Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Peli voitettiin, arpajaiset hävittiin

 
Peli voitettiin, arpajaiset hävittiin

PoPan unelma Suomen mestaruudesta murskaantui välierissä pienimmällä mahdollisella marginaalilla.

Ilves FS voitti ensimmäisen välieräpelin lauantaina Porissa 0-2 (0-0). Sunnuntaina oli PoPan vuoro olla parempi lukemin 1-2 (1-1).

Toisen ottelun päätteeksi pelattiin jatko-ottelu (2 x 5min), joka päättyi tasan. Näinpä finaalipaikka jaettiin rangaistuspotkukisalla.

Siinä Ilves oli maalin parempi 5-4. Rankkarikisassa on aina jollakin murheellinen osa epäonnistua. Tällä kertaa tämä karu kohtalo osui Petteri Pitkäselle, jonka yläkulmalaukauksen Tuomas Kallioinen haki hienosti.

- Vastaavaa osaa ei soisi kenellekään joukkueurheilijalle. Petteri on pelannut upean kauden. Hän pistää aina joukkueen edun kaikessa etusijalle, joten kaikki pelaajamme ovat pahoillaan hänen puolestaan, PoPan päävalmentaja Teemu Eskola toteaa.

- Tunteet ovat nyt hyvin ristiriitaiset. Olen äärimmäisen ylpeä pelaajista ja siitä tavasta, jolla he pelin voittivat. Toisaalta taas hyvin murheellinen, kun tavoitteemme ei täyttynyt. Kova työ on takana. Aina sitä ei palkita.

Ilves teki Porissa historiaa

Porin kamppailussa PoPalla oli lievä käsijarru päällä. Ottelu alkoi hyvin ja paikkoja syntyi, mutta Kallioinen ja tolpat estivät PoPan viimeistelyn.

Mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä tarkemmaksi otteet kävivät.

Vasta ajassa 37.15 tärähti. Ilveksen Janne Mertanen oli unohdettu maalin kulmalle. Ipa-konkari rokotti PoPaa merkkausvirheestä ja teki avausosuman.

PoPa haki samantien tasoitusta nostamalla maalivahti Juha Ojanperän ylös. Riski kostautui jo ajassa 37.50 Mertasen täräyttäessä pallon tällä kertaa omalta puoliskolta tyhjään kaappiin.

Ilveksen voitto oli sikälikin historiallinen, että PoPa ei ollut koskaan aikaisemmin jäänyt seitsemän vuotisen futsal-historiansa aikana maaleitta.

Sunnuntaina täysin uusi PoPa

Jos Sinimyrsky ajoi Porissa nelosvaihteella moottoritiellä, Spiral-salin baanalla löydettiin vitosen lisäksi vielä turbovaihdekin.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun molemmat joukkueet janosivat tärkeää avausmaalia. PoPa sai luotua tilanteita, mutta jo Porin urheilutalolla pelaajien harteilla riippunut apina roikkui mukana ja kiviseinä nimeltä Kallioinen tyhjensi yritykset.

Koko välieräsarjan erinomaisesti pelannut Ilves-kapteeni Juha-Pekka Torvinen huudatti kotiyleisöä ajassa 5.17. Terävä laukaus avopaikasta painui maalin yläkulmaan.

Sinimyrsky ei kuitenkaan hämmentynyt, vaan jatkoi vauhdikasta peliään. Ajassa 18.30 tuli kauan odotettu onnistuminen. Jukka Raivio ampui tasoituksen suoraan kulmapotkusta.

PoPan kapteeni Jarkko Reinikka pääsi puoliajan lopussa vielä yrittämään johto-osumaa kymmenen metrin rangaistuspotkusta. Veto painui kuitenkin yli maalin.

Toisella puoliajalla PoPa lisäsi entisestään höyryä. Vieraat saivat paikkoja, mutta myös Ilveksellä oli omat saumansa. Maalivahti Juha Ojanperä oli kuitenkin loistava oma itsensä.

Ojanperän ansiota oli pitkälti myös PoPan voittomaali. "Julli" torjui Ilveksen kulmapotkukuvion ja lähetti nopean avauksen. Ilves-puolustus aukesi täydellisesti, kun Reinikka ja Sami Rantala karkasivat kahdestaan pelkästään Kallioista vastaan. Kapteeni syötti ja Rantala kiitti. Riemu repesi porilaisleirissä.

Raiviolla ratkaisupaikka jatko-ottelussa

Jännittävässä jatko-ottelussa popalaisilla oli avaimet viedä voitto kotiin. Ottelun toisella viisiminuuttisella Rantala varasti pallon Timo Inapshbalta. Syntyi 2 vs 1 -hyökkäys. Rantala tarjoili syötön Jukka Raiviolle, jonka ohjaus suuntautui parista metristä yli heittäytyneen Kallioisen, mutta pahaksi onneksi myös yli maalin.

Hetkeä myöhemmin todella vahvan ottelun pelannut Kari-Pekka Koivunen karkasi Ojanperän avauksesta läpiajoon. Takaapäin tullut Ilves-peluri ja Kallioinen saivat KP:n kumoon. Ei pilkkua.

Kun ratkaisua ei tullut, siirryttiin dramaattiseen rankkarikisaan arpomaan voittaja.

-  Lauantainen matsi ei painanut pelaajien pohkeissa ollenkaan. Haluan kiittää heistä aivan jokaista, mutta myös loistavaa taustaryhmäämme. Koko viikonlopun järjestelyt menivät taustojenkin osalta todella ammattimaisesti.

- Vieraissa olemme olleet koko kauden erittäin vahvoja - kaikki muut pudotuspelijoukkueet ovat nyt kaatuneet omilla kotikentillään meille. Kotona emme kuitenkaan olleet samalla tasolla. Siihen Suomen mestaruushaaveemme hävisivät, Eskola pohtii.

- Ilves on Kallioisen ja kapteeni-Torvisen johdolla todella vahva joukkue ja reilu vastustaja. Marginaalit olivat hiuksen hienot, mutta he ansaitsivat finaalipaikan.

PoPan kausi jatkuu pronssiottelussa, joka pelataan tulevana lauantaina Turussa paikallista Pallokerhoa vastaan.

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2009 Miesten edustusjoukku

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Luotosen hattutemppu MuSan voiton takuu

Luotosen hattutemppu MuSan voiton takuu

Lauantain iltapelissä Ylöjärven ”postimerkillä” tilanteita syntyi paljon kumpaankin päähän.

Lue lisää
MuSan Martta Perälä nollasi vanhan seuransa

MuSan Martta Perälä nollasi vanhan seuransa

Ottelu alkoi vieraiden paineistaessa. Avauspaikan he loivat jo heti ensimmäisellä minuutilla.

Lue lisää
MuSan härkäviikko päättyi voitonjuhliin

MuSan härkäviikko päättyi voitonjuhliin

KaDy kaatui lauantaina Monnarilla lukemin 2–4 (0–1). Anni-Eliina Luotonen sankaritar hattutempullaan.

Lue lisää
MuSaFutsal palasi voittojen tielle

MuSaFutsal palasi voittojen tielle

Loppiaisena MuSaFutsal oli matkustanut Kaustisiin kohdatakseen paikallisen Pohjan-Veikot. Kaustisilta joukkue saalisti viime hetken maalilla 3-4 voiton.

Lue lisää
MuSan vuosi käynnistyi tappiolla

MuSan vuosi käynnistyi tappiolla

Helsingistä tuliaisina kauden ensimmäinen tappio varsinaisella peliajalla.

Lue lisää
MuSaFutsal murskaava vuoden viimeisessä kotiottelussa

MuSaFutsal murskaava vuoden viimeisessä kotiottelussa

Lauantaina MuSaFutsalin vieraaksi oli saapunut FC OPA Oulusta. Porilaiset eivät jättäneet mitään mahdollisuuksia vierailleen vaan murskasi vieraansa lukemin 9-0.

Lue lisää