Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Yyteri BeachFutis varautuu lähes 14 000 urheilijaan

 
Yyteri BeachFutis varautuu lähes 14 000 urheilijaan

Kuudetta kertaa järjestettävä Yyteri BeachFutis paisuu entisestään. Huiman kysynnän takia tapahtuma on varautunut vastaanottamaan jopa 700 joukkuetta ja 14 000 urheilijaa.

Mikäli näihin lukemiin päästään, nousee nuorekas tapahtuma kertaheitolla Suomen ylivoimaisesti suurimmaksi massaurheilutapahtumaksi. Samalla se jättäisi taakseen muun muassa sellaisia perinteikkäitä tapahtumia kuin Jukolan ja Venlojen viesti, Helsinki Cup, City Marathon ja Sulkavan Suursoudut. Isommassa mittakaavassa Yyteri BeachFutis olisi koko maailman suurin beachfutis-tapahtuma!

Tapahtumaan odotetaan yli 50 000 kävijää, mikä jättää lukuna taakseen useita musiikkifestivaaleja. Yyteri BeachFutis onkin yhtä kuin Suomen suurimmat rantabileet, minkä merkiksi rakenteisiin, tehosteisiin ja musiikkikattaukseen tullaan tänä vuonna panostamaan entistä enemmän.

Turnauksen ottelumäärä saattaa lopulta olla jopa 1 500. Pelit tahkotaan kolmessa päivässä 32 kentällä, jotka rakennetaan tapahtumaa varten Yyterin rannalle. Finaalipelit ratkaistaan useita tuhansia katsojia vetävällä beachfutisareenalla.

Palloliitto päätyi ihmeelliseen ratkaisuun

Suomen Palloliiton liittohallitus teki tiistaina ratkaisun, jonka perusteella beachfutiksen nimellinen SM-arvo myönnettiin Kalajoelle. Perusteluiksi mainittiin Kalajoen turnauksen parempi tv-näkyvyys sekä solidaarisuus - Porissa kun on Kalajoen kahden SM-turnauksen jälkeen järjestetty kolme peräkkäistä tapahtumaa.

Yyteri BeachFutiksen leirissä päätöstä kummastellaan avoimesti.

- Kalajoen tv-näkyvyys on ollut tähän asti yhtä kuin nolla, minkä lisäksi Kalajoella järjestettiin kuudet SM-kisat vuosina 2000-2005. Palloliiton päätöksenteko perustui siis törkeisiin asiavirheisiin, promoottori Patrick Suves harmittelee.

- Emme aio valittaa päätöksestä. Surkuhupaisalta kuitenkin tuntuu, että tältä samalta organisaatiolta pitäisi odottaa toimia suomalaisen jalkapalloilun eteenpäin viemiseksi.

Yyteri BeachFutiksen näkemyksen mukaan nyt tehtyä päätöstä voi verrata siihen, että Suomen Hiihtoliitto päättäisi siirtää Levin maailmancupin Ellivuoreen, koska "jokainen vuorollaan".

- Lajin hallinnoivana organisaationa Palloliitto on jälleen osoittanut saamattomuutensa, koska sinällään ei kai ole kenenkään etu, että asioissa edetään heikompien ehdoilla. Porissa pelkästään joukkuemäärä on viisinkertainen Kalajokeen verrattuna - puhumattakaan puitteista ja medianäkyvyydestä, Suves toteaa.

Palloliiton päätös SM-arvosta venyi jälleen kerran pitkälle kevääseen, mikä sinällään ei anna uusille hakijoille edes mahdollisuutta turnauksen järjestämiseen. Tätä on ihmetellyt jopa Palloliiton puheenjohtaja Pekka Hämäläinen.

Gallian kukko Eric Cantona Yyterin sannoille?

Yhdeksi vetonaulakseen Yyteri BeachFutis havittelee yhtä kaikkien aikojen legendaarisimmista futaajista, Ranskan ja Manchester Unitedin Eric Cantonaa. Viime kesänä Brasilian ex-maajoukkuekapteeni Socrateksen Porin-reissu kaatui lopulta viime metreillä.

Yyteri BeachFutis järjestetään tänä vuonna viikkoa aikaisemmin kuin viime kesänä. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna (3.-5.7.) päällekkäisyyttä Pori Jazzin kanssa ei synny, mikä osaltaan tukee Porin matkailumarkkinointia sekä kaupungin muhkeaa kesätapahtumien tarjontaa.

Porin Yyterissä järjestetään kesällä maailman suurin beachfutisturnaus, Suomen suurin massaurheilutapahtuma ja Suomen suurimmat rantabileet. Nimellisen SM-arvon puuttuminen ei näitä kinkereitä pilaa!

Suomen suurin urheilufestivaali Yyteri BeachFutis Porin Yyterissä 3.–5. heinäkuuta 2009.

Yyteri BeachFutiksen tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivullePatrikSuves

Patrik Suves

9.12.1983
Tiedot


Ville Ulanen jatkaa Musan Salaman edustusjoukkueen peräsimessä

Ville Ulanen jatkaa Musan Salaman edustusjoukkueen peräsimessä

Kuluvaksi kaudeksi Musan Salaman edustusjoukkueen vastuuvalmentajaksi siirtynyt Ville Ulanen jatkaa tehtävässä kausien 2019-2020 ajan.

Lue lisää
Joni Lämsä liittyy Musan Salaman miehistöön

Joni Lämsä liittyy Musan Salaman miehistöön

Oulusta lähtöisin oleva keskikenttäpelaaja Joni Lämsä liittyy kauden alla Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen Salama-paitaan, myös Nuutti Kahila ja Saska Kynäslahti mukaan edustusjoukkueen vahvuuteen.

Lue lisää
Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Musan Salaman puolustuslinjassa kolme kautta pelannut Verneri Salminen nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Tampereelta saapuva Rudi Dieter liittyy uutena pelaajana Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Musan Salaman riveihin päättyneeksi kaudeksi palannut Jussi Välilä (27) nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää