Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pekka Rautakalliosta Ässien päävalmentaja

 
Pekka Rautakalliosta Ässien päävalmentaja


Ässät on tehnyt valmentajasopimuksen Pekka Rautakallion kanssa. Sopimus on kestoltaan vuoden mittainen sisältäen molemminpuolisen option seuraavasta kaudesta.

55-vuotias Rautakallio on porilaisen kiekkokoulun kasvatti. Mittavalla peliurallaan hän voitti Suomen mestaruuden kahdesti Ässissä ja kerran Helsingin IFK:ssa. NHL:ssä Rautakallio edusti Calgary Flamesia vuosina 1979 - 1982 päästen ensimmäisenä suomalaisena NHL:n Allstars-otteluun.

Valmentajauransa Rautakallio aloitti nuorten maajoukkueissa 90-luvun alussa. Vuonna 1994 Rautakallio nosti Sveitsin pääsarjaan Rapperswilin, jota hän valmensi aina vuoteen 1998 asti. Vuodet 1999 - 2003 Rautakallio valmensi Sveitsin pääsarjan mahtiseuroja Bern (1999 - 2001) ja Zurich (2001-2003) parhaana saavutuksenaan hopea vuodelta 2002.

SM-liigassa Rautakallio on valmentanut Espoon Bluesia kahdesti (1999 & 2004-2005), jonka jälkeen hän palasi Sveitsiin valmentamaan Ambri-Piottan joukkuetta (2005-2007).

- Olen jo pidemmän aikaa halunnut valmentaa Ässiä ja nyt kun asia tuli ajankohtaiseksi, niin päätös syntyi nopeasti. Tietyllä tavalla yksi ympyrä sulkeutuu, kun palaan Poriin 30-vuoden jälkeen.

- Tyyliini kuuluu nopea, hyökkäysvoittoinen ja aktiivinen pelitapa. Jokaista peliä lähdetään aina voittamaan riippumatta vastustajasta tai ajankohdasta, Rautakallio kertoi.

- Pekka Rautakallio oli meidän ykkösvaihtoehtomme uudeksi päävalmentajaksi. Porilaislähtöisyys, kokemus sekä motivaatio vakuuttivat meidät, Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kommentoi.

- Olemme todella tyytyväisiä, että saimme Pekka Rautakallion päävalmentajaksi. Vaikka jouduimme toimimaan nopealla aikataululla, niin löysimme silti parhaan mahdollisen vaihtoehdon ja lähdemme erittäin luottavaisin mielin kauteen, HC Ässät Pori Oy:n puheenjohtaja Mikko Laine kertoi.

Ässien tulevan kauden valmennusryhmään kuuluvat Pekka Rautakallion lisäksi Karri Kivi, Pasi Kaukoranta ja Kari Lehtonen.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


KarriKivi

Karri Kivi

31.1.1970 Turku
Tiedot

PekkaRautakallio

Pekka Rautakallio

25.7.1953 Pori
Tiedot


Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Antoine Laganièren kanssa.

Lue lisää
Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Ässäkasvatti Anton Fonzen liittyy Karhu puolustukseen yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Porilaisten urheiluseurojen yhteistyö kehittyy, kun Ässät ja Karhu HT aloittavat yhteistyön.

Lue lisää
Marco Insam Ässiin yksivuotisella sopimuksella

Marco Insam Ässiin yksivuotisella sopimuksella

Ässät ja laitahyökkääjä Marco Insam ovat tehneet yksivuotisen pelaajasopimuksen. Sopimukseen sisältyy marraskuun loppuun asti ulottuva koeaika.

Lue lisää
Philip McRae siirtyy Ässiin

Philip McRae siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen keskushyökkääjä Philip McRaen kanssa. 27-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä on pelannut urallaan 15 NHL-ottelua tehoin 1+2 =3.

Lue lisää
Mikko Salmio siirtyy Ässiin

Mikko Salmio siirtyy Ässiin

Ässät ja Mikko Salmio ovat tehneet kaksivuotisen pelaajasopimuksen. 25-vuotias isokokoinen hyökkääjä siirtyy Poriin JYP:in organisaatiosta, jota hyökkääjä on edustanut koko uransa ajan.

Lue lisää