Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

PoPan kausi Ykkösessä alkaa

 
PoPan kausi Ykkösessä alkaa


Huomenna lauantaina jalkapallon Ykkönen sitten vihdoin ja viimein alkaa PoPan osalta, kun viime kaudella Ykkösessä kuudenneksi sijoittunut JIPPO saapuu sarja-avauksessa Poriin.

Pitkä talvikausi on ohi ja nyt voitoista aletaan jakaa pisteitä. FC PoPa hamuaa kolmea pistettä, kun joensuulainen JIPPO saapuu kauden avausvastustajaksi Porin Karhuhalliin. Porin stadion on pitkän talven jäljiltä sen verran huonossa kunnossa, että siinä pelaaminen olisi ollut liki mahdotonta.

Porilaisilla on takanaan pitkä harjoituskausi, johon mahtui monta harjoitustuntia, paljon otteluita ja ikävä kyllä myös paljon loukkaantumisia. Talvikausi on nyt takana ja joukkue on toipunut loukkaantumisista hyvin sillä ainoastaan Janne Vuorinen joutuu seuraamaan huomisen ottelun kentän laidalta.

Kahtena edellisenä kautena PoPa on lähtenyt kauteen suurimpana ennakkosuosikkina ja jokainen joukkue hamusi PoPan päänahkaa kovemmin kuin muiden joukkueiden. Nyt tilanne hieman erilainen, PoPa ei ole nousijasuosikki numero yksi, sillä eri medioissa AC Oulu ja FC Viikingit on nostettu Ykkösen vahvimmiksi nousijakandidaateiksi Veikkausliigaan, PoPalle on tosin tarjoiltu kauden yllättäjän viittaa.

Ensimmäisen ottelun vastustaja JIPPO oli viime kaudella yksi yllättäjistä sijoittumalla Ykkösessä kuudenneksi. JIPPO nojasi viime kaudella vahvaan puolustuspeliin ja varmasti huomennakin joukkue tullee puolustamaan tarkasti ja iskemään vastahyökkäyksillä. PoPan pitää löytää lääkkeet tähän ja muistaa, että turhiin pallonmenetyksiin ei ole varaa, sillä JIPPO on todella vaarallinen vastahyökkäyksissään.

Matti Santahuhta on tyytyväinen, että kausi viimeinkin alkaa.

- Kenttä on ainakin hyvässä kunnossa, eikä kenenkään tarvitse laittaa harhasyöttöjä kentän piikkiin. Päätös on minun mielestä oikea, että peli siirrettiin halliin, sillä stadion on tällä hetkellä todella karmeassa kunnossa. Tottakai futis on ulkolaji, mutta ilmoille ei nyt vaan voi yhtikäs mitään ja parempi on vihdoinkin aloittaa kausi. Hyvin paljon mieluisampi vaihtoehto on pelata peli hallissa, kuin siirtää se myöhäisempään ajankohtaan. Talvikausi oli pitkä, eikä tässä olisi jaksanut odottaa yhtään pidempään kauden aloitusta. Me ollaan treenattu talvella hyvin ja luottavaisin mielin lähdetään jahtaamaan pisteitä.

FC PoPan tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle




Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää