Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ainutlaatuinen yhteistyö alkaa Porin seudulla

 
Ainutlaatuinen yhteistyö alkaa Porin seudulla

Jalkapalloseurat FC Jazz Juniorit, Luvian Veto ja Pihlavan Työväen Urheilijat aloittavat tänä keväänä merkittävän yhteistyön.

Kaikki kolme seuraa hakivat yhdessä Suomen Palloliiton Fortum Tutor –ohjelmaan. Yhteishakemus hyväksyttiin keskiviikkona.

Fortum Tutor –ohjelman tavoitteena on alle 12-vuotiaiden jalkapalloilijoiden valmennuksen laadun parantaminen. FC Jazz-j:n, LuVen ja PiTUn yhteiseksi tutoriksi tulee kokenut jalkapallomies ja liikunta-alan ammattilainen Pasi Pihlavisto.

Pihlavisto toimii myös FC Jazz Junioreiden nappulapäällikkönä.

- Olen mielelläni auttamassa jalkapalloihmisiä ohjaamiseen ja organisointiin liittyvissä asioissa. Tietoa, taitoa ja kokemusta on mukava laittaa eteenpäin lasten ja jalkapallon parhaaksi, päivätyössään Porin kaupungin liikunnanohjaajana normaaliin tapaan jatkava Pihlavisto kertoo.

Fortum Tutorina hän osallistuu kaikkien kolmen seuran alle 12-vuotiaiden joukkueiden harjoituksiin valmentajien kouluttajana ja toiminnan tarkkailijana. Tutor on nimenomaan valmentajien sparraaja, ei joukkueiden valmentaja. Tutorin tavoitteena on luoda valmentajille sellaiset työvälineet ja taidot, että he jaksavat itse jatkaa valmentajina ja näin tuoda pelaamisen iloa koko joukkueeseen.

- Valmennuksen laadun kehittäminen on seuramme tärkeimpiä tavoitteita. Pääsy Fortum Tutor –ohjelmaan vauhdittaa tätä työtä, FC Jazz Junioreiden  toiminnanjohtaja Teemu Eskola toteaa.

- Panostamme myös jatkossa erityisesti herkkyysikäkausissa olevien lasten valmennukseen. Pidemmän ajan tavoite on ammattivalmentajan palkkaus näihin ikäluokkiin. Tämä on askel siihen suuntaan.

- Erityisen merkittävänä pidän sitä, että kolme seuraa lähtee yhteisvoimin kehittämään omaa toimintaansa. Tämä todistaa, että Porin seudun jalkapallotoimijat pystyvät tekemään yhteistyötä yli seura-, järjestö- ja kuntarajojen, Eskola iloitsee.

Pihlavassa ja Luvialla jalkapalloharrastus on ollut vahvassa kasvussa viime vuodet, mikä asettaa haasteita valmennuksen resursseille.

- Seuramme on kasvanut neljän vuoden ajan 20 pelaajalla kaudessa. Tänä vuonna odotan taas vastaavaa kasvua, Luvian Vedon puheenjohtaja Harri Lehtinen kertoo.

- Ensi vuonna Luvialle valmistuva tekonurmikenttä varmasti lisää entisestään jalkapalloharrastusta. Yhteistyö tuo uutta innostusta ja ideoita tekemiseen, Lehtinen kiittelee.

Kaikkiaan valtakunnalliseen hankkeeseen haki yli 100 seuraa yksin tai seurayhdistelminä. Tutoreja valittiin kaikkiaan 37 vähän yli 40:een seuraan.

Haku herätti suurta kiinnostusta myös valmennusväessä, sillä halukkaita tutoreita oli 109. Joukossa oli lukuisia kokeneita jalkapalloihmisiä huippupelaajista huippuvalmentajiin.

- Positiivisesta ongelmasta johtuen useita seuroja ja erittäin päteviä hakijoita jouduttiin jättämään ohjelman ensimmäisessä vaiheessa valitsematta, Suomen Palloliiton nuorisopäällikkö Marko Viitanen toteaa.

- Fortum Tutor on ennenkokematon voimavara, jolla tulee olemaan iso merkitys koko suomalaisen jalkapallon tulevaisuudelle.

- On erittäin hieno juttu, että Porin seudulla voidaan tehdä konkreettista yhteistyötä seurojen kesken. Yhteistyöstä on ennenkin puhuttu, mutta nyt päästään tekemään, Satakunnassa aikanaan vahvasti vaikuttanut Viitanen iloitsee.

Fortum Tutor –ohjelman kummina toimii Suomen maajoukkueen ex-päävalmentaja Jyrki Heliskoski.

- Junioritoiminnan tulee olla laadultaan sellaista, että lapsilla roihuaa pelaamisen kipinä, Heliskoski sanoo.


Takaisin edelliselle sivulle




Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää