Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ässät läpäisi testin

 
Ässät läpäisi testin

Ässät onnistui ottamaan kevään karsintasarjojen ensimmäisen kotivoittonsa Sportin kustannuksella lukemin 5-0. Samalla nähtiin myös karsintasarjan ensimmäinen kotivoitto. Ottelussa molemmilla oli hyvät hetkensä. Ässät pystyi tehottoman avauserän jälkeen hyödyntämään omat tilanteensa kylmästi Sportin tuskaillessa omissa tilanteissaan.

- Numerot mairittelevat Ässiä. Oikeasti lukemat ovat 2-1 Ässille ja vain sillä on merkitystä. Kilpeläinen voitti tänään Suomalaisen 100-0. Harmittaa, että osa pelaajistamme tekivät tänään itsestään noin pieniä. Meillä oli muutama iso poissaolo tänään, kun kapteeni Markus Jämsä, ylivoimalla tärkein pakkimme Juha Salmu sekä Timo Pahkala olivat sivussa.

- Näin ottelussa paljon hyvää. Näin joukkueiden pelinopeudet ja pakkien liikenopeudet. Täytyy olla helvetin hyvä Ässät, jos meinaavat lauantaina voittaa, Sportin päävalmentaja Juhani Tamminen kommentoi.

- Kilpeläinen oli tänään erittäin hyvä. Positiivisia asioita tänään olivat hyvä ensimmäinen erä ja se, että saimme ylivoimapeliimme vähän otetta. Pääsimme tänään vähän eteenpäin, mutta vielä tarvitaan kaksi voittoa. Sportia ei saa missään nimessä aliarvioida, Ässien päävalmentaja Alpo Suhonen kommentoi.

1. erä tehottoman Ässien näytöstä

Ässät sai otteluun hyvän startin ja oli alussa huomattavasti aktiivisempi. Ässät vyörytti tilanteita jatkuvasti Sportin Jaakko Suomalaisen maalille, mutta viimeistely ontui. Pahasti ottelun alussa jaloissa ollut Sport joutui kuitenkin ottamaan jäähyjä ja Ässät pystyi rankaisemaan; Tapio Sammalkangas heitti kiekon kulmaan, johon ehti ensimmäisenä Severi Sillanpää. Sport antoi kiekolliselle Sillanpäälle kovan paineen kahdella pelaajalla, mutta "Milli" onnistui pelaamaan kiekon B-pisteellä odottaneelle Matti Kupariselle. Kuparinen hyödynsi Sportin alivoimaneliön aukeamisen ja rynnisti maalin edustalle. Tarkka rystynosto ohitti Suomalaisen ja Ässät sai aina tärkeän avausmaalin tililleen. Kotijoukkue oli edelleen aktiivisempi myös molempien maalien edustoilla, mutta onnetar oli vielä ensimmäisessä erässä Suomalaisen puolella. Erän loppupuolella Sport sai ainoat vaaralliset tilanteensa erässä, kun keskialueen kiekonmenetys päästi Sportin kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen. Eero Kilpeläinen venytti kuitenkin loistavan torjunnan takatolpalta. Aivan erän lopussa Sport sai toisen hyvän mahdollisuuden tasoitukseen, kun Sport-hyökkääjä pääsi yrittämään maalia takatolpalta. Kilpeläinen oli kuitenkin hyvin mukana ja selvitti tilanteen ongelmitta. Torjunnat ensimmäisessä erässä menivät 9-18.

2. erä Sportin hallintaa - Ässät tekee maalin

Eräs ottelusarjan teemoista on ollut Sportin vahvat tulemiset toisiin eriin. Samanlainen rynnistys nähtiin tänäänkin. Tammisen 60-minuutin paine näytti parhaita puoliaan, kun aktiivinen Sport-karvaus riisti useita kertoja kiekon hyökkäysalueella. Hieman yllättäen Sport pystyi useisiin riistoihin myös keskialueella. Sport pystyikin luomaan vaarallisia tilanteita lähes liukuhihnalta, mutta Eero Kilpeläisen eleettömän varma pelaaminen sekä Sportin ponnettomuus maalintekotilanteissa pitivät Ässien niukan kotijohdon tulostaululla.

Ässät pystyi kuitenkin hyödyntämään yhden erän harvoista tilanteistaan. Matti Kuparinen vei puhtaasti hyökkäyspään aloituksen ex-Ässä Tuomas Takalalta ja Marko Luomala toimitti kiekon viivaan. Viivalla Ville Uusitalo hyödynsi Suomalaisen eteen rakentuneen maskin ja laukoi tarkasti kiekon maaliin. Sport ei kuitenkaan lannistunut tästä ja aktiivisuus tarjosi Sportille ylivoimaa, kun Ässien Tapio Sammalkangas ja Matti Kuusisto ottivat peräkkäin rangaistukset. Ässien alivoimapeli oli kuitenkin tänään hyvää, eikä Sport päässyt edes kahden miehen ylivoimalla laukomaan parhaasta sektorista. Kestetystä alivoimatilanteesta saattoi muodostua ottelun lopullinen käännekohta, sillä Sport ei pystynyt enää loppuerässä aivan vastaavanlaiseen vyörytykseen. Toisen erän torjunnat kertovat Sportin hallinnasta; 20-5.

3. erä Ässien näytöstä

Ässät pystyi kokoamaan rivinsä kolmanteen erään. Ässät pääsi takaisin peliin ja erä eteni tasaisemmissa merkeissä. Ottelun lopulliseksi ratkaisuksi nousi Severi Sillanpään upea kiekonriisto. Sillanpää karvasi kiekon hyökkäysalueella Sport-puolustaja Tuomas Immoselta ja vapautti upealla syötöllä Tommi Huhtalan nokikkain Suomalaisen kanssa. Tiistaina apinan pois selästään karistanut Huhtala harhautti ajoissa jäihin menneen Suomalaisen ja nosti kiekon hallitusti maalin kattoon.

Jatkoa seurasi heti. Sportin Antti Jaatinen otti kahden minuutin jäähyn huitomisesta ja Tapio Sammankankaan löysä rannenosto leijui helpon oloisesti ohi Suomalaisen. Tähän maaliin taittui Sportin selkäranka ja ottelun loppu olikin enää kosmetiikaa. Ässät tosin pääsi iskemään vielä kerran ylivoimalla Lauri Kinoksen istuessa kampitusjäähyään; Sportin aktiivinen alivoima antoi kolmen miehen paineen laidassa. Matti Kuparinen kuitenkin voitti väännön ja pelasi kiekon Marko Luomalalle. Näin maalin eteen muodostui 3-1 tilanne. Luomala yritti omaa ratkaisuaan nousten maalille, mutta kiekko karkasi lavasta juuri ratkaisevalla hetkellä. Ässien onneksi takatolpalle oli noussut puolustaja Tero Määttä, jolla oli helppo työ lakaista kiekko reppuun. Lopussa Ässät tyytyi varmistelemaan johtoasemaansa, eikä Sport pystynyt enää kunnolla uhkaamaan Kilpeläisen nollapeliä. Näin Ässät vei ottelun selvästi nimiinsä ja lähtee 2-1 otteluvoitoin lauantaina Vaasaan.

Ässät pystyi parantamaan ylivoimapeliään ja Sportin aktiivista alivoimapeliä pystyttiin hyödyntämään. Aloituksissa Ässät oli tänään tiistaita paremmin mukana. Tosin sentterikohtaiset vaihtelut olivat suuria. Nuori Severi Sillanpää oli molemmissa päissä ottelun parhaimmistoa. Lisäksi Marko Luomalan aktiivinen peli tuotti Sport-puolustukselle jatkuvasti vaikeuksia. Huolestuttavaa Ässien pelissä olivat turhan monet kiekonmenetykset omalla alueella sekä keskialueella. Oman pään hitaat ja puolihitaat lähdöt olivat välillä jopa tuskaisen vaikeita. Lisäksi Marko Mäkinen sekä Pasi Peltonen joutuivat jättämään pelin kesken.

Parasta mahdollista Ässäkiekkoa ei tässä sarjassa olla nähty kuin hetkittäin, mutta oikealla tiellä ollaan. Tasakentällisin maalit ovat nyt 6-0 Ässille ja ylivoimalla Padan hyväksi 4-3. Lauantaina vastaan tulee varmasti ärsytetty Sport ja Ässien pitää varmuudella parantaa peliään, mikäli mielii jatkaa voittoputkeaan.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSaku Salmela siirtyy Ässiin

Saku Salmela siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Saku Salmelan kanssa. 27-vuotias puolustaja siirtyy Ässiin kasvattajaseurastaan Helsingin IFK:sta, jonka riveissä Salmela oli tänä keväänä saavuttamassa SM-pronssia.

Lue lisää
Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Lenni Killisen sekä puolustaja Juuso Ketolan kanssa.

Lue lisää
Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Ässät vahvistaa hyökkäystään Peter Tiivolalla. Kaksivuotisen sopimuksen Ässien kanssa tehnyt keskushyökkääjä siirtyy Poriin Rauman Lukosta, jonka riveissä Tiivola pelasi kaksi 25 tehopisteen kautta.

Lue lisää
Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Aleksi Rekosen kanssa. Rekonen siirtyy Ässiin Lahden Pelicansista, jonka riveissä 24-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella 60 ottelua tehoin 11+17 =28.

Lue lisää
Ässille neljä jatkosopimusta

Ässille neljä jatkosopimusta

Niklas Appelgren, Teemu Vuorisalo, Mikael Saha sekä Henri Kiviaho jatkavat Ässissä.

Lue lisää
Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Otto Kivenmäen sekä puolustaja Niklas Peltomäen kanssa.

Lue lisää