Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Voitto tai kuolema, osa II

 
Voitto tai kuolema, osa II

Ässien taistelu paikasta SM-liigassa jatkuu huomenna Vaasassa. Lauantaina Sport yllätti hengettömän kotijoukkueen lähes tulkoon housut kintuissa. Synkkä toinen erä ja kaksi ylivoimamaalia riittivät takaamaan vaasalaisille äärimmäisen tärkeän avausvoiton maalein 2-3. Ässät pystyi luomaan enemmän maalintekotilanteita, mutta lopullinen tappamisen meininki puuttui ja tuskainen Ässät sai tehtyä avausmaalinsa liian myöhään. Tuska maalinteossa ja onnistumisten puute näkyi, mutta toivottavasti ottelun kolmenen erän kaksi tehtyä maalia auttoivat avaamaan henkistä lukkoa.

Joukkue ja kotiyleisö ovat täydessä hurmoksessa Vaasassa. Sport on hävinnyt pudotuspeleissä yhden ottelun kotonaan (Hokki 0-1) ja sitä ennen viimeinen kotitappio varsinaisella peliajalla on kärsitty 17.1. Jukureille. Täysi halli antaa täyden tukensa Sportille ja pelaajien itseluottamus on lauantaisen voiton jälkeen lähes rajaton.

Ässät ei pystynyt lähellekään parhaimpaansa lauantaina. Latautuminen saattoi mennä jopa yli. Siitä kertoo tyhmät hyökkäyspään jäähyt. Tosin tuomarilinjakaan ei lauantaina tuntunut suosivan kovaa taklauspeliä. Vaasassa Ässäpelaajien täytyy pitää pää kylmänä ja paketti tiiviinä.

Avausmaalin merkitys näissä karkeloissa on erittäin suuri. Ässät on voittanut tällä kaudella vastustajan tehdessä avausmaalin ainoastaan seitsemän kertaa (kotona 3 ja vieraissa 4). Lisäksi Ässät ei ole kertaakaan tällä kaudella noussut 0-2 tai 2-0 tappioasemasta voittoon. 

Sport ratkaisi ottelun ylivoimalla. Pienten marginaalien peleissä erikoistilanteiden hyödyntäminen yleensä ratkaisee maalivahtipelin ohella. Ässien ylivoimapelin juoni on ollut jo pitkään kateissa. Ottelun lopussa nähtiinkin ylivoimalla erikoiskentällisiä ja jääkin nähtäväksi, saadaanko sitä kautta uusia ratkaisuja ylivoimapelaamiseen. Maalilla huomennakin jatkava Eero Kilpeläinen ei mahtanut kummallekaan Sportin ylivoimamaalille mitään. Molemmissa tilanteissa Sportin hyökkääjä pääsi nousemaan aivan liian vapaasti maalin edustalle. Toisessa päässä Sportin Jaakko Suomalaisen rauhallinen ja peittävä tyyli toimi hyvin maalinteko-ongelmien kanssa painivaa Ässänippua vastaan.

Sport pelasi lauantaina hyvin odotetulla tavalla. Kova karvaus kahdella pelaajalla toimi hyvin ja Ässien pelin avaaminen oli usein erittäin hankalaa. Ässien pitää saada huomenna kiekkoa nopeammin omista eteenpäin. Sport tulee varmasti jopa kovempaa päälle kuin lauantaina. Myös ottelun avausmaalin merkitys on huomennakin erittäin suuri.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSaku Salmela siirtyy Ässiin

Saku Salmela siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Saku Salmelan kanssa. 27-vuotias puolustaja siirtyy Ässiin kasvattajaseurastaan Helsingin IFK:sta, jonka riveissä Salmela oli tänä keväänä saavuttamassa SM-pronssia.

Lue lisää
Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Lenni Killisen sekä puolustaja Juuso Ketolan kanssa.

Lue lisää
Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Ässät vahvistaa hyökkäystään Peter Tiivolalla. Kaksivuotisen sopimuksen Ässien kanssa tehnyt keskushyökkääjä siirtyy Poriin Rauman Lukosta, jonka riveissä Tiivola pelasi kaksi 25 tehopisteen kautta.

Lue lisää
Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Aleksi Rekosen kanssa. Rekonen siirtyy Ässiin Lahden Pelicansista, jonka riveissä 24-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella 60 ottelua tehoin 11+17 =28.

Lue lisää
Ässille neljä jatkosopimusta

Ässille neljä jatkosopimusta

Niklas Appelgren, Teemu Vuorisalo, Mikael Saha sekä Henri Kiviaho jatkavat Ässissä.

Lue lisää
Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Otto Kivenmäen sekä puolustaja Niklas Peltomäen kanssa.

Lue lisää