Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Taistelu jatkuu

 
Taistelu jatkuu


FC PoPa kohtasi tänään TPV:n todella tärkeässä ottelussa, sillä ainoastaan voitto piti PoPan nousuhaaveet hengissä. Erittäin viihdyttävä ja loistava ottelu päättyi PoPan riemukkaaseen 2-1 voittoon, PoPan maalintekijöinä kunnostautuivat Antti Sumiala ja Michael Akuffu.

PoPa aloitti ottelun todella räväkästi ja siirtyi johtoon ensimmäisellä minuutilla, kun Samu-Petteri Mäkelä tarjoili pallon maalin eteen Sumialalle, joka siirsi pallon hallitusti maaliin. PoPa jatkoi maalin jälkeen painostustaan ja oli siirtyä jo 2-0 johtoon muutama minuutti johtomaalista, kun Sumiala keskitti maalin eteen Demalle, jonka puskun TPV:n maalivahti Michal Slawuta kuitenkin torjui. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Teemu Vihtilä pelasi Tom Melartille hyvän paikan mutta laukaus suuntautui yli maalin. Seuraavaksi maalintekoa pääsi yrittämään Dema mutta jälleen Slawuta oli mies paikallaan, tilanteen jälkeen TPV pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen mutta laukauksen peitti loistavasti Jari Vuorinen. Kesken porilaisten painostuksen iski vierailija, pitkä pystysyöttö linjan taakse ja purkua yrittäessään Lauri Pirhonen hieman epäonnistui ja pallo jäi Jussi Kemmolle, joka tasoitti ottelun. Maalin jälkeen PoPa jatkoi painostustaan ja olikin siirtyä uudestaan johtoon, kun Vihtilä pelasi loistavalla syötöllä Michael Akuffun läpi mutta tämänkin tilanteen Slawuta torjui. Vaikka PoPa hallitsi ensimmäistä puoliaikaa selkeästi niin tauolle siirryttiin tilanteessa 1-1.

Toisen puoliajan PoPa aloitti todella vahvasti, parin minuutin pelin jälkeen Vihtilä pelasi seinän Melartin kanssa mutta Vihtilän laukaus pamahti sivuverkkoon. PoPa jatkoi painostustaan ja loistavalla pelipäällä ollut Sumiala punnersi itsensä väkisin maalipaikkaan mutta laukauksen torjui Slawuta. Tästä muutama minuutti niin nähtiin ottelun käännekohta, Jani Nyblom pääsi yksin läpi mutta Pirhonen otti erittäin upean torjunnan ja tilanne säilyi ennallaan. Tässä vaiheessa peliä molemmat joukkueet esittivät erittäin aktiivista hyökkäyspeliä ja tämän seurauksena nähtiin ottelun ratkaisu, Pirhonen torjuu vastustajan laukauksen, siitä PoPa pääsee vastahyökkäykseen, Sumiala syöttää Akuffulle, joka roikottaa yli hölmistyneen Slawutan ja 1300 ihmisen äänijänteet paukkuvat maalin merkiksi. Maali ei muuttanut kummankaan joukkueen suunnitelmia, sillä sen verran railakkaasti mentiin päästä päähän. TPV pääsi kulmasta puskemaan mutta puskun vangitsi varmasti Pirhonen. Vartti ennen loppua Dema riisti pallon ja syötti Kari-Pekka Koivuselle mutta jälleen kerran Slawuta venyi hyvään torjuntaan. Lopussa TPV sai painetta PoPan kenttäpuoliskolle mutta koko joukkueen uhrautuva taistelu jätti TPV:n ilman lisämaaleja ja näin PoPa otti todella tärkeän voiton 2-1 lukemin.

Ottelu oli todella viihdyttävä alusta loppuun, molemmat joukkueet hyökkäsivät rohkeasti ja tilanteita tuli molempiin päihin. Lisäksi silmiinpistävää oli se, että molemmat joukkueet antoivat kentällä kaikkensa voiton eteen. Illan ainoa miinuspuoli oli Vihtilän lopussa saama varoitus, joka pitää hänet sivussa AC Oulun kohtaamisesta.

Jari Vuorinen oli tyytyväinen mies ottelun jälkeen.

- Saatiin otteluun unelma-alku mutta kokonaisuudessaan ensimmäinen puoliaika jätti toivomisen varaa. Saatiin koko ottelussa paljon paikkoja mutta viimeistely hieman ontui tänään. 1-1 tilanteessa Late otti läpiajon kiinni, mikä oli mielestäni ottelun käännekohta. Voittoa lähdettiin hakemaan, että saadaan hyvät asetelmat AC Oulua vastaan, otetaan Oululta kolme pistettä ja laitetaan loppukausi jännäksi.

PoPa nousi voittonsa ansiosta vain kahden pisteen päähän AC Oulusta, tosin PoPalla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Ensi viikon lauantaina on kovat panokset, kun AC Oulu saapuu kylään. PoPa-päivää juhlitaan kyseisessä ottelussa, joten älä missaa tulevaa kamppailua vaan tule koko perheen voimin kannustamaan PoPa askeleen lähemmäksi unelmaa!

Kokoonpano tänään:
Pirhonen
Junnila
Jari Vuorinen
Paulao
I.Santahuhta
Mäkelä ('61 M.Santahuhta)
Akuffu
Dema
Vihtilä
Sumiala
Melarti ('72 Koivunen)

Poissa kokoonpanosta:
Janne Vuorinen
Ruisniemi
Luoma

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2009 Miesten edustusjoukku

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVille Ulanen jatkaa Musan Salaman edustusjoukkueen peräsimessä

Ville Ulanen jatkaa Musan Salaman edustusjoukkueen peräsimessä

Kuluvaksi kaudeksi Musan Salaman edustusjoukkueen vastuuvalmentajaksi siirtynyt Ville Ulanen jatkaa tehtävässä kausien 2019-2020 ajan.

Lue lisää
Joni Lämsä liittyy Musan Salaman miehistöön

Joni Lämsä liittyy Musan Salaman miehistöön

Oulusta lähtöisin oleva keskikenttäpelaaja Joni Lämsä liittyy kauden alla Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen Salama-paitaan, myös Nuutti Kahila ja Saska Kynäslahti mukaan edustusjoukkueen vahvuuteen.

Lue lisää
Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Musan Salaman puolustuslinjassa kolme kautta pelannut Verneri Salminen nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Tampereelta saapuva Rudi Dieter liittyy uutena pelaajana Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Musan Salaman riveihin päättyneeksi kaudeksi palannut Jussi Välilä (27) nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää