Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Bears aloittaa kautensa sunnuntaina

 
Bears aloittaa kautensa sunnuntaina

Joukkueet kohtasivat viime kaudella peräti kolme kertaa. Avauskohtaamisen voitti Oulu ja Bears kaksi seuraavaa, eli kotiottelunsa. Viime vuonna Bearsia voitiin pitää otteluiden suosikkina, mutta tänä vuonna voimasuhteet ovat täysin auki.

Oulu oli viime kaudella paha vastus, erityisesti kotonaan. Oulussa kotietu onkin vahva valtti. Nähtävästi  Oululla on vaikeaa saada kaikkia mukaan etelän reissuille, kuin myös etelän joukkueilla on vaikeaa saada kaikki mukaan Ouluun. Uskomme, että avausottelu on kuitenkin sellainen, johon Oulu yrittää saada kaikki mukaan. Oulu on nyt myös vuoden kokeneempi joukkue, se on hankkinut merkittäviä vahvistuksia ulkomailta ja Oululainen juniorityö on osoittantu laadukkuutensa. Tänä vuonna Oulun voidaankin olettaa vakiinnuttavan paikkansa Suomen 1-divarin kärkikastissa ja taistelevan lähitulevaisuudessa myös liigapaikasta, kunhan juniorityö pumppaa joukkueeseen vielä uusiakin revontuli-tähtiä!

Bearsin lähtökohtia kauteen ollaan rakennettu syksystä asti. Kun päätös divariin osallistumisesta lopullisesti loppuvuodesta 2008 tehtiin, päätettiin myös, että oma kasvatti saa pelata pelinrakentajana. Siinä vaiheessa nähtii myös se, että moni muukin rookie ja juniori tulee olemaan paljon vartijana tulevalla kaudella. Tietenkään ihan köykäisen näytön perusteella ei vastuuta voitu nuorukaisille jakaa. Karhu luo siis edelleen nahkaansa tänä vuonna, jopa aikaisempaa enemmän. Nuoren joukkuerungon tukena jatkaa toki tukku vanhoja pelimiehiä, joista osa tulee vasta kauden kestäessä.

Lisäksi alkukaavailuista huolimatta päädyttiin lopulta kuitenkin hankkimaan myös ulkomaalaisvahvistuksia. Tällä kertaa haluttiin todella kokeneita pelaajia. Hyökkäyksessä viilettää Nate Lewis, joka on hankkinut kannuksensa Michiganin Semi-Pro sarjoista ja on ollut myös Team-USA:n mukana Euroopan ja Meksikon kiertueilla. Jay Woods tulee vahvistamaan tukimies-osastoa. Jay tulee Bearsiin Lewisin suosituksesta, sillä hänet on palkittu toistuvasti sarjansa MVP-palkinnoilla ja miehet ovat kohdanneet toisensa toistuvasti puoliammattilaiskentillä. Jay on ollut myös Lincoln-yliopiston pelaajan 90-luvulla. Myöhemmin joukkueeseen liittyy takamies Xavier André, kunhan kausi Espanjassa päättyy.

Bearsista voi veikata tässä vaiheessa hyvin vähän. Joukkueessa on hyvä sekoitus kokemusta ja nuorta hulluutta. Viimeistään kesäkuun jälkeen alkavat kuitenkin voimasuhteet joukkueiden välillä selvitä kunnolla. Monilla joukkueilla on tänä vuonna ulkomaalaisia, joten he osaltaan nostavat pelin tason jälleen tänä vuonna divarissa ennätyksellisen korkealle. Puolivillaisella pelillä ei pisteitä sarjassa tule herumaan. Tässä vaihessa ennustettakoon siis Bearsista jonkinlaista villiä korttia, joka on kyllä valmis ja halukas taistelemaan voitosta jokaista joukkuetta vastaan. Harjoituskaudella joukkue on ollut jonkin verran loukkaantumisten kurimuksessa, mutta ne kuuluvat lajiin ja antavat mahdollisuuden jälleen uusille kasvoille nousta päivänvaloon!

Bearsin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pori Bears - logo

Bears - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee pelaamaan paikasta 1.divisioonan loppuottelussa Spagettimaljassa jälleen kaudella 2012.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Bears selvään voittoon jättiläisistä

Bears selvään voittoon jättiläisistä

Pori Bears voitti launtaina 9.6. vastustajansa Helsingistä selvin lukemin ja mätti ottelussa lähes 700 hyökkäysjaardia.

Lue lisää