Kärpät on Suomen mestari vuosimallia 2009

Kärpät kukisti Bewen kolmannessa finaalissa luvuin 6-8.

Porin Kärpät ja Bewe Sport järjestivät kolmannessa finaalissa sellaisen shown, että oksat pois. Bewe johti ottelua kahteen kertaan kahdella maalilla, mutta porilaiset kirivät tasoihin ja lopulta voittoon asti 8-6 lukemin. Ottelun lopullisen niitin iski Mikko Peltonen rangaistuskuljetuslaukauksella vain kolme sekuntia ennen loppua.

Bewelle avauserä, Kärpät tuskailee maalinteon kanssa

Ottelun alku viivästyi taas tuttuun bewe-tapaan muutamalla minuutilla. On pakko todeta, ettei Helsingissä pystytä koskaan pitämään aikataulusta kiinni. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 9.55 Lasse Sammaliston unelmalaukauksella. Sammalisto laukoi pallon maalin ylänurkkaan Mika Ahonkiven syötöstä. Sammaliston maalituuletus sai porilaisten fanikatsomon villiintymään ensi kerran.Loppuerä olikin sitten Bewen hallintaa. Ensin Sami Häppölä käveli pallon kanssa kulmasta ohi hölmistyneen porilaispuolustuksen ja sama mies oli asialla vain vajaa kaksiminuuttia myöhemmin. Kärpät pelasi löysästi alivoimalla ja Häppölä oli "kärppänä" paikalla. Ensimmäiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Kärpät vie toisen erän värikkäiden vaiheiden jälkeen

Ottelun toisen erän avausmaalin iski Bewe. Olli Pelkonen yllätti kärppäveskari Meskasen ajassa 22.58. Kauaa ei kotijoukkue saanut kahden maalin johtoa juhlia, kun Kärpät iski Rami Välimaan toimesta lukemiksi 3-2. Välimaa sai Niko Papinaholta ja vierasjoukkue oli taas maalin päässä. Vastaavasti Kärppien maalijuhlat katkaisi Panu Siivikon työnäyte taidoistaan. Bewe oli jälleen kahden maalin johdossa. Loppuerä olikin sitten vierasjoukkueen maalien osalta. Ensin Mika Ahonkivi toi vieraat maalin päähän Kärppien pelatessa kahden miehen ylivoimalla. Erän kääntyessä juuri jälkimmäiselle puoliskolla, sai Teemu Tuomi loistosyötön läpiajoon Mikko Peltoselta. Tuomi iski pallon varmasti ohi hyvin pelanneen Bewe-veskari Niklas Paanasen. Kärpät oli tasoittanut ottelun ajassa 30.38. Kärpät siirtyi johtoon neljä minuuttia myöhemmin. Niko Papinaho iski pakollisen maalinsa Rami Välimaan syötöstä. Numeroissa 4-5 siirryttiin viimeiselle erätauolle.

Bewe painostaa päätöserässä, Kärppäpuolustus kestää

Bewe tuli vauhdilla päätöserään, mutta avausmaali merkittiin kuitenkin vierasjoukkueelle. Samuli Sinervä laukoi siniseltä kohti maalia. Maalivahdista kimmonneen pallon iski maaliverkkoihin Mika Ahonkivi ajassa 41.49. Kuusi minuuttia myöhemmin kotijoukkue lopulta pystyi ohittamaan kärppäveskari Joni Meskasen. Panu Siivikko antoi taidonnäytteen pallonkäsittelytaidoistaan. Kotijoukkue oli taas vain maalin päässä. Bewe vyörytti hyökkäyksiä kohti kärppämaalia, mutta kärppäpuolustus kesti Meskasen johdolla. Kun pelikellossa oli aikaa jäljellä kahdeksan minuuttia,oli illan toisen hattutemppu valmis. Mika Ahonkivi hassutti pallon kotijoukkueen veskarin längistä sisään. Kauaa ei kuitenkaan Kärpät saanut kahden maalin johtoa juhlia, kun niin ikään hattutempun ottelussa tehnyt Sami Häppölä loi uskoa kotijoukkueen peliin. Häppölän maalivainu oli kohdallaan ja peli taas kutkuttavissa lukemissa 6-7. Pelin loppu huipentui, kun kotijoukkue otti maalivahdin pois. Paine porilaismaalilla koveni, mutta maalia ei Bewe pystynyt enää tekemään. Sitä vastoin Kärpät kaunisteli loppulukemat 6-8 rangaistuslaukauksella. Mikko Peltonen iski pallon hallitusti maaliin, kun peliaikaa oli jäljellä enää kolme sekuntia. Taistelu oli rauennut ja Porin Kärpät pääsi riehumaan kentälle historian neljättä Suomen Mestaruutta.

Kärppien parhaita kolmannessa finaalissa oli mahtavasti torjunut Joni Meskanen, hattutempun tehnyt Mika Ahonkivi (3+1) sekä hienon puolustupelin pelin pelanneet Marko Sten ja Hannu Tala. Bewen parhaat Sami Häppölä ja maalissa pelannut Niklas Paananen.

Villisti Kärppiä kannattanut porilaisfaniryhmä ansaitsee kannustuksestaan arvosanan hyvä. Joukkueen faniryhmä piti sellaista meteliä alusta loppuun asti, ettei tällä kaudella ole vastaavaa Suomen kaukalopalloliigassa kuultu.

Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori.com

Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.