Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Paikallisplay-outsarja alkaa

 
Paikallisplay-outsarja alkaa

Tänään alkaa Play-outin toinen kierros. Vastakkain sarjassa ovat ikuiset kiistakumppanit Porin Ässät sekä Rauman Lukko. Pelit joita kummankaan joukkueen ei pitänyt pelata ovat nyt tosiasiaa. Sarjan häviäjä joutuu taatusti nälkäisen Mestiksen Mestarin kanssa karsintaan Liigapaikasta. Toisin kuin play-out sarjat, SM-liigakarsintasarja pelataan paras seitsemästä systeemillä. Play-outin toisella kierroksella viivästynyt kesäloma alkaa kolmella voitolla.

Sarjaan kotiedulla lähtevä Rauman Lukko lähti kauteen kovilla satsauksilla ja panosti joukkueeseen huomattavasti myös kauden aikana; Kesken kauden kettunuttuun liittyivät Anssi Rantanen, Veli-Pekka Laitinen, Perttu Lindgren sekä Lauri Tukonen. Tämän lisäksi Lukon riveissä tällä kaudella nähty kahdeksan ulkomaalaispelaajan sirkus on luultavasti ainutlaatuista Liigakartalla nykyisten ulkomaalaiskiintiöiden puitteissa. Panostuksista huolimatta Lukon kausi sujui alavireisesti aivan alkukautta lukuun ottamatta. Kauden aikana joukkue kärsi kaksi kuuden ottelun mittaista tappioputkea. Muutama kierros ennen runkosarjan loppua varmalta näyttänyt pudotuspelipaikka karkasi raumalaisilta viimeisessä ottelussa. Kova pettymys oli ilmeisesti liian vaikea käsiteltävä parissa päivässä ja ensimmäisellä kierroksella SaiPa voitti Lukon suoraan 0-3.

Ässien runkosarjan synkin hetki osui alkukauteen, kun joukkue tarpoi syyskuun lopusta aina syyskauden viimeiseen otteluun (13.12.) ilman kotivoittoa. Satunnaiset vierasvoitot eivät riittäneet pitämään Ässiä ennätystasaisen sarjan pudotuspelipaikoilla ja Ässät liukui sarjan hännille. Joulutauolla moni asiantuntija piti Ässien pudotuspelipaikkaa jo mahdottomana saavutuksena, mutta joukkue ryhdistäytyi melkoisesti etenkin nuorien pelaajiensa johdolla. Joulutauon jälkeen Ässät saalisti 24 ottelussa 35 pistettä. Vastaava pistetahti koko kauden kestäneenä olisi vienyt Ässät kirkkaasti pudotuspeleihin ja sijalle 8 runkosarjassa. Hyvien esitysten lisäksi positiivista Ässien kevätkaudessa oli useiden joukkuetta kannatelleiden nuorten pelaajien jatkosopimukset. Ässien paikka pudotuspeleissä karkasi lopullisesti kierros ennen runkosarjan loppua. Lukon tapaan myös Ässät hävisi Playoutin ensimmäisen kierroksen suoraan 0-3.

Pudotuspelisarjojen tapaan myös play-outeissa joukkueiden kokoonpanot ovat osittain arvoituksia. Lukosta ainakin Pekka Saarenheimon, Tommi Kovasen, Nico Aaltosen, Lauri Tukosen sekä useaan kertaan kautensa jo päättäneen ja yhtä monta kertaa takaisin nousseen Antti Laaksosen pelaaminen on epävarmaa. Ässiltä Derek Damonin pelaaminen on epävarmaa. Lisäksi Veli-Matti Savinainen on pitkäaikaispotilaana sivussa.

Paikallisottelusarjasta puhuttaessa mietitään usein joukkueiden omien kasvattien lukumääriä joukkueissa. Ässillä on riveissään kuusi vakiokokoonpanoon yltävää omaa kasvattia ja Lukolla viisi. Lisäksi Ässiltä löytyy nykyjoukkueesta 20 sopimuspelaajaa ensi kaudelle. Lukon vastaavien pelaajien lukumäärä on 18. Ässät oli runkosarjassa keskinäisissä peleissä parempi otteluvoitoin 4-1, mutta niillä peleillä ei ole mitään merkitystä, kuten Play-outin ensimmäinen kierros osoitti.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutÄssien Pataviikko huipentui potkuihin

Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Jyrki Aho vapautettu päävalmentajan tehtävistä. Mikael Kotkaniemi nousee Ässien päävalmentajaksi kevääseen 2020 asti ulottuvalla sopimuksella.

Lue lisää
Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Ässät ja hyökkääjä Jarno Kärki ovat sopineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Kärki on pelannut tällä kaudella Ässissä 21 ottelua tehoin 7+3 =10.

Lue lisää
Niko Peltola jatkaa Ässissä

Niko Peltola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Niko Peltolan kanssa. Tällä kaudella puolustaja on pelannut Ässien paidassa 41 ottelua tehoin 1+8 =9.

Lue lisää
Juho Tommila jatkaa Ässissä

Juho Tommila jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Juho Tommilan kanssa.

Lue lisää
Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Ässät on tehnyt kaksi viikkoa kestävän tryout -sopimuksen hyökkääjä Tuomas Huhtasen kanssa.

Lue lisää
Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2020 asti ulottuvan pelaajasopimuksen puolustaja Tommi Taimen kanssa.

Lue lisää