Tuiki tarpeelliset pisteet tuliaisina Iittalasta

FBT Porin keskiviikon vierasottelu Trackersia vastaan päättyi riemuikkaisiin tunnelmiin, kun Lasse Salminen teki jatkoajalla ottelun ratkaisseen maalin rangaistuslaukauksesta. Pisteet matkasivat Poriin lukemin 8 – 9 ( 3 – 4, 3 – 3, 2 – 1, 0 – 1 ) ja ne tulivat vierasjoukkueelle todella tarpeeseen taistelussa liigapaikan puolesta.

Ottelu oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita molempien joukkueiden pelatessa kovaa ja tarkasti. Heti ensimmäisen erän alusta lähtien Trackers yritti pitää vauhtia ottelussa ja menikin johtoon, kun ottelua oli pelattu 3.18. Vierasjoukkue kuitenkin tasoitti ottelun Juha Tikan laukauksella. Avaavan syötön maaliin antoi Jani Vettenranta. Noin yhdeksän minuutin pelaamisen jälkeen kotijoukkue siirtyi uudelleen johtoon FBT:n maalin edustalle syntyneen mylläkän jälkeen. Vierasjoukkue syttyi taisteluun ja jaksoi uhrautua oman maalin edessä auttaen maalivahti Mikko Vuorista pitämään joukkue pelissä mukana. Ajassa 12.24 Joni Rokosan ohjaus maalin edessä ohitti Trackers-vahti Salmisen ja peli tasan 2 – 2. 32 sekuntia myöhemmin Ville Salonen siirsi vierasjoukkueen ensimmäisen kerran johtoon. Hannu Katila lisäsi johdon kahteen maaliin 40 sekuntia myöhemmin Juuso Ahon syötöstä. Kotijoukkue jatkoi kuitenkin omaa peliään ja kavensi tilanteeksi 3 – 4 runsaan 16 minuutin pelaamisen jälkeen. Tauolle lähdettiin näissä lukemissa.

Toisen erän alkupuolella kotijoukkueen taistelun ilmentymä Mika Savolainen alkoi käydä kierroksilla ja otti ensimmäisen illan neljästä rangaistuksestaa. Vierasjoukkueen ensimmäinen ylivoimapeli kuitenkin epäonnistui ja Trackers tasoitti ottelun alivoimalla vain 11 sekunnin ylivoimapelaamisen jälkeen. Vierasjoukkueen peli sekosi hetkeksi tämän jälkeen ja Trackers sai tehtyä maalin, kun pelikello näytti aikaa 23.56. FBT Pori ei kuitenkaan luovuttanut. Teijo Vienola väänsi Savolaisen kanssa maalin edessä FBT:n pelatessa ylivoimaa. Molemmille 2 minuutin rangaistus. Tasavajaalla FBT Pori nousi tasoihin Lasse Salmisen laukoessa pallon maaliin Ville Salosen syötöstä. Tasavajaalla pelaamista jatkettiin ja sen aikana FBT Pori rankaisi Trackersia toistamiseen Juha Tikan syöttäessä omalta alueelta Jani Vettenrannan laitaa pitkin juoksuun. Laukaus juoksun päätteeksi yllätti maalivahti Salmisen ja FBT Pori siirtyi 6 – 5 johtoasemaan. Ottelu jatkui tasaisena, kunnes Joni Rokosa otti 2 minuutin rangaistuksen. Trackers ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä ja rankaisi ylivoimalla. Tilanne 6 – 6. Juha Tikka oli kuitenkin eri mieltä ja siirsi FBT:n 6 – 7 johtoasemaan illan toisella osumallaan vain neljä sekuntia ennen erän loppua. Syötön tarjoili toistamiseen Jani Vettenranta. Tauolle siis FBT Porin johdossa.

Kolmanteen erään Trackers tuli kovaa kuten arvata saattoi. FBT Pori kuitenkin jaksoi puolustaa omaa aluettaan uhrautuvasti. Tänä aikana FBT Pori sai kahteen otteeseen yrittää lisätä johtoaan Savolaisen ottaessa kaksi rangaistusta. Kolmisenkymmentä sekuntia jälkimmäisen ylivoiman päätyttyä Trackers pääsi tasoittamaan tilanteeksi 7 – 7. FBT tuntui olevan ahdingossa laukausten sadellessa kohti Vuorista. Ajassa 55.58 Toni Läntinen nostatti vierasjoukkueen toiveita ottelun voitosta. Joel Vataja avasi omalta alueelta keskelle, pallo haltuun ja ohi Salmisen. 7 – 8 neljä minuuttia ennen loppua tiesi vierasjoukkueen joutuvan koville erän loppupuolella. Trackers onnistui tasoittamaan ottelun kun pelikello näytti aikaa 57.27. FBT Pori onnistui kuitenkin taistelussaan antaen kaikkensa ja erä loppui tasatilanteessa 8 – 8. Siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vajaa minuutti, kun Toni Läntistä rikottiin maalintekotilanteessa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Ampujaksi Lasse Salminen, joka on tällä kaudella ehtinyt tehdä jo muutaman rankkarimaalin. Koko vaihtoaitio pidätteli henkeään Salmisen lähtiessä laukausta suorittamaan. Tutut siirrot, pallo reppuun ja riemu ylimmilleen. FBT Pori oli pitkästä aikaa voittanut vierasottelunsa ja vielä todella tärkeässä paikassa. Saavutetulla 2 pisteellä noustiin tasoihin Happeen kanssa ja yhden pisteen päähän Poriin viimeisessä runkosarjan ottelussaan saapuvasta Nokian KrP:stä. Mahdollisuus viimeisen sijan välttämiseen on sittenkin, vaikka Happeelle kotona hävittiinkin.

Illan ottelu oli FBT Porin viimeinen runkosarjan ottelu ja selkeästi ehjin esitys vieraskentillä. Tästä on hyvä lähteä sunnuntaina Erän kaatoon !

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com

FBT Pori - logo

FBT Pori - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.