Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Bears nihkeili avaustappion

 
Bears nihkeili avaustappion


Bearsin kausi alkoi karvaasti kotitappiolla. Oulusta lauantai-iltana matkustanut Northern Lights vei maukkaat vieraspisteet pitkästä aikaa Ouluun. Bearsin avausottelua sävyttivät raaka ensihelle, kotijoukkueen lukuisat virheet ja Bearsin viime hetken loppukiri.

Ottelu alkoi Oululta paremmin. Jo ensimmäisellä pelillä Oulu sai pitkän heiton sisään ja pääsi lähelle Bears-maalia. Akseli Fonsen sai kuitenkin näppinsä ratkaisevalla hetkellä heiton väliin ja nappasi kauden ensimmäisen syötönkatkon hyvään paikkaan omalta maalialueelta. Bearsin hyökkäysvuorot olivat alussa odotetusti hieman hermostuneita. Ainoastaan Nate Lewisin onnistui edetä kunnolla kentällä. Lewis tekaisi myös Bearsin ensimmäisen puoliajan maalin juoksupelillä, jolla Bears siirtyi johtoon. Oulu kavensi kuitenkin melko nopeasti ja sai vielä toisella neljänneksellä potkumaalin onnistumaan siirtyen puoliajalle johdossa.

Jo ensimmäisellä puoliajalla Bearsilta mm. hylättiin yksi juoksumaali virheellisen blokin takia ja Oulu sai onnistumaan yhden lyhyen lentopotkun palautuksen etulinjan uinahdettua.

Kolmannella neljänneksellä Bears jatkoi vielä hermostuneesti. Fumblen jälkitilanteesta Oulu päästettiin palauttamaan pallo maaliin asti ja vielä päästettiin Oulu blokkaamaan lentopotku ja tilanne päätyi lähelle Bearsin maaliviivaan Oulun ensimmäisiin yrityksiin. Näiden tilanteiden turvin Oulu päästettiin karkumatkalle, jota neljännellä neljänneksellä lähdettiin kuromaan umpeen.

Viimeisellä neljänneksellä Bearsin hyökkäys sai heittopelin toden teolla sujumaan. Nuoren Nicolas Sandhun heitot alkoivat tavoittaa laitahyökkääjiä yhä useammin ja nuorten laitureiden kädet alkoivat lämmetä helteeseen. Maalin makuun pääsivät Topias Holopainen ja Teemu Jokinen. Bears pääsikin maalin ja kahden lisäpisteen päähän, jotka saatiin aiemmissa maaleissa onnistumaan. Lopussa Bears sai vielä hyökkäysvuoron, mutta porilaislaiturin käsistä ponnahtanut heitto päätyi Oululaistakamiehen hyppysiin ja katkaisi lopullisesti Bearsin takaa-ajon. Oulu oli saanut aiemmin vielä yhden lisämaalin hyvän heittopelin ja porilaisten jälleen yhden virheen seurauksena. Näin pisteet Ouluun.

Oulu oli ottelussa terävämpi ja ansaitsi voittonsa. Pelinrakentaja Daniel Millus oli tarkka heittäjä ja pisti nopeasti palloa liikkeelle. Oulun juoksuhyökkäys ei ollut tällä kertaa ihan odotetulla tasolla. Oulun puolustus pelasi tasaisesti eikä tehnyt virheitä. Takamies Stacey Thomas pelasi varmasti, muttei erottunut hirveästi muista Oulun takamiehistä.

Bearsin joukkue ei ollut ihan valmis otteluun. Joissakin tilanteissa näkyi selvästi tietämättömyys ja lisäksi, kun pelaajia oli loukkaantumisten vuoksi oudoilla pelipaikoilla, oli.lähtötilanne haastava. Bearsin hyökkäys pelasi nikeästi alkupuolen, mutta loppupuolella erinomaisesti. Hyökkäyksen nimiä olivat 17-vuotias Nicolas Sandhu, Nate Lewis vaikutti erittäin vaikealta pysäytettävältä ja erityisesti Topias Holopaisen esitys nuorena laiturina jätti hyvän maun.

Puolustus joutui raatamaan paljon ottelun alussa, kun hyökkäyksellä tökki. Tästä huolimatta puolustus selvisi puhteestaan kohtuullisesti. Juoksupuolustus oli vakuuttava, eikä Oulu edennyt kuin ajoittaisesti juoksemalla. Heiton kanssa Bearsilla olikin sitten enemmän tekemistä, mikä nyt oli odotettuakin vastustajan jenkkipelinrakentajan edessä. Takakentälläkin oli kehissä uutta verta ja aivan ilman virheitä ei pelistä selvitty. Takakentän peliin ei Bears kuitenkaan kaatunut. Puolustuksen parhaita olivat jenkki Jay Woods tukimiehenä, Akseli Fonsen takakentällä ja Jari Kauhanen linjassa.

Suurimmat harmituksen aiheet Bearsilla olivat laajalla rintamalla tehdyt virheet. Niitä tekivät niin kokeneet pelaajat kuin nuoretkin pelaajat. Ottelusta saatiin kuitenkin hyvää kokemusta ja informaatiota tulevia otteluita varten.

Lauantaina 6.6. raudanluja Steelers saapuu Kuopiosta ryöstöretkelle. Bearsin pitää olla silloin astetta valmiimpi kuin sunnutaina. Ottelu alkaa 15.00.

Bearsin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pori Bears - logo

Bears - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee pelaamaan paikasta 1.divisioonan loppuottelussa Spagettimaljassa jälleen kaudella 2012.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Bears selvään voittoon jättiläisistä

Bears selvään voittoon jättiläisistä

Pori Bears voitti launtaina 9.6. vastustajansa Helsingistä selvin lukemin ja mätti ottelussa lähes 700 hyökkäysjaardia.

Lue lisää