Kärpille toinenkin välierä

Vierailijan pää ei kestänyt enää päätöserässä.

Porin Kärpät otti sunnuntain toisessa välierässä erittäin tärkeän voiton. Kaksi erää pelattiin tasaisesti ja ottelu ratkesikin vasta kolmannen erän jälkipuoliskolla. Vierailijan pää ei kestänyt kiihkeää tunnelmaa kentällä ja Kärpät ratkaisi ottelun tehokkailla ylivoimilla. Blue Ball sai kolmannessa erässä neljä jäähyä, joista Kärpät rankaisi jokaisesta. Ottelun loppupuoliskolla kotijoukkue yritti vain varjella ettei kukaan loukkaantuisi välillä törkeästikin pelanneiden rovaniemeläisten kanssa. Kärppien voittolukemat toisessa välierässä olivat lopulta selkeät 15-9. Joukkueet kohtaavat ensi viikonvaihteessa pohjoisissa.

Avauserä mennään tasatahtiin, vieraiden molari loukkaantuu

Blue Ballin avaus pisti kotijoukkueen kannattajat hiljaiseksi, kun avauserää oli pelattuna vasta 17 sekuntia. Kärppähyökkääjistö menetti pallon hyökkäysalueella ja vierasjoukkue pääsi vastahyökkäykseen. Janne Salmela oli unohdettu maalin nurkalle ja miehellä oli helppo työ viedä vieraat 0-1 johtoon. Kärpät painoi tämän jälkeen peliä vastustajan päähän ja maali suorastaan roikkui ilmassa. Tasoitus tulikin, mutta vasta ajassa 7.01. Rami Välimaa syötti Jaakko Mäkelälle, joka ajoi maalille. Toisella yrityksellä pallo löysi tiensä Blue Ballin verkkoon. Kärpät juhli vielä maaliaan, kun vierasjoukkue oli taas pahanteossa. Jorma Vaara oli unohdettu kärppäpuolustajien taakse ja mies kiitti Olavi Pallarin hienosta syötöstä tekemällä tilanteeksi 1-2. Kärppien tasoitus tuli ottelun neljännellätoista minuutilla. Niko Papinaho sai syötön Mikko Peltoselta ja ajoi pallon kanssa röyhkeästi maalille. Hyvä ja tarkka laukaus upposi Pauli Kaarlejärven selän taakse ajassa 13.16. Minuuttia myöhemmin sattui ikävä loukkaantuminen, kun kärppäpelaajan maila osui maalivahti Kaarlejärven päähän. Mies loukkaantui tilanteessa sen verran, ettei pystynyt enää jatkamaan pelaamista. Tilalle luisteli vasta 17-vuotias Mikko Takkinen. Poika ottikin ensimmäiset laukaukset varmasti hyppysiinsä. Blue Ball iski hetkeä myöhemmin väkevästi ,ehkä sisuuntuneena maalivahdin loukkaantumisesta. Tulosta tuli, kun Jukka Väliranta syötti maalin takaa Jari Laakolle. Laakko pisti pallon varmasti ohi Joni Meskasen. Kärpät sai erän loppuun ylivoiman ja käytti sen vielä hyväkseen. Harri Jalonen syötti maalin kulmalle Mikko Peltoselle, joka ajoi vahvasti maalille. Tarkka laukaus yllätti Mikko Takkisen totaalisesti. Ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 3-3.

Blue Ball hallitsee toista erää, erä kuitenkin tasan

Blue Ball aloitti toisenkin erän tehokkaasti. Kärppähyökkääjä hukkasi pallon keskialueella ja Petri Lukkarila syötti Janne Salmelalle. Salmela laukoi sinisen alta ja pallo kimposi onnekkaasti Juho Silvastista sisään. Peliä oli pelattuna toisesta erästä vain 34 sekuntia. Kärppien tasoitus kuitenkin nopeasti. Rovaniemeläiset menettivät pallon oman maalin takana. Jan Kinnunen pääsi yrittämään aivan maalivahdin silmien alle. Kaksi kertaa Takkinen pystyi torjumaan, mutta Kinnusen kolmas yritys johti maaliin. Peli oli taas tasan. Puoli minuuttia myöhemmin Marko Sten otti tyhmän jäähyn ja Blue Ball pääsi pelaamaan ylivoimaa. Kun ylivoimaa oli jäljellä enää puoli minuuttia, onnistui vierasjoukkue maalaamaan. Jorma Vaara toimitti pallon maalin kulmalta verkkoon. Käsikirjoituksen mukaan seuraava maali piti olla sitten taas kotijoukkueen. Ja niin kävikin, kun Rami Välimaan luja ja tarkka veto painui vierasmaaliin vain 20 sekuntia edellisestä maalista. Eikä ehtinyt mennä kuin vajaa minuutti eteenpäin, kun taas oli kotijoukkueen pelaajien kädet pystyssä. Mikko Peltonen antoi namupassin maalin kulmalle Harri Jaloselle. Jalosella oli helppo työ viedä kotijoukkue ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Kärppien seitsemäs maali oli Jose Laaksosen taistelun tulos. Laaksonen riisti keskialueella pallon ja liimaannutti kaksi pelaajaa itseensä kiinni. Maalille oli jäänyt vapaaksi Mikko Peltonen, jolle Laaksonen tarjoili syötön. Pelin lukemat taululla muuttuivat 7-5. Blue Ball ei kuitenkaan antanut periksi. Se halusi vielä toisessa erässä tasoittaa ja niin lopulta kävikin. Ensin Tommi Mielonen sohi sekavassa tilanteessa pallon ohi Joni Meskasen ja vielä viimeisillä minuuteilla parivaljakko Jukka Väliranta-Jari Laakko sahasivat porilaispuolustuksen solmuun. Viimeiselle erätauolle mentiin tasalukemissa 7-7.

Värikäs kolmas erä, vieraiden hermot eivät kestä

Kolmannen erän alku oli tasaista pelailua ja maalia saatiin odotella muutama minuutti. Kärppien puolustus oli taas omalla maalilla pehmeä ja vierasjoukkue pääsi lepsuilusta rokottamaan. Janne Salmela syötti maalin takaa ja Jorma Vaara iski ottelun kolmannen maalinsa. Rami Välimaan tehtävä oli tasoittaa peli ajassa 46.11. "Välly" nousi kulmalta röyhkeästi vetopaikkaan ja tarkka kuti löysi tiensä helposti maaliin. Tämän jälkeen vierasjoukkueen pelin tempo putosi ja väärät otteet astuivat kuvaan. Ensiksi lähti jäähylle Jari Laakko, joka ei ehtinyt kuin istahtaa jäähypenkille kun kotijoukkueen Niko Papinaho teki numeroiksi 9-8. Loistava kuvio vapaalyönnissä. Samassa ajassa hiiltyi vieraiden Ville Pekkala, joka hoiteli itsensä jäähypenkille. Vain kolmetoista sekuntia mentiin eteenpäin kun Kärpät johti kahdella maalilla. Mikko Peltonen toimitti pallon sisään aivan etukulmasta. Kärpät juhli vielä maalia, kun Blue Ball iski. Samuli Kiistalan veto yllätti kimmonneena kotijoukkueen maalivahdin. Tähän loppuikin vierasjoukkueen ilonhetket kaukalossa. Seuraavan puolen minuutin aikana kotijoukkue maalasi vielä kahdesti. Ensin Harri Jalosen loistava veto upposi maaliverkkoihin ja vain 17 sekuntia samasta kohdasta onnistui Rami Välimaa. Peli oli hetkessä 12-9 ja pelattuna vasta 50.31. Otteet kuumenivat entisestään ja ajassa 53.05 tuomarikaksikko passitti kaksi Blue Ballin pelaajaa jäähyaitioon. Vierailijat yrittivät saada kotijoukkueen pelaajia mukaan tappeluun, mutta järkevästi kotijoukkue poistui vaihtoaitioon. Jäähyjen aikana Kärpät ratkaisi pelin lopullisesti. Ensin Hannu Tala löi maalin kulmalta 13-9 ja minuuttia myöhemmin Juho Silvast onnistui ylivoiman keskeltä. Otteluun viimeinen maali tuli ajassa 58.32 kun Mikko Peltonen iski illan neljännen maalinsa. Ottelu oli rauennut ja kotijoukkueen juhlat kaukalossa alkoivat. Juhlat jatkuivat vain hetken, sillä vasta toinen välierävoitto oli kyseessä. Ottelun päätteeksi kotijoukkueen Jose Laaksonen ja Jaakko Mäkelä sekä vieraiden Ville Pekkala ja Samuli Kiistala joutuivat pakolliseen doping-testiin.

Kotijoukkueella oli ottelussa paljon onnistumisia. Joni Meskanen jatkoi maalilla luotettavin torjunnoin, Mikko Peltonen teki huikeat tehot 4+4 ja myös Rami Välimaa iski neljä maalia. Kun tähän lisätään vielä Niko Papinahon 2+3 ja konkari Harri Jalosen 2+2, oli onnistujien joukko melkoinen. Puolustuksen pirteimpiä otteita esitti Juho Silvast. Vierasjoukkueen paras Jorma Vaara kolmella maalillaan. Myös Janne Salmela oli pirteämpi kuin lauantaina.

Ottelun erikoisuudet:
-Kolmannen erän puolivälissä ottelussa tehtiin 54 sekunnin aikana yhteensä viisi maalia. Kotijoukkue voitti runsaan maali-iloittelun lukemin 4-1.
-Ottelun jälkeen molemmista joukkueesta joutui kaksi pelaajaa doping-testiin. Pelaajat pääsivät näytteen antoon klo 15.18 ja viimeiset kaksi pelaajaa olivat näytteensä antaneet puolitoista tuntia myöhemmin eli 16.51. Rovaniemeläisten viimeinen näyte saatiin otettua klo 16.40 eli melkoisen myöhäiseksi meni joukkueen kotiin lähtö.
-Ottelun kuumimmilla hetkillä myös rovaniemeläisen huoltajan pinna paloi. Huoltaja huitaisi aitiosta kentällä 11-9 maalia juhlinutta kärppäpelaajaa takaraivoon. Valitettavasti tuomarikaksikko ei temppua havainnut.

Maalitilastot:
I erä

0.17 0-1 Janne Salmela (Ville Pekkala)
7.01 1-1 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)
7.32 1-2 Jorma Vaara (Olavi Pallari)
13.16 2-2 Niko Papinaho (Mikko Peltonen)
16.46 2-3 Jari Laakko (Jukka Väliranta)
19.50 3-3 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)yv.

II erä
20.34 3-4 Janne Salmela (Petri Lukkarila)
21.49 4-4 Jan Kinnunen
23.48 4-5 Jorma Vaara (Tommi Mielonen)yv.
24.08 5-5 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)
24.56 6-5 Harri Jalonen (Mikko Peltonen)
30.25 7-5 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)
32.45 7-6 Tommi Mielonen (Olavi Pallari)
37.33 7-7 Jukka Väliranta (Jari Laakko)

III erä
44.26 7-8 Jorma Vaara (Janne Salmela)
46.11 8-8 Rami Välimaa (Niko Papinaho)
49.37 9-8 Niko Papinaho (Rami Välimaa)yv.
49.50 10-8 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)yv.
50.02 10-9 Samuel Kiistala (Tommi Hyvönen)
50.14 11-9 Harri Jalonen (Mikko Peltonen)
50.31 12-9 Rami Välimaa (Niko Papinaho)
53.23 13-9 Hannu Tala (Mikko Peltonen)yv.
54.24 14-9 Juho Silvast (Niko Papinaho)yv.
58.32 15-9 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.