Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pudotuspelit kiikarissa

,

Pudotuspelit kiikarissa


Tampereen Ilveksen tie viime kaudella päättyi säälipleijareissa Pelicansia vastaan. Joukkue nousi säälipleijareihin runkosarjan päätöskierroksella, mutta siellä Pelicans vei ottelusarjan nimiinsä otteluvoitoin 2-1. Viime kaudella joukkueen ehdoton valopilkku oli maajoukkueeseen asti tiensä raivannut ja puolustajien pistepörssin kakkoseksi yltänyt Markus Seikola. Muutoin tamperelaisryhmästä ei erikoisuuksia löytynyt. Maalille hankittu NHL-vahti Hannu Toivonenkaan ei onnistunut täysin odotusten mukaisesti.

Hannu Toivonen,Ilves
Hannu Toivosen visiitti Ilvekseen kesti vain viime kauden. Arkistokuva: UrheiluPori.com

Alkavalla kaudella tamperelaisjoukkuetta valmentaa Heikki Mälkiä. Viimeksi Tanskassa valmentanut Mälkiä on ollut aiemminkin Ilveksen päävalmentajana (1999-2001). Mälkiä on ehtinyt myös valmentaa IFK:ta ja SaiPaa. Lappeenrannassa Mälkiä sai revittyä pienemmistä sekä rajallisista pelaajaresursseista sekä -materiaalista tulosta hyvin irti. Se, onnistuuko Mälkiä nostamaan Ilveksen kevään peleissä viime vuotista pidemmälle, on myös onnesta kiinni. Joukkueen materiaali riittää periaatteessa kohtuu hyvään suoritukseen, mutta silloin pitää jokaisen palasen loksahtaa paikalleen.

Alkavaan kauteen lähdetään Ilveksessä kokeneella maalivahtikaksikolla. Viime kaudelle joukkueeseen palannut Hannu Toivonen lähti kesällä takaisin NHL-jäille peliajan perässä. Toivosen jättämän aukon täytti Morasta Suomeen palannut Juha Pitkämäki. Pitkämäki aloitti viime kauden IFK:ssa, mutta peliesitykset eivät olleet odotusten mukaiset, joten Pitkämäen kausi päättyi Helsingin sijaan Ruotsissa. Moran riveissä kaikkaan kolmena kautena pelannut Pitkämäki on pitkän linjan Ilves-maalivahti. Seuran C-junioreissa kaudella 93-94 pelannut Pitkämäki pelasi viimeksi Ilveksen paita päällään kaudella 05-06. Ilveksen toisena maalivahtina jatkaa kesken viime kauden hankittu Markus Korhonen. Kokenut Korhonen on ehtinyt pelata  uransa aikana mm. Ruotsin, Venäjän, Tanskan ja Itävallan sarjoissa.

Markus Seikola,Ilves
Markus Seikola onnistui viime kaudella erinomaisesti. Arkistokuva: UrheiluPori.com

Ilveksen puolustuksessa ei kesän aikana kovin suuria muutoksia nähty. Seurasta poispäin matkasivat mm. Matt Nickerson, Toni Niemi, Kevin Kantee ja Troy Milam. Lähtijöistä ainoastaan Milam onnistui viime kaudella saalistamaan yli kymmenen tehopistettä. Kohupuolustaja Nickerson jatkaa uraansa Pohjois-Amerikassa Edmonton Oilersin organisaatiossa. Uusina niminä tamperelaisryhmään liittyivät Antit Hulkkonen ja Bruun sekä Juuso Akkanen. Helsingin Jokereista siirtynyt Antti Hulkkonen tuo Ilvekseen rutkasti lisää kokemusta. Pitkään SM-liigassa ja pari kautta Ruotsissakin viihtynyt Hulkkonen on pelannut suurimman osan urastaan juuri Jokereissa. Tilastoihin mahtuu myös Lappeenrannan ja Turun visiitit. Savonlinnalaislähtöinen Bruun puolestaan palaa SM-liigaan Ruotsista. Viimeksi kaudella 05-06 Bruun edusti Lukkoa. Tuon jälkeen Bruun on edustanut Moraa ja Malmötä Ruotsin sarjoissa sekä slovakialaisseura HKM Zvolenia. Ilveksen puolustuksessa viime kauden pelaajista jatkavat mm. Markus Seikola, Arto Tukio ja Mikko Kuukka. Uransa parhaan kauden viime vuonna pelannut Markus Seikola iski pelaamissaan 50 ottelussa pakille komeat tehot 17+27. Turkulaislähtöinen Seikola oli lopulta joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja heti Miikka Männikön jälkeen.

Masi Marjamäki,Ilves
Porilaislähtöinen Masi Marjamäki aloittaa nyt Ilveksessä toisen kautensa. Arkistokuva: UrheiluPori.com

Hyökkäyspään tehokkaimmat pelaajat Miikka Männikkö ja Geoff Platt siirtyivät kesällä muihin seuroihin. Yläosastolta lähtivät myös Jani Keinänen, Turo Järvinen ja nuori Toni Rajala. Männikön ja Plattin jättämää aukkoa seura ei onnistunut kunnolla paikkaamaan. Tulopuolella ovat vain Pasi Salonen, Jussi Pesonen ja Ville Snellman. Lisäksi seurasta pelipaikkaa tryoutilla hakee Dustin Johner. Kaudella 01-02 SM-liigassa debytoinut Ilves-kasvatti Snellman on kiertänyt vaihtelevalla menestyksellä SM-liigassa Rauman ja Lappeenrannan kaukaloissa. Viime kaudella taitava hyökkääjä pelasi Ruotsin pääsarjassa. MoDon riveissä 49 ottelua toi ainoastaan viisi tehopistettä. HIFK:sta kiekko-oppinsa saanut Salonen omaa puolestaan reilun 210 ottelun kokemuksen maamme pääsarjasta. Parhaalla kaudellaan Salonen on saalistanut 28 tehopistettä. Viimeiset kaksi kautta Salonen on pelannut Hämeenlinnassa. Paluun Ilvekseen tekee myös Jussi Pesonen. Uransa parhaat kaudet Tampereella pelannut Pesonen viihtyi edellisellä kerralla Ilves-paidassa kolme kautta (2004-07). Päättyneellä kaudella Pesonen merkkautti 33 pistettä pääkaupunkiseudulla HIFK:n pelinutussa. Urallaan Pesonen on ehtinyt pelata myös JYPissä ja Jokereissa. Viime kaudella edustaneista pelaajista mm. Masi Marjamäki, Colby Genoway, Jarkko Kauvosaari ja Marko Anttila jatkavat seurassa.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Dustin Johner (Inssbruck, AUT, tryout)
Pasi Salonen (HPK)
Jussi Pesonen (HIFK)
Juuso Akkanen (Jokipojat, Mestis)
Juha Pitkämäki (Mora, SWE)
Antti Hulkkonen (Jokerit)
Ville Snellman (MoDo, SWE)
Antti Bruun (Zvolen, SVK)

Lähteneet:
Turo Järvinen (HIFK)
Jani Keinänen (HeKi, Mestis)
Pasi Järvinen (HPK, tryout)
Toni Rajala (Edmonton)
Toni Niemi (KooKoo, Mestis)
Hannu Toivonen (St.Louis, NHL)
Matt Nickerson (Edmonton, NHL)
Geoff Platt (Dinamo Minsk, BLR)
Miikka Männikkö (HPK)
Joonas Lehtivuori (Philadelphia, NHL)
Kevin Kantee
Troy Milam

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle




Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää