Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ainutlaatuinen yhteistyö alkaa Porin seudulla

 
Ainutlaatuinen yhteistyö alkaa Porin seudulla

Jalkapalloseurat FC Jazz Juniorit, Luvian Veto ja Pihlavan Työväen Urheilijat aloittavat tänä keväänä merkittävän yhteistyön.

Kaikki kolme seuraa hakivat yhdessä Suomen Palloliiton Fortum Tutor –ohjelmaan. Yhteishakemus hyväksyttiin keskiviikkona.

Fortum Tutor –ohjelman tavoitteena on alle 12-vuotiaiden jalkapalloilijoiden valmennuksen laadun parantaminen. FC Jazz-j:n, LuVen ja PiTUn yhteiseksi tutoriksi tulee kokenut jalkapallomies ja liikunta-alan ammattilainen Pasi Pihlavisto.

Pihlavisto toimii myös FC Jazz Junioreiden nappulapäällikkönä.

- Olen mielelläni auttamassa jalkapalloihmisiä ohjaamiseen ja organisointiin liittyvissä asioissa. Tietoa, taitoa ja kokemusta on mukava laittaa eteenpäin lasten ja jalkapallon parhaaksi, päivätyössään Porin kaupungin liikunnanohjaajana normaaliin tapaan jatkava Pihlavisto kertoo.

Fortum Tutorina hän osallistuu kaikkien kolmen seuran alle 12-vuotiaiden joukkueiden harjoituksiin valmentajien kouluttajana ja toiminnan tarkkailijana. Tutor on nimenomaan valmentajien sparraaja, ei joukkueiden valmentaja. Tutorin tavoitteena on luoda valmentajille sellaiset työvälineet ja taidot, että he jaksavat itse jatkaa valmentajina ja näin tuoda pelaamisen iloa koko joukkueeseen.

- Valmennuksen laadun kehittäminen on seuramme tärkeimpiä tavoitteita. Pääsy Fortum Tutor –ohjelmaan vauhdittaa tätä työtä, FC Jazz Junioreiden  toiminnanjohtaja Teemu Eskola toteaa.

- Panostamme myös jatkossa erityisesti herkkyysikäkausissa olevien lasten valmennukseen. Pidemmän ajan tavoite on ammattivalmentajan palkkaus näihin ikäluokkiin. Tämä on askel siihen suuntaan.

- Erityisen merkittävänä pidän sitä, että kolme seuraa lähtee yhteisvoimin kehittämään omaa toimintaansa. Tämä todistaa, että Porin seudun jalkapallotoimijat pystyvät tekemään yhteistyötä yli seura-, järjestö- ja kuntarajojen, Eskola iloitsee.

Pihlavassa ja Luvialla jalkapalloharrastus on ollut vahvassa kasvussa viime vuodet, mikä asettaa haasteita valmennuksen resursseille.

- Seuramme on kasvanut neljän vuoden ajan 20 pelaajalla kaudessa. Tänä vuonna odotan taas vastaavaa kasvua, Luvian Vedon puheenjohtaja Harri Lehtinen kertoo.

- Ensi vuonna Luvialle valmistuva tekonurmikenttä varmasti lisää entisestään jalkapalloharrastusta. Yhteistyö tuo uutta innostusta ja ideoita tekemiseen, Lehtinen kiittelee.

Kaikkiaan valtakunnalliseen hankkeeseen haki yli 100 seuraa yksin tai seurayhdistelminä. Tutoreja valittiin kaikkiaan 37 vähän yli 40:een seuraan.

Haku herätti suurta kiinnostusta myös valmennusväessä, sillä halukkaita tutoreita oli 109. Joukossa oli lukuisia kokeneita jalkapalloihmisiä huippupelaajista huippuvalmentajiin.

- Positiivisesta ongelmasta johtuen useita seuroja ja erittäin päteviä hakijoita jouduttiin jättämään ohjelman ensimmäisessä vaiheessa valitsematta, Suomen Palloliiton nuorisopäällikkö Marko Viitanen toteaa.

- Fortum Tutor on ennenkokematon voimavara, jolla tulee olemaan iso merkitys koko suomalaisen jalkapallon tulevaisuudelle.

- On erittäin hieno juttu, että Porin seudulla voidaan tehdä konkreettista yhteistyötä seurojen kesken. Yhteistyöstä on ennenkin puhuttu, mutta nyt päästään tekemään, Satakunnassa aikanaan vahvasti vaikuttanut Viitanen iloitsee.

Fortum Tutor –ohjelman kummina toimii Suomen maajoukkueen ex-päävalmentaja Jyrki Heliskoski.

- Junioritoiminnan tulee olla laadultaan sellaista, että lapsilla roihuaa pelaamisen kipinä, Heliskoski sanoo.


Takaisin edelliselle sivulle
Ville Ulanen jatkaa Musan Salaman edustusjoukkueen peräsimessä

Ville Ulanen jatkaa Musan Salaman edustusjoukkueen peräsimessä

Kuluvaksi kaudeksi Musan Salaman edustusjoukkueen vastuuvalmentajaksi siirtynyt Ville Ulanen jatkaa tehtävässä kausien 2019-2020 ajan.

Lue lisää
Joni Lämsä liittyy Musan Salaman miehistöön

Joni Lämsä liittyy Musan Salaman miehistöön

Oulusta lähtöisin oleva keskikenttäpelaaja Joni Lämsä liittyy kauden alla Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen Salama-paitaan, myös Nuutti Kahila ja Saska Kynäslahti mukaan edustusjoukkueen vahvuuteen.

Lue lisää
Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Musan Salaman puolustuslinjassa kolme kautta pelannut Verneri Salminen nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Tampereelta saapuva Rudi Dieter liittyy uutena pelaajana Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Musan Salaman riveihin päättyneeksi kaudeksi palannut Jussi Välilä (27) nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää