Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pekka Rautakalliosta Ässien päävalmentaja

 
Pekka Rautakalliosta Ässien päävalmentaja


Ässät on tehnyt valmentajasopimuksen Pekka Rautakallion kanssa. Sopimus on kestoltaan vuoden mittainen sisältäen molemminpuolisen option seuraavasta kaudesta.

55-vuotias Rautakallio on porilaisen kiekkokoulun kasvatti. Mittavalla peliurallaan hän voitti Suomen mestaruuden kahdesti Ässissä ja kerran Helsingin IFK:ssa. NHL:ssä Rautakallio edusti Calgary Flamesia vuosina 1979 - 1982 päästen ensimmäisenä suomalaisena NHL:n Allstars-otteluun.

Valmentajauransa Rautakallio aloitti nuorten maajoukkueissa 90-luvun alussa. Vuonna 1994 Rautakallio nosti Sveitsin pääsarjaan Rapperswilin, jota hän valmensi aina vuoteen 1998 asti. Vuodet 1999 - 2003 Rautakallio valmensi Sveitsin pääsarjan mahtiseuroja Bern (1999 - 2001) ja Zurich (2001-2003) parhaana saavutuksenaan hopea vuodelta 2002.

SM-liigassa Rautakallio on valmentanut Espoon Bluesia kahdesti (1999 & 2004-2005), jonka jälkeen hän palasi Sveitsiin valmentamaan Ambri-Piottan joukkuetta (2005-2007).

- Olen jo pidemmän aikaa halunnut valmentaa Ässiä ja nyt kun asia tuli ajankohtaiseksi, niin päätös syntyi nopeasti. Tietyllä tavalla yksi ympyrä sulkeutuu, kun palaan Poriin 30-vuoden jälkeen.

- Tyyliini kuuluu nopea, hyökkäysvoittoinen ja aktiivinen pelitapa. Jokaista peliä lähdetään aina voittamaan riippumatta vastustajasta tai ajankohdasta, Rautakallio kertoi.

- Pekka Rautakallio oli meidän ykkösvaihtoehtomme uudeksi päävalmentajaksi. Porilaislähtöisyys, kokemus sekä motivaatio vakuuttivat meidät, Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kommentoi.

- Olemme todella tyytyväisiä, että saimme Pekka Rautakallion päävalmentajaksi. Vaikka jouduimme toimimaan nopealla aikataululla, niin löysimme silti parhaan mahdollisen vaihtoehdon ja lähdemme erittäin luottavaisin mielin kauteen, HC Ässät Pori Oy:n puheenjohtaja Mikko Laine kertoi.

Ässien tulevan kauden valmennusryhmään kuuluvat Pekka Rautakallion lisäksi Karri Kivi, Pasi Kaukoranta ja Kari Lehtonen.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


KarriKivi

Karri Kivi

31.1.1970 Turku
Tiedot

PekkaRautakallio

Pekka Rautakallio

25.7.1953 Pori
Tiedot


Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Jyrki Aho vapautettu päävalmentajan tehtävistä. Mikael Kotkaniemi nousee Ässien päävalmentajaksi kevääseen 2020 asti ulottuvalla sopimuksella.

Lue lisää
Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Ässät ja hyökkääjä Jarno Kärki ovat sopineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Kärki on pelannut tällä kaudella Ässissä 21 ottelua tehoin 7+3 =10.

Lue lisää
Niko Peltola jatkaa Ässissä

Niko Peltola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Niko Peltolan kanssa. Tällä kaudella puolustaja on pelannut Ässien paidassa 41 ottelua tehoin 1+8 =9.

Lue lisää
Juho Tommila jatkaa Ässissä

Juho Tommila jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Juho Tommilan kanssa.

Lue lisää
Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Ässät on tehnyt kaksi viikkoa kestävän tryout -sopimuksen hyökkääjä Tuomas Huhtasen kanssa.

Lue lisää
Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2020 asti ulottuvan pelaajasopimuksen puolustaja Tommi Taimen kanssa.

Lue lisää