Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Voitto tai kuolema, osa II

 
Voitto tai kuolema, osa II

Ässien taistelu paikasta SM-liigassa jatkuu huomenna Vaasassa. Lauantaina Sport yllätti hengettömän kotijoukkueen lähes tulkoon housut kintuissa. Synkkä toinen erä ja kaksi ylivoimamaalia riittivät takaamaan vaasalaisille äärimmäisen tärkeän avausvoiton maalein 2-3. Ässät pystyi luomaan enemmän maalintekotilanteita, mutta lopullinen tappamisen meininki puuttui ja tuskainen Ässät sai tehtyä avausmaalinsa liian myöhään. Tuska maalinteossa ja onnistumisten puute näkyi, mutta toivottavasti ottelun kolmenen erän kaksi tehtyä maalia auttoivat avaamaan henkistä lukkoa.

Joukkue ja kotiyleisö ovat täydessä hurmoksessa Vaasassa. Sport on hävinnyt pudotuspeleissä yhden ottelun kotonaan (Hokki 0-1) ja sitä ennen viimeinen kotitappio varsinaisella peliajalla on kärsitty 17.1. Jukureille. Täysi halli antaa täyden tukensa Sportille ja pelaajien itseluottamus on lauantaisen voiton jälkeen lähes rajaton.

Ässät ei pystynyt lähellekään parhaimpaansa lauantaina. Latautuminen saattoi mennä jopa yli. Siitä kertoo tyhmät hyökkäyspään jäähyt. Tosin tuomarilinjakaan ei lauantaina tuntunut suosivan kovaa taklauspeliä. Vaasassa Ässäpelaajien täytyy pitää pää kylmänä ja paketti tiiviinä.

Avausmaalin merkitys näissä karkeloissa on erittäin suuri. Ässät on voittanut tällä kaudella vastustajan tehdessä avausmaalin ainoastaan seitsemän kertaa (kotona 3 ja vieraissa 4). Lisäksi Ässät ei ole kertaakaan tällä kaudella noussut 0-2 tai 2-0 tappioasemasta voittoon. 

Sport ratkaisi ottelun ylivoimalla. Pienten marginaalien peleissä erikoistilanteiden hyödyntäminen yleensä ratkaisee maalivahtipelin ohella. Ässien ylivoimapelin juoni on ollut jo pitkään kateissa. Ottelun lopussa nähtiinkin ylivoimalla erikoiskentällisiä ja jääkin nähtäväksi, saadaanko sitä kautta uusia ratkaisuja ylivoimapelaamiseen. Maalilla huomennakin jatkava Eero Kilpeläinen ei mahtanut kummallekaan Sportin ylivoimamaalille mitään. Molemmissa tilanteissa Sportin hyökkääjä pääsi nousemaan aivan liian vapaasti maalin edustalle. Toisessa päässä Sportin Jaakko Suomalaisen rauhallinen ja peittävä tyyli toimi hyvin maalinteko-ongelmien kanssa painivaa Ässänippua vastaan.

Sport pelasi lauantaina hyvin odotetulla tavalla. Kova karvaus kahdella pelaajalla toimi hyvin ja Ässien pelin avaaminen oli usein erittäin hankalaa. Ässien pitää saada huomenna kiekkoa nopeammin omista eteenpäin. Sport tulee varmasti jopa kovempaa päälle kuin lauantaina. Myös ottelun avausmaalin merkitys on huomennakin erittäin suuri.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt pitkän sopimuksen hyökkääjä Sakari Salmisen kanssa. Sopimus kestää kevääseen 2020 asti ja se sisältää ulkomaan-pykälän kaudesta 2019 – 2020.

Lue lisää
Jarno Kärki palaa Ässiin

Jarno Kärki palaa Ässiin

Ässät ja Jarno Kärki ovat solmineet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Ässien valmennus uudistuu kauden jälkeen

Ässien valmennus uudistuu kauden jälkeen

Ässien valmennuksessa tapahtuu muutoksia. Tämän kauden päävalmentaja Jyrki Aho ei jatka seurassa kaudella 2018 - 2019.

Lue lisää
Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Antoine Laganièren kanssa.

Lue lisää
Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Ässäkasvatti Anton Fonzen liittyy Karhu puolustukseen yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Porilaisten urheiluseurojen yhteistyö kehittyy, kun Ässät ja Karhu HT aloittavat yhteistyön.

Lue lisää