Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ainutlaatuinen yhteistyö alkaa Porin seudulla

 
Ainutlaatuinen yhteistyö alkaa Porin seudulla

Jalkapalloseurat FC Jazz Juniorit, Luvian Veto ja Pihlavan Työväen Urheilijat aloittavat tänä keväänä merkittävän yhteistyön.

Kaikki kolme seuraa hakivat yhdessä Suomen Palloliiton Fortum Tutor –ohjelmaan. Yhteishakemus hyväksyttiin keskiviikkona.

Fortum Tutor –ohjelman tavoitteena on alle 12-vuotiaiden jalkapalloilijoiden valmennuksen laadun parantaminen. FC Jazz-j:n, LuVen ja PiTUn yhteiseksi tutoriksi tulee kokenut jalkapallomies ja liikunta-alan ammattilainen Pasi Pihlavisto.

Pihlavisto toimii myös FC Jazz Junioreiden nappulapäällikkönä.

- Olen mielelläni auttamassa jalkapalloihmisiä ohjaamiseen ja organisointiin liittyvissä asioissa. Tietoa, taitoa ja kokemusta on mukava laittaa eteenpäin lasten ja jalkapallon parhaaksi, päivätyössään Porin kaupungin liikunnanohjaajana normaaliin tapaan jatkava Pihlavisto kertoo.

Fortum Tutorina hän osallistuu kaikkien kolmen seuran alle 12-vuotiaiden joukkueiden harjoituksiin valmentajien kouluttajana ja toiminnan tarkkailijana. Tutor on nimenomaan valmentajien sparraaja, ei joukkueiden valmentaja. Tutorin tavoitteena on luoda valmentajille sellaiset työvälineet ja taidot, että he jaksavat itse jatkaa valmentajina ja näin tuoda pelaamisen iloa koko joukkueeseen.

- Valmennuksen laadun kehittäminen on seuramme tärkeimpiä tavoitteita. Pääsy Fortum Tutor –ohjelmaan vauhdittaa tätä työtä, FC Jazz Junioreiden  toiminnanjohtaja Teemu Eskola toteaa.

- Panostamme myös jatkossa erityisesti herkkyysikäkausissa olevien lasten valmennukseen. Pidemmän ajan tavoite on ammattivalmentajan palkkaus näihin ikäluokkiin. Tämä on askel siihen suuntaan.

- Erityisen merkittävänä pidän sitä, että kolme seuraa lähtee yhteisvoimin kehittämään omaa toimintaansa. Tämä todistaa, että Porin seudun jalkapallotoimijat pystyvät tekemään yhteistyötä yli seura-, järjestö- ja kuntarajojen, Eskola iloitsee.

Pihlavassa ja Luvialla jalkapalloharrastus on ollut vahvassa kasvussa viime vuodet, mikä asettaa haasteita valmennuksen resursseille.

- Seuramme on kasvanut neljän vuoden ajan 20 pelaajalla kaudessa. Tänä vuonna odotan taas vastaavaa kasvua, Luvian Vedon puheenjohtaja Harri Lehtinen kertoo.

- Ensi vuonna Luvialle valmistuva tekonurmikenttä varmasti lisää entisestään jalkapalloharrastusta. Yhteistyö tuo uutta innostusta ja ideoita tekemiseen, Lehtinen kiittelee.

Kaikkiaan valtakunnalliseen hankkeeseen haki yli 100 seuraa yksin tai seurayhdistelminä. Tutoreja valittiin kaikkiaan 37 vähän yli 40:een seuraan.

Haku herätti suurta kiinnostusta myös valmennusväessä, sillä halukkaita tutoreita oli 109. Joukossa oli lukuisia kokeneita jalkapalloihmisiä huippupelaajista huippuvalmentajiin.

- Positiivisesta ongelmasta johtuen useita seuroja ja erittäin päteviä hakijoita jouduttiin jättämään ohjelman ensimmäisessä vaiheessa valitsematta, Suomen Palloliiton nuorisopäällikkö Marko Viitanen toteaa.

- Fortum Tutor on ennenkokematon voimavara, jolla tulee olemaan iso merkitys koko suomalaisen jalkapallon tulevaisuudelle.

- On erittäin hieno juttu, että Porin seudulla voidaan tehdä konkreettista yhteistyötä seurojen kesken. Yhteistyöstä on ennenkin puhuttu, mutta nyt päästään tekemään, Satakunnassa aikanaan vahvasti vaikuttanut Viitanen iloitsee.

Fortum Tutor –ohjelman kummina toimii Suomen maajoukkueen ex-päävalmentaja Jyrki Heliskoski.

- Junioritoiminnan tulee olla laadultaan sellaista, että lapsilla roihuaa pelaamisen kipinä, Heliskoski sanoo.


Takaisin edelliselle sivulle
Ville Ulanen edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja

Ville Ulanen edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja

Kolmen edellisen kauden ajan Matti Santahuhdan aisaparina toiminut Ville Ulanen on Musan Salaman edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja.

Lue lisää
Arttu Aromaa loppukaudeksi FC Jazziin

Arttu Aromaa loppukaudeksi FC Jazziin

Viime viikolla FC Jazzin harjoituksissa uusina pelaajina olleista SJK:n Arttu Aromaa liittyy loppukaudeksi FC Jazzin vahvuuteen lainasopimuksella.

Lue lisää
FC Jazzin kanssa sopimuksensa purkanut Samu-Petteri Mäkelä liittyy MuSa:n miehistöön

FC Jazzin kanssa sopimuksensa purkanut Samu-Petteri Mäkelä liittyy MuSa:n miehistöön

Alkukauden FC Jazzin paidassa pelannut Samu-Petteri Mäkelä liittyy Musan Salaman riveihin.

Lue lisää
Ronald Karlssonille ja Juuso Rantalalle jatkosopimukset

Ronald Karlssonille ja Juuso Rantalalle jatkosopimukset

Ronald Karlsson ja Juuso Rantala jatkavat MuSa:ssa myös ensi kaudella.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksi Nurminen sopimukseen Musan Salaman kanssa

Aleksi Nurminen sopimukseen Musan Salaman kanssa

Keskikentän pohjalla viihtyvä Aleksi Nurminen liittyy Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää