Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Karhun nahka kesti Kouvolassa

 
Karhun nahka kesti Kouvolassa


Kouvolan Keskuskentän luonnonvoimanen lämmitin säädettiin lauantaina Intiaani-asentoon noin pari tuntia ennen ottelun alkua. Muuten kylmä ja kostea Kesäkuu muuttui hetkessä trooppiseksi kosteudeksi ilman tuulenvirettäkään. Tämä tiesi hikisiä hetkiä molemmille joukkueille. Karhun nahka oli sen verran paksumpaa tällä kertaa että Bears pääsi kotimatkalle toinen voitto taskussaan.

Bearsin joukkueessa pelasi kaksikin uutta pelaajaa, kun euroopan vahvistukset Xavier Andre ja Gonzalo Carbajosa liittyivät mukaan voitettuaan ensin Espanjan mestaruuden Valencia Firebatsin riveissä. Molemmilta ottelu sujui mainiosti. Gonzalo ratkaisi ottelun Bearsille ottamalla kolme maaliinjohtanutta heittoa kiinni toisella puoliajalla komeasti ryhdistäytyneen Nicolas Sandhun heitoista. Yhden maalin viimeisteli juoksukone Nate Lewis. Hyökkäyksessä esiintyi lisäksi mainiosti nuori Topias Holopainen. Hyökkäyksen linjassakin nähtiin tällä kertaa runsaasti nuorempaa blokkajaa. Nuoret miehet hoitivat hommansa malliikaasti, joten se luo syvyyttä peluutukseen jatkossakin

Bearsin puolustus onnistui pysäyttämään lähinnä Deante Battlen ja Demetrius Eatonin juoksuihin pohjautuvan Kouvolalaishyökkäyksen riittävän hyvin. Battle juoksi yli sata jaardia, mutta Indians ei pystynyt tukemaan juoksuja tarpeeksi tehokkaalla perusheittopelillä ja näin ollen hyvätkin drivet hyytyivät monesti juuri tuloksentekohetkillä perussuorittamisen virheisiin. Onnistuneet heitot toki synnyttivät molemmat Indiansi maalit. Heittäjinä toimivat molemmat Lautamatit Jukka ja Mikko.

Beasin puolustusksen johtohahmo oli jälleen Jay Woods, jonka perusvarma juoksupuolustuspeli antoi jälleen riittävää rauhallisuutta tekemiseen. Puolustuksen linja pelasi jälleen astetta paremmin kun kaikki pelaajat on saatu mukaan ja pikkuhiljaa myös koneet käyntiin. Juuso Kannisto pelasi rookie-kautensa parhaan pelin riepottelemalla Deante Battlea välillä ruman näköisesti. Myös Timo Viljan odotettua nopeampi kuntoutuminen oli hyvä uutinen. Vauhtiendi Osku Pekosen debyytti uudella pelipaikalla oli myöskin lupauksia herättävä, tuloksena kaksi QB-säkkiä. Tukimiehistä myös Jukka Lunden oli hereillä ja Tero Järvenpää teki lopussa tärkeitä taklauksia. Takakenttä tuki hyvin juoksuja, mutta vastustajan heittopelin vähäisyys aiheutti pari keskittymisvirhettä.

Kouvolan puolustuksesta saattoi puuttua pari miestä, mutta muuten jenkit Eaton ja Battle olivat puolustuksessa kaikki kaikessa. Päivän komein pommi nähtiinkin juuri Battlen toimesta. Tällä kertaa Indiansin puolustuksesta ei ollut kuitenkaan Bearsin pysäyttäjäksi. Mielenkiintoista on toisaalta aina nähdä miten joukkueet kykenevät uusiutumaan ja kehittämään peliään kauden mittaan - siihen varmasti kaikki pyrkivät.

Maininnan arvoista oli myös tuomarinelikon hyvä työskentely ottelussa. Liput olivat ainakin kirjoittajan mielestä täysin aiheellisia, pelaajat eivät niitä kritisoineet ja pieneenkin suukopuun tai kyseenalaistamiseen raitapaidat suhtautuivat rauhallisen viileästi ja saivat ilman kuumuuden pidettyä siirtymästä pelaajien kypärien alle. Bearsin pelaajille tuli muutama kolhu, mutta ne lienevät juhannuksena hyvällä nesteytyksellä täysin parannettavissa.

Kaikille siis hyvää juhannusta! Bears palaa tositoimiin 27.6.  Herralahdessa (klo. 15.00). Tällöin vastaan asettuu talvinen harjoitusvastustaja Vaasa Vikings, jolle kauden alku on ollut murheellinen. Oletettavasti kuitenkin Vikings saa rivejään parsittua juhannus-tauolla ja tulee kovalla sykkeellä oikomaan kauden alussa kokemiaan vääryyksiä Poriin. Toki Bears toivottaa vieraansa aina tervetulleeksi Poriin - Karhun hellään syleilyyn!

Bearsin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pori Bears - logo

Bears - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee pelaamaan paikasta 1.divisioonan loppuottelussa Spagettimaljassa jälleen kaudella 2012.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Bears selvään voittoon jättiläisistä

Bears selvään voittoon jättiläisistä

Pori Bears voitti launtaina 9.6. vastustajansa Helsingistä selvin lukemin ja mätti ottelussa lähes 700 hyökkäysjaardia.

Lue lisää