Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Voitto tai kuolema, osa V

 
Voitto tai kuolema, osa V

Pohjois-Amerikassa on pelattu paras seitsemästä sarjoja vuosikymmenien ajan. Siellä päin on myös sanonta: "Viidennen pelin voittanut joukkue voittaa koko sarjan". Ässien ja Sportin välisessä karsintasarjassa tämä legendaarinen viides peli pelataan huomenna Isomäellä. Sarja on tasan 2-2 ja molemmat joukkueet ovat voittaneet kerran vieraissa ja kerran kotonaan. Huomenna todellakin katsotaan, mihin suuntaan sarja alkaa kääntyä; Voittaneella joukkueella on katkaisun paikka torstaina Vaasassa.

Ässien kannalta fakta on se, että joukkue on pelannut sarjan parhaan pelinsä heti tappio-ottelun jälkeen ja Ässien sekä koko Satakuntalaisen jääkiekon tulevaisuuden kannalta olisikin suotavaa, että sama toistuu huomennakin.

-Huomenna pelataan siitä, kumpi saa ottelupallon sarjaan. Meillä on karvas jatkoaikatappio alla. Positiivista viime ottelussa oli se, että pelattiin sarjan paras toinen erä. Kuitenkin 1. sekä 3. erä olivat luokattomia ja Sport otti ansaitun voiton, Ässien valmentaja Mika Pieniniemi kommentoi.

Paras uutinen Ässien kannalta on se, että Erik Rasmussen palaa kokoonpanoon. Rasmussen on parantanut peliään kevään edetessä ja on ottanut joukkueessa valtavan roolin - ensin henkisellä puolella ja nyt vielä pelillisesti. Maalilla huomenna jatkaa loistavan sarjan pelannut Eero Kilpeläinen. Muutamalla pelaajalla on erinäisiä pikkuvaivoja ja lopullinen kokoonpano ratkeaakin huomenna aamujäiden jälkeen.

Sportin aseet tässä sarjassa ovat tulleet selviksi; Kova karvauspeli sekä tiiviinä puolustava viisikko tuottavat kiekonriistoja hyökkäyspäässä sekä keskialueella. Sportin pelitavan toimiminen vaatii kovaa asennetta pelaajilta koko ajan. Toistaiseksi asennetta on löytynyt (pl. 3. erä viimeksi Porissa). Lisäksi Sport on ollut ylivoimapelissään Ässiä edellä. Maalilla Jaakko Suomalaisen peittävä ja rauhallinen tyyli toimii, mikäli Ässät ei pelaa riittävän suoraviivaisesti.

Huomisen pelin lipunmyynti on ollut lupaavaa. Iltapäivään mennessä lippuja oli myyty n. 2500 kappaletta. Toivottavaa onkin, että mahdollisimman moni porilainen antaa Ässille tukensa tässä valtaisan tärkeässä ottelussa.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutÄssien Pataviikko huipentui potkuihin

Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Jyrki Aho vapautettu päävalmentajan tehtävistä. Mikael Kotkaniemi nousee Ässien päävalmentajaksi kevääseen 2020 asti ulottuvalla sopimuksella.

Lue lisää
Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Ässät ja hyökkääjä Jarno Kärki ovat sopineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Kärki on pelannut tällä kaudella Ässissä 21 ottelua tehoin 7+3 =10.

Lue lisää
Niko Peltola jatkaa Ässissä

Niko Peltola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Niko Peltolan kanssa. Tällä kaudella puolustaja on pelannut Ässien paidassa 41 ottelua tehoin 1+8 =9.

Lue lisää
Juho Tommila jatkaa Ässissä

Juho Tommila jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Juho Tommilan kanssa.

Lue lisää
Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Ässät on tehnyt kaksi viikkoa kestävän tryout -sopimuksen hyökkääjä Tuomas Huhtasen kanssa.

Lue lisää
Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2020 asti ulottuvan pelaajasopimuksen puolustaja Tommi Taimen kanssa.

Lue lisää