FC PoPalle tärkeät pisteet myös vieraskentältä

FC PoPa otti kauden toisen voittonsa, kun Atlantis kaatui sunnuntaina Töölön pallokentällä tiukan taistelun jälkeen 1-0 -lukemin.

Ottelun alku oli porilaisilta todella hermostunutta ja ensimmäisiä minuutteja hallitsi isännät. Vaikka hallinta oli Atlantiksella niin kunnollisille maalipaikoille he eivät päässeet. Isäntien alkurynnistyksestä selvittyään pääsi PoPakin kunnon tekopaikkaan, Kari-Pekka Koivunen pääsi mallikkaan syöttökuvion päätteeksi hyvälle maalintekopaikalle mutta vasemman jalan laukaus painui aavistuksen ohi. Tästä muutama minuutti ja vierailijat siirtyivät johtoon, Juho Lehtonen pääsi Piracaian syötöstä puolittain läpi ja nosti pallon taidolla yli vastaantulleen maalivahdin. Maali ei ikävä kyllä vapauttanut porilaisten peliä vaan joukkue syyllistyi lukemattomiin harhasyöttöihin, joista kotijoukkue sai pelin hallintaansa. Puoliajan edetessä Atlantis hallitsi peliä mutta PoPa puolusti koko joukkueen voimin itselleen taukojohdon.

Toinen puoliaika alkoi PoPalta hyökkäyssuuntaan todella heikosti ja pelin edetessä joukkue joutui pakonkin sanelemana yksinkertaistamaan peliään. Toista puoliaikaa Atlantis hallitsi mutta kunnon tekopaikoille he eivät päässeet ja puolikkaat tilanteet Lauri Pirhonen hoiti varmasti. PoPan toisen puoliajan paras tilanne siunaantui Lehtoselle, joka pääsi laukomaan William de Mattian hyvästä keskityksestä mutta laukaus hieman epäonnistui eikä Juho saanut toista maalia tililleen. Lopussa Atlantis nosti lisää miehiä hyökkäykseen mutta PoPa puolusti lopun erittäin kurinalaisesti eikä Atlantis saanut kuparistaan rikottua. Näin tärkeät kolme pistettä matkasi Poriin lukemin 1-0.

Lauri Pirhonen oli erittäin tyytyväinen voitosta.

- Peli ei tänään ollut jäätävän hyvää mutta tärkein eli voitto saatiin. Ei päästy aivan parhaalle tasollemme mutta hienosti väännettiin ekasta vieraspelistä voitto.

PoPa ei saanut Atlantista vastaan hyökkäyspeliään toimimaan samalla tavalla kuin viime lauantaina mutta koko joukkueen puolustuspeli toimi tänään hyvin. Vaikka peli ei ollut kovin kaunista niin tärkein eli kolme pistettä tuli lisää pistepussiin. Voiton lisäksi ilonaiheisiin lukeutuvat uuden hankinnan William de Mattian hyvät otteet vaikka mies on ollut Porissa vasta viikon eikä vielä kunnolla osaa kaikkien pelikavereidensa nimiä ja ison kiitoksen ansaitsee myös Porista tullut faniryhmä, joka kannusti tänään omiaan erinomaisesti.

PoPalla on nyt kahdesta ottelusta kasassa täydet kuusi pistettä ja ensi lauantaina Poriin saapuu ennakkokaavailuissa kärkisijoille povattu FC Hämeenlinna.