Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Yyteri BeachFutis varautuu lähes 14 000 urheilijaan

 
Yyteri BeachFutis varautuu lähes 14 000 urheilijaan

Kuudetta kertaa järjestettävä Yyteri BeachFutis paisuu entisestään. Huiman kysynnän takia tapahtuma on varautunut vastaanottamaan jopa 700 joukkuetta ja 14 000 urheilijaa.

Mikäli näihin lukemiin päästään, nousee nuorekas tapahtuma kertaheitolla Suomen ylivoimaisesti suurimmaksi massaurheilutapahtumaksi. Samalla se jättäisi taakseen muun muassa sellaisia perinteikkäitä tapahtumia kuin Jukolan ja Venlojen viesti, Helsinki Cup, City Marathon ja Sulkavan Suursoudut. Isommassa mittakaavassa Yyteri BeachFutis olisi koko maailman suurin beachfutis-tapahtuma!

Tapahtumaan odotetaan yli 50 000 kävijää, mikä jättää lukuna taakseen useita musiikkifestivaaleja. Yyteri BeachFutis onkin yhtä kuin Suomen suurimmat rantabileet, minkä merkiksi rakenteisiin, tehosteisiin ja musiikkikattaukseen tullaan tänä vuonna panostamaan entistä enemmän.

Turnauksen ottelumäärä saattaa lopulta olla jopa 1 500. Pelit tahkotaan kolmessa päivässä 32 kentällä, jotka rakennetaan tapahtumaa varten Yyterin rannalle. Finaalipelit ratkaistaan useita tuhansia katsojia vetävällä beachfutisareenalla.

Palloliitto päätyi ihmeelliseen ratkaisuun

Suomen Palloliiton liittohallitus teki tiistaina ratkaisun, jonka perusteella beachfutiksen nimellinen SM-arvo myönnettiin Kalajoelle. Perusteluiksi mainittiin Kalajoen turnauksen parempi tv-näkyvyys sekä solidaarisuus - Porissa kun on Kalajoen kahden SM-turnauksen jälkeen järjestetty kolme peräkkäistä tapahtumaa.

Yyteri BeachFutiksen leirissä päätöstä kummastellaan avoimesti.

- Kalajoen tv-näkyvyys on ollut tähän asti yhtä kuin nolla, minkä lisäksi Kalajoella järjestettiin kuudet SM-kisat vuosina 2000-2005. Palloliiton päätöksenteko perustui siis törkeisiin asiavirheisiin, promoottori Patrick Suves harmittelee.

- Emme aio valittaa päätöksestä. Surkuhupaisalta kuitenkin tuntuu, että tältä samalta organisaatiolta pitäisi odottaa toimia suomalaisen jalkapalloilun eteenpäin viemiseksi.

Yyteri BeachFutiksen näkemyksen mukaan nyt tehtyä päätöstä voi verrata siihen, että Suomen Hiihtoliitto päättäisi siirtää Levin maailmancupin Ellivuoreen, koska "jokainen vuorollaan".

- Lajin hallinnoivana organisaationa Palloliitto on jälleen osoittanut saamattomuutensa, koska sinällään ei kai ole kenenkään etu, että asioissa edetään heikompien ehdoilla. Porissa pelkästään joukkuemäärä on viisinkertainen Kalajokeen verrattuna - puhumattakaan puitteista ja medianäkyvyydestä, Suves toteaa.

Palloliiton päätös SM-arvosta venyi jälleen kerran pitkälle kevääseen, mikä sinällään ei anna uusille hakijoille edes mahdollisuutta turnauksen järjestämiseen. Tätä on ihmetellyt jopa Palloliiton puheenjohtaja Pekka Hämäläinen.

Gallian kukko Eric Cantona Yyterin sannoille?

Yhdeksi vetonaulakseen Yyteri BeachFutis havittelee yhtä kaikkien aikojen legendaarisimmista futaajista, Ranskan ja Manchester Unitedin Eric Cantonaa. Viime kesänä Brasilian ex-maajoukkuekapteeni Socrateksen Porin-reissu kaatui lopulta viime metreillä.

Yyteri BeachFutis järjestetään tänä vuonna viikkoa aikaisemmin kuin viime kesänä. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna (3.-5.7.) päällekkäisyyttä Pori Jazzin kanssa ei synny, mikä osaltaan tukee Porin matkailumarkkinointia sekä kaupungin muhkeaa kesätapahtumien tarjontaa.

Porin Yyterissä järjestetään kesällä maailman suurin beachfutisturnaus, Suomen suurin massaurheilutapahtuma ja Suomen suurimmat rantabileet. Nimellisen SM-arvon puuttuminen ei näitä kinkereitä pilaa!

Suomen suurin urheilufestivaali Yyteri BeachFutis Porin Yyterissä 3.–5. heinäkuuta 2009.

Yyteri BeachFutiksen tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivullePatrikSuves

Patrik Suves

9.12.1983
Tiedot


Arttu Aromaa loppukaudeksi FC Jazziin

Arttu Aromaa loppukaudeksi FC Jazziin

Viime viikolla FC Jazzin harjoituksissa uusina pelaajina olleista SJK:n Arttu Aromaa liittyy loppukaudeksi FC Jazzin vahvuuteen lainasopimuksella.

Lue lisää
FC Jazzin kanssa sopimuksensa purkanut Samu-Petteri Mäkelä liittyy MuSa:n miehistöön

FC Jazzin kanssa sopimuksensa purkanut Samu-Petteri Mäkelä liittyy MuSa:n miehistöön

Alkukauden FC Jazzin paidassa pelannut Samu-Petteri Mäkelä liittyy Musan Salaman riveihin.

Lue lisää
Ronald Karlssonille ja Juuso Rantalalle jatkosopimukset

Ronald Karlssonille ja Juuso Rantalalle jatkosopimukset

Ronald Karlsson ja Juuso Rantala jatkavat MuSa:ssa myös ensi kaudella.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksi Nurminen sopimukseen Musan Salaman kanssa

Aleksi Nurminen sopimukseen Musan Salaman kanssa

Keskikentän pohjalla viihtyvä Aleksi Nurminen liittyy Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
FC Jazzin talven pelikalenteri liki valmis

FC Jazzin talven pelikalenteri liki valmis

FC Jazzin talvikauden otteluohjelma on viimeistä silausta vaille sovittuna. Olli Orvasto on ollut ahkerana ja rakentanut asioita hyvissä ajoin valmiiksi.

Lue lisää