Satu Keränen toi parilla osumallaan pientä lohtua raumalaisille, erän loppu meni kuitenkin pelailuksi. Mainittakoon kuitenkin Heli Laitisen loistava läpiajo alivoimatilanteessa, Jutta Herpola oli tosin päässyt jo jäähyltään ennen kuin Helin laukauksesta pallo ylitti maaliviivan, loistava rutistus läpi kentän jokatapauksessa. Eeva-Maija Perho pääsi vielä kaunistelemaan ylivoimalla ottelun loppulukemat 2-10:en vain kolme sekuntia ennen ottelun päätöstä. Kyseinen maali oli ottelun ainoa erikoistilanne maali.

- Ottelu oli tasainen ja tiukka, kunnes peli toisessa erässä alkoi. Kyllä kymmenen maalia pitääkin riittää pelin voittamiseen. Mahtavasti kyllä tuli taas onnistumisia, ja tasaisesti joka kentälle, FBT Karhujen valmentaja Juha Mäkilä iloitsi.

- Totta puhuakseni, ei mikään järin loistokas ottelu. Tällä kertaa kuitenkin tämäkin riitti. Voitto pitää kuitenkin pikimmiten nollata, näillä maaleista ei enää huomenna ole iloa. Sunnuntain peliin pitää kyllä skarpata, etenkin lyhytsyöttö pelissä ja hyökkäyksiin lähdöissä, mikäli pisteet halutaan omaan pussiin silloinkin, Mäkilä vakavoitui.

Myös Laura Andersson karhumaalilla pelasi varman pelin. Karhujen maalilla debytoi kuitenkin myös Katja Lehtonen, joka vaihdettiin tolppien väliin aivan ottelun lopulla. Laukauksia ei juurikaan karhumaalia kohden ottelun lopulla siunaantunut, Katja kuitenkin kruunasi ottelun nolla pelillään!