Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sport tasoitti sarjan

 
Sport tasoitti sarjan

Ässille kävi Vaasan vierailulla kalpaten. Hengetön Ässänippu ei saanut missään vaiheessa kaivettua parasta terää ja aktiivinen sekä yritteliäs Sport voitti ottelun jatkoajalla. Sarja on nyt tasan 2-2. Kotietu on Ässillä, mutta henkinen etu on Sportin.

Avauserä selkeää Sport-hallintaa

Ässät sai ylivoiman heti ottelun alussa, kun Tuomas Immonen otti jäähyn estämisestä. Ässät ei kuitenkaan onnistunut saamaan edes laukausta ylivoimalla kohti Jaakko Suomalaisen Sport-maalia. Jäähyn jälkeen Sport ottikin otteen pelistä. Tuttu kova karvaus tuotti jälleen kiekonriistoja hyökkäysalueella, mutta kesken Sport painostuksen Markku Tähtinen pelattiin läpiajoon. Antti Uitto joutui koukkaamaan Tähtistä tilanteessa ja sai 2 minuutin jäähyn. Ässät ei kuitenkaan onnistunut ylivoimalla tekemään johtomaalia.Lähimmäksi maalin teossa pääsi Tapio Sammalkangas, jonka viivavedon Jaakko Suomalainen kuitenkin torjui.

Hieman erän puolivälin jälkeen Ässien Mikko Palomäki otti koukkaamisesta kahden minuutin jäähyn ja Sport antoi Ässille oppitunnin ylivoimapelaamisesta; Markus Jämsä pääsi vetämään suoraan poikittaissyötöstä kiekon maaliin. Tilanteessa oli vielä rakennettu erittäin hyvä maski, joten Eero Kilpeläiselle ei jäänyt mahdollisuuksia torjuntaan. Maalintekijä Jämsä otti hetkeä myöhemmin huitomisesta kahden minuutin jäähyn, mutta yllättäen Ässien peli sekosi ylivoimalla erän loppupuolella aivan totaalisesti. Summeri pelastaa Ässät Sportin vyöryttäessä useita huipputilanteita Kilpeläisen maalille. Ensimmäisen erän loppu olikin ylivoimaisesti huonointa Ässäkiekkoa tässä sarjassa.

Toinen erä Ässien

Toiseen erään luistelee ryhdistäytynyt Patapakka. Heti erän alkusekunneilla Markku Tähtinen sekä Severi Sillanpää pääsevät kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Tähtinen pelaa Sillanpäälle hyvän maalintekopaikan, mutta Sillanpään veto menee ohi. Erän alkupuolta sotkevat rangaistukset, mutta kummankaan ylivoimapeli ei pysty tuottamaan vaarallisia tekopaikkoja. Noin yhdeksännen peliminuutin kohdalla nähdään Sportilta hurja vaihto. Kovaa karvauspeliä seuraa useita kovia taklauksia ja lopulta Ässien Marko Kivenmäki ottaa koukkaamisjäähyn. Sportinkin ylivoima on vaatimatonta ja Ässät selvittää Kivenmäen jäähyn sekä myöhemmin tulleen Teemu Virkkusen kakkosen. Lopulta Ässät onnistuu tasoittamaan pelin, kun Sportin Samuli Kivimäki istuu estämiskakkosta. Sport pelaa alivoimalla kovalla riskillä, mutta onnistuu luomaan vaarallisen maalintekotilanteen. Eero Kilpeläinen tekee kuitenkin huipputorjunnan ja Ässät pystyy kääntämään pelin nopeasti. Marko Luomala pääsee purjehtimaan vapaasti maalin eteen ja harhauttaa hallitusti Suomalaisen. Ässät saa vielä erän lopulla ylivoiman, mutta lähimpänä johtomaalia erän loppupuolella on kuitenkin Sport, joka saa vaarallisen ylivoimahyökkäyksen aivan erän lopulla. Kilpeläisen loistava torjunta pitää kuitenkin lukemat tilanteessa 1-1.

3. erä tarkkaa pelaamista

Ottelun kolmas erä sujuu tasaisissa merkeissä, kun molemmat joukkueet keskittyvät välttelemään virheitä. Ässien paras maalintekopaikka syntyy heti erän alussa, kun Mikko Palomäki pelataan vapaaseen paikkaan. Ratkaisu on kuitenkin ponneton, eikä Suomalaisella ole vaikeuksia torjunnassaan. Sportin paras tilanne syntyy alivoimalla, kun Ässien ylivoimapelaaminen neljällä hyökkääjällä uhkaa kostautua; Marko Kivenmäki on ainoa puolustamassa oleva Ässäpelaaja, kun Sport hyökkää kahdella pelaajalla. Lopulta tilanteesta syntyy läpiajo, mutta Sport-hyökkääjän ratkaisu osuu suoraan Kilpeläisen syliin. Erän loppupuolella Ässille suorastaan tarjotaan mahdollisuutta ratkaista ottelu ylivoimalla, mutta Ässät ei pysty rakentamaan edes kunnon tilanteita. Näin ottelu menee jatkoajalle.

Sport rankaisee ja tasoittaa sarjan

Jatkoajalla Ässillä on jälleen hyvä mahdollisuus ratkaisuun, kun Marko Kivenmäki pääsee ampumaan aivan maalin edestä. Laukaus kuitenkin menee ohi maalin ja hetkeä myöhemmin paine onkin jo Ässien päässä. Matti Kuparinen epäonnistuu purkuyrityksessään ja Sport toimittaa kiekkoa maalille. Lopulta irtokiekko ajautuu kapteeni Markus Jämsälle, joka ratkaisee ottelun illan toisella maalillaan.

Ässät pelasi tänään sarjan huonoimman ottelunsa. Vaaralliset maalipaikat jäivät aivan minimiin, eikä ylivoimapelissä päästy ollenkaan eteenpäin. Hieno 5-0 kotivoitto oli muisto vain ja Sport oli tänään selkeästi aktiivisempi ja yritteliäämpi ja ansaitsi voittonsa. Ottelusarja jatkuu tiistaina Porissa ja Ässien pitää löytää keinot etenkin Sportin kovaan karvaukseen ja omaan ylivoimapeliin.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutAnton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Ässäkasvatti Anton Fonzen liittyy Karhu puolustukseen yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Porilaisten urheiluseurojen yhteistyö kehittyy, kun Ässät ja Karhu HT aloittavat yhteistyön.

Lue lisää
Marco Insam Ässiin yksivuotisella sopimuksella

Marco Insam Ässiin yksivuotisella sopimuksella

Ässät ja laitahyökkääjä Marco Insam ovat tehneet yksivuotisen pelaajasopimuksen. Sopimukseen sisältyy marraskuun loppuun asti ulottuva koeaika.

Lue lisää
Philip McRae siirtyy Ässiin

Philip McRae siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen keskushyökkääjä Philip McRaen kanssa. 27-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä on pelannut urallaan 15 NHL-ottelua tehoin 1+2 =3.

Lue lisää
Mikko Salmio siirtyy Ässiin

Mikko Salmio siirtyy Ässiin

Ässät ja Mikko Salmio ovat tehneet kaksivuotisen pelaajasopimuksen. 25-vuotias isokokoinen hyökkääjä siirtyy Poriin JYP:in organisaatiosta, jota hyökkääjä on edustanut koko uransa ajan.

Lue lisää
Sami Lähteenmäki palaa Ässiin

Sami Lähteenmäki palaa Ässiin

Hyökkääjät Sami Lähteenmäki ja Matti Lamberg sekä puolustaja Kristian Tuohilampi siirtyvät Ässiin kaksivuotisilla sopimuksilla. Lisäksi maalivahti Henri Kiviaho siirtyy Ässiin yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää