Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Antti Everi nosti kahdeksanneksi

 
Antti Everi nosti kahdeksanneksi

Suomen painonnostojoukkueen ankkuri Antti Everi teki Bukarestin EM-lavalla sen, mitä häneltä odotettiinkin ja oli kisojen paras suomalaisnostaja. Superraskaaseen sarjaan päättyneissä kisoissa Everi otti kahdeksannen sijan parantaen viimevuotista sijoitustaan kolmella.

Tempauksessa syntyi jo SM-kisoissakin noussut 160 kilon tulos, mutta työnnössä porilainen tekin kolmen onnistuneen noston putken ja tulos nousi kauden parhaaseen, 198 kiloon. Pekingissä Everi työnsi 195 kiloa.

- Odotin nyt 200 kilon rikkomista, mutta kisatilanne oli sellainen, etä viimeinenkin nosto oli varmistettava. Ja se onnistuikin, sillä takaa tulleelta Slovakian mieheltä meni minun onnistuttua 198:ssa jo pupu pöksyihin, kun olisi pitänyt työntää 204 kiloa, tuumi tyytyväinen suomalaisnostaja.

Arvokisoissa ei välttämättä aina päästä aivan maksimirautoihin, kun taktikointi pakottaa varmistamaan tulosta. Nyt toisentyylisen taktikoinnin uhriksi joutuivat Venäjän Igor Luganin ja Armenian Ruben Aleksanyan, jotka jäivät kokonaan tuloksetta. Sekin kuuluu lajin luonteeseen.

Helsingissä asuvan ja työskentelevän Everin valmentaja Mika Tiainen oli tyytyväinen suojattinsa esityksiin. - Onneksi Antti on varmaakin varmempi nostaja eikä ainakaan toistaiseksi ole tuloksetta jäämisiä tullut. Nyt ensimmäinen tempaus epäonnistui, taisi jopa tuntua liian kevyeltä kourissa ja loppuveto jäi varovaiseksi. Sen jälkeen nähtiin lavalla tuttua Anttia, summasi Tiainen.

Voitto Ukrainaan

Superraskaan sarjan voiton vei ennakkokaavailujen mukaisesti Ukrainan Ihor Shymechko Pekingin olympiamitalistien loistaessa poissaolollaan. Ukrainan mies on ollut Euroopan ja samalla maailman kärkeä poikasarjoista lähtien ja nyt 23-vuotiaalle nuorelle miehelle tuli täysosuma. Tempauksessa lapsenkasvoinen voimamies otti jo 10 kilon kaulan vedettyään 203 kiloa. Kun mies työnnössäkin puski suurimmat raudat päänsä päälle, eroa Saksan hopeamitalistiin Almir VelaGiciin kertyi yhteostuloksessa 15 peräti kiloa.

Maiden välisessä kilpailussa Venäjä oli raskaiden sarjojen ansiosta selvä ykkönen ja pikkusarjoissa mitaleja kerännyt Turkki yhtä selvä kakkonen.

Suomen joukkue ylitti odotukset

Alunperin Suomen valmennusjohto odotti parhaan naisen ja miehen sojoittumista "kymmenen sakkiin". Tämä varovainen tavoite ylitettiin selvästi. Paras naisnostajamme Anna Everi oli juuri 10., mutta saavutti työnnössä peräti 8. sijan. Miehissä Isoveli Antin kahdeksatta sijaa tukivat ensikertalaiset Toni Lintula 9. ja Johan Nyström 10. sijallaan. Lisäksi muutkin nostajat Suomen 9 urheilijan joukkueesta kilpailivat vähintään omalla tasollaan, joten laji taitaa askel askeleelta olla kipuamassa kohti Euroopan kärkisijoja!

Puntti-Karhujen tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulleAnna Everi

28.4.1987
Tiedot

Antti Everi

22.12.1981
Tiedot


Porissa nostettiin rautaa torstaina

Porissa nostettiin rautaa torstaina

Porin urheilutalon painonnostosalissa kilpailtiin torstaikansalliset ja jo perinteeksi muodostuneen MR-cupin viides osakilpailu.

Lue lisää
Anna Everi ennätyksellään viides EM-kisoissa

Anna Everi ennätyksellään viides EM-kisoissa

Porilaisnostaja Anna Everi lunasti häneen kohdistuneet odotukset painonnoston EM-kisoissa Tbilisissä.

Lue lisää
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Porissa järjestettiin painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut 24.-25.5.2014.

Lue lisää
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porin urheilutalolla 21.-22.5.

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porin urheilutalolla 21.-22.5.

Puntti-Karhut järjestää jälleen ensi viikonvaihteessa kotimaiset painonnoston arvokilpailut.

Lue lisää
Satakunnan naiset ennätystyöntöihin EM-lavalla

Satakunnan naiset ennätystyöntöihin EM-lavalla

Maamme kaksi parasta naispainonnostajaa – ja monen mielestä myös parasta miehetkin mukaan laskien – Kankaanpään Voimailijoiden Heidi Harju ja Puntti-Karhujen Anna Everi ylsivät molemmat uusiin Suomen ennätyksiin eilen EM-painonnostossa.

Lue lisää
Anna Everille jälleen uusi Suomen ennätys

Anna Everille jälleen uusi Suomen ennätys

Puntti-Karhujen menetys viikonvaihteen painonnoston SM-kilpailuissa Rovaniemellä oli varsin kaksijakoinen.

Lue lisää