Suomen Cupissa jatkoon

FC PoPa kohtasi keskiviikkona Suomen Cupissa Tervakosken Padon ja voittaja selvisi vasta 120 peliminuutin jälkeen.

Ottelu alkoi PoPalta erittäin pirteästi ja joukkue siirtyi johtoon jo viiden minuutin jälkeen, kun William de Mattia puski Juha Luoman antaman vapaapotkun verkon perukoille. PoPa jatkoi maalin jälkeen painostustaan mutta seuraava vaarallinen tilanne syntyi PoPan päähän mutta maalissa torjunut Peter Huuhka selvitti tilanteen varmasti. Seuraavaksi tilanteeseen pääsi PoPa, Daut Kuqi syötti hienosti Tom Melartille, joka laukoi pelivälineen virkaa toimittaneen Umbron varmasti maaliin. PoPa hallitsi ensimmäistä puoliaikaa selvästi ja paikkoja oli lisämaaleihinkin mutta viimeinen terävyys maalin edessä esti lisämaalien synnyn.

Toisen puoliajan alku oli PoPalta sysimusta ja Pato iski viidessä minuutissa pelin tasoihin. Tämän jälkeen peli sai aivan uudenlaisen luonteen, PoPan peli tyssäsi järjestään vastustajan 20 metriin eikä joukkue päässyt kunnon tekopaikkoihin ja vastustaja puolusti erittäin kurinalaisesti ja kyttäsi paikkoja vastaiskuihin. Padolla oli toisella puoliajalla puolittainen läpiajo mutta Huuhka oli tässä tilanteessa mies paikallaan. PoPan paras paikka oli Luomalla, jonka vapaapotku pamahti vasempaan tolppaan. Näin 90 minuutin jälkeen oltiin tasatilanteessa 2-2 ja siirryttiin hermoja raastavalle jatkoajalle.

Jatkoajan PoPa aloitti räväkästi ja sisuuntuneena ja siirtyi 97 minuutilla johtoon Kuqin hienon yksilösuorituksen jälkeen. Tämä maali selvästi lannisti isännät ja PoPa pääsi vielä kaunistelemaan lukemia kahden maalin verran. 105 minuutilla Fikret Islami laukoi maalin Toni Junnilan syötöstä ja 117 minuutilla Kuqi puski Antti-Pekka Pihlaisen keskityksestä ottelun loppulukemiksi 5-2.

Kaksi maalia iskenyt Daut Kuqi oli tyytyväinen jatkopaikkaan.
- Oli vähän nihkeä esitys mutta onneksi saimme hoidettua jatkopaikan. Jatkopaikan lisäksi tietysti lämmittää omat maalit ja toivottavasti sunnuntaina Kokkolassa verkot heiluisi samaan malliin.

Ottelussa oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja tunnustusta täytyy antaa vastustajalle, joka teki keskiviikon kauniissa säässä PoPan pelin ajoittain todella tuskaiseksi.