Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SBS Porin päävalmentajaksi porilainen Kari Södergård

 
SBS Porin päävalmentajaksi porilainen Kari Södergård

SBS Porin miesten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimetty porilaisen Kari Södergård.


SBS Porin puheenjohtajan Jouni Lehtimäen mukaan SBS Pori suunnittelee toistavansa ”Sami Väre -ilmiön”.

- Teimme viime keväänä sen virheen, että luotimme liian pitkään samaan päävalmentajaan. Ismo Läntinen on erittäin hyvä jääkiekko- ja yleisvalmentaja, mutta salibandyn lajiosaaminen on hänellä vieläkin varsin ohutta. Emme siksi halunneet toistaa virhettämme ja jatkaa Läntisen sopimusta enää ensi kaudelle.

SBS Porin hallitus päättikin nostaa päävalmentajaksi suurelle yleisölle vielä tuntemattoman, mutta pitkän salibandyhistorian niin pelaajana kuin valmentajana omaavan porilaisen Kari Sädergårdin, jonka nälkä näyttää valmentajakykynsä on lisäksi valtaisa. Eli tilanne on sama kuin naapurijoukkueen, FBT Porin, salibandyliigaan valmentaneen Sami Väreen kohdalla muutama vuosi sitten, sanoo Lehtimäki.

SBS Porin ensi kauden miesten edustusjoukkueen SBS Porin hallitus ja uusi valmentaja määrittelevät yllätysvalmiiksi, vahvaksi 1. divisioonan keskikastin joukkueeksi. Lopullinen tavoite on kuitenkin selvä.

- SBS Porin hallitus asetti keväällä 2004 tavoitteeksi liiganousun tänä keväänä. Tämä epäonnistui, niin kuin tiedämme. Hallinto on kuitenkin oppinut sen verran, että kolmen vuoden jakso riittää ja tavoitteena on liiganousu keväällä 2012, kertoo Lehtimäki.
SBS Porin tilannetta helpottaa taloudellisesti hyvin sujunut vuosi 2008.

- Salibandy on lajina vielä pieni, mutta Porin Salibandyosakeyhtiö teki silti viime vuonna ensimmäisen kerran 64.573,46 euron liikevaihdolla 26.818,93 euron liikevoiton. Liikevaihto on lähes kokonaisuudessaan sponsorituloja, koska lipputuloilla ei 1. divisioonassa ole suurtakaan merkitystä. Voimme vain kiittää sponsoreitamme. Jos pääsemme vuonna 2009 ja 2010 samaan tulokseen, SBS Pori on velaton keväällä 2011 ja voi todella panostaa liiganousuun ja liigajoukkueeseen, painottaa Lehtimäki.

Uutta päävalmentajaa uusi tehtävä ei pelota
- Haaste on kova, mutta otan sen innolla vastaan. Kun paikkaa minulle tarjottiin, en kovin kauaa asiaa miettinyt. Ei näitä tilaisuuksia jokapäivä tule, kertoo Södergård.

SBS Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Karhujen pisterohmut jatkavat joukkueessa

Karhujen pisterohmut jatkavat joukkueessa

Salibandyliigaan noussut Karhut on solminut jatkosopimukset joukkueen pistekärkien kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä jatkavat vuoden sopimuksella kokeneet hyökkääjät Benjamin Lepola ja Ville Salonen.

Lue lisää
Aapo Tamminen jatkaa Karhujen takalinjoilla

Aapo Tamminen jatkaa Karhujen takalinjoilla

Karhut on tehnyt jatkosopimukset takalinjoilla häärivien Aapo Tammisen ja Joni Halmisen kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä jatkaa myös Suomen U19-maajoukkueringissä oleva hyökkääjä Aaro Ollikainen.

Lue lisää
Karhuille tukku jatkosopimuksia

Karhuille tukku jatkosopimuksia

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat hyökkääjät Tomi Jerkku, Eero Vanhatalo, Juho Myllyharju, Tuomas Huhtala, puolustaja Oskari Raittila sekä maalivahti Tomi Bergendahl. Jatkosopimusten jälkeen Karhuilla on kasassa kaikkiaan 12 pelaajasopimusta.

Lue lisää
Antti Vuorinen siirtyy Karhujen riveihin

Antti Vuorinen siirtyy Karhujen riveihin

Salibandyliigaan ensi kaudeksi noussut Karhut on saanut riveihinsä viime kaudella Salibandyliigassa kaikkiaan 21 maalia iskeneen Antti Vuorisen. 23-vuotias hyökkääjä siirtyy Karhujen riveihin Rauman SalBasta.

Lue lisää
Divarin finaalisarja alkaa lauantaina Loviisassa

Divarin finaalisarja alkaa lauantaina Loviisassa

Divari-kausi on edennyt kauden huipennukseen, kun jäljellä on enää kaksi joukkuetta. Finaalisarjassa kohtaavat runkosarjan kolmonen Loviisan TOR ja kuudenneksi sijoittunut Karhut. Kahden perinteikkään seuran kohtaamisessa pelataan mestaruuden lisäksi myös noususta Salibandyliigaan.

Lue lisää
Jani Kannosto vapautettu Karhujen päävalmentajan tehtävästä

Jani Kannosto vapautettu Karhujen päävalmentajan tehtävästä

Karhujen edustusjoukkueen päävalmentajana toiminut Jani Kannosto on vapautettu tänään maanantaina tehtävästään. Divarijoukkueen uudeksi päävalmentajaksi loppukauden mittaisella sopimuksella on nimitetty Pekka Nylund.

Lue lisää