Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Voitto tai kuolema, osa V

 
Voitto tai kuolema, osa V

Pohjois-Amerikassa on pelattu paras seitsemästä sarjoja vuosikymmenien ajan. Siellä päin on myös sanonta: "Viidennen pelin voittanut joukkue voittaa koko sarjan". Ässien ja Sportin välisessä karsintasarjassa tämä legendaarinen viides peli pelataan huomenna Isomäellä. Sarja on tasan 2-2 ja molemmat joukkueet ovat voittaneet kerran vieraissa ja kerran kotonaan. Huomenna todellakin katsotaan, mihin suuntaan sarja alkaa kääntyä; Voittaneella joukkueella on katkaisun paikka torstaina Vaasassa.

Ässien kannalta fakta on se, että joukkue on pelannut sarjan parhaan pelinsä heti tappio-ottelun jälkeen ja Ässien sekä koko Satakuntalaisen jääkiekon tulevaisuuden kannalta olisikin suotavaa, että sama toistuu huomennakin.

-Huomenna pelataan siitä, kumpi saa ottelupallon sarjaan. Meillä on karvas jatkoaikatappio alla. Positiivista viime ottelussa oli se, että pelattiin sarjan paras toinen erä. Kuitenkin 1. sekä 3. erä olivat luokattomia ja Sport otti ansaitun voiton, Ässien valmentaja Mika Pieniniemi kommentoi.

Paras uutinen Ässien kannalta on se, että Erik Rasmussen palaa kokoonpanoon. Rasmussen on parantanut peliään kevään edetessä ja on ottanut joukkueessa valtavan roolin - ensin henkisellä puolella ja nyt vielä pelillisesti. Maalilla huomenna jatkaa loistavan sarjan pelannut Eero Kilpeläinen. Muutamalla pelaajalla on erinäisiä pikkuvaivoja ja lopullinen kokoonpano ratkeaakin huomenna aamujäiden jälkeen.

Sportin aseet tässä sarjassa ovat tulleet selviksi; Kova karvauspeli sekä tiiviinä puolustava viisikko tuottavat kiekonriistoja hyökkäyspäässä sekä keskialueella. Sportin pelitavan toimiminen vaatii kovaa asennetta pelaajilta koko ajan. Toistaiseksi asennetta on löytynyt (pl. 3. erä viimeksi Porissa). Lisäksi Sport on ollut ylivoimapelissään Ässiä edellä. Maalilla Jaakko Suomalaisen peittävä ja rauhallinen tyyli toimii, mikäli Ässät ei pelaa riittävän suoraviivaisesti.

Huomisen pelin lipunmyynti on ollut lupaavaa. Iltapäivään mennessä lippuja oli myyty n. 2500 kappaletta. Toivottavaa onkin, että mahdollisimman moni porilainen antaa Ässille tukensa tässä valtaisan tärkeässä ottelussa.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt pitkän sopimuksen hyökkääjä Sakari Salmisen kanssa. Sopimus kestää kevääseen 2020 asti ja se sisältää ulkomaan-pykälän kaudesta 2019 – 2020.

Lue lisää
Jarno Kärki palaa Ässiin

Jarno Kärki palaa Ässiin

Ässät ja Jarno Kärki ovat solmineet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Ässien valmennus uudistuu kauden jälkeen

Ässien valmennus uudistuu kauden jälkeen

Ässien valmennuksessa tapahtuu muutoksia. Tämän kauden päävalmentaja Jyrki Aho ei jatka seurassa kaudella 2018 - 2019.

Lue lisää
Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Antoine Laganièren kanssa.

Lue lisää
Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Ässäkasvatti Anton Fonzen liittyy Karhu puolustukseen yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Porilaisten urheiluseurojen yhteistyö kehittyy, kun Ässät ja Karhu HT aloittavat yhteistyön.

Lue lisää