Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpät lähtee kauteen taatusti voitto mielessä

 
,

Kärpät lähtee kauteen taatusti voitto mielessä


Oulun Kärpät joutui viime kauden päätteeksi pettymään finaalisarjassa. Joukkueen hopeisesta kaudesta jäi kruunu puuttumaan selvin 4-0 otteluhäviöin JYPille. Runkosarjassa joukkue ylsi vaikeista vaiheista huolimatta viidenneksi. Uuden valmennuksen alaisuudessa eivät pelit aina kulkeneet syksyn ja talven pimeinä hetkinä mallikkaasti. Kevään ratkaisupeleissä hyvä vire kuitenkin löytyi ja joukkue raivasi tieltään pudotuspeleissä ensin Jokerit (voitot 4-1) ja sen jälkeen  Bluesin (voitot 4-2). Finaalissa JYP oli kuitenkin selkeästi oululaisia vahvempi ja vei kirkkaimmat mitalit selvin 4-0 otteluvoitoin. Runkosarjassa kärppäpelaajista kunnostautuvat eritoten pistepörssin kolmonen Toni Koivisto, viitonen Jonas Andersson ja kymppi Daniel Corso.

Kärppien valmentajana jatkava ja toista kauttaan seurassa aloittava Matti Alatalo hamuaa kirkastusta hopeasijalle. Vaikeasta viime kaudesta yli päässyt Alatalo tuleekin joukkueensa kanssa olemaan yksi mestarisuosikeista. Kärppien jääminen finaalipelien ulkopuolelle olisi sen luokan ihme, että sitä tuskin tullaan näkemään. Edes vaikea viime kauden aloitus ei estänyt joukkuetta nousemasta aina pudotuspelien viimeiselle kierrokselle.

Iiro Tarkki,Kärpät
Tuomas Tarkki on jälleen paljon vartijana Kärppien hakiessa mestaruutta. Arkistokuva: UrheiluPori.com

Oulussa luotetaan edelleen Tuomas Tarkin torjuntoihin. Neljännen peräkkäisen kautensa Kärpissä aloittava Tarkki on noussut yhdeksi liigan parhaista maalivahdeista. Tarkin kanssa peliajasta tappelevat Petri Koivisto ja Antti Rautiola. Viime kaudella Koivisto pelasi erinomaisesti, kun ykkösvahti Tarkki oli sivussa loukkaantumisen takia. Koiviston torjuntaprosentiksi merkittiin 91,41%. Kolmosmaalivahtina joukkueella on käytössään Antti Rautiola. Kärppien A-nuorissa pelannut Rautiola on jo päässyt haistelemaan liigaympyröitä. Ensi kaudella hän kuitenkin hakenee peliaikaa Mestiksestä.

Ryhmän puolustuksessa oli pientä vaihtuvuutta. Poislähtijöinä olivat kokeneet Josef Boumedienne ja Martti Järventie. Molemmat poistuneet pelaajat pelasivat vain 17 ottelua runkosarjassa. Uutena miehenä takalinjoille tuli Ruotsista Suomeen palannut Teemu Aalto. Tapparaa ja HPK:ta aiemmin edustanut Aalto iski viime kaudella Linköpingissä komeat 29 tehopistettä. Tapparassa maajoukkuepuolustaja Aalto on pelannut toistaiseksi tehokkaimman kautensa (40 pistettä/56 ottelua). Aallon lisäksi Kärppien puolustuksessa viilettävät itseoikeuttettu kapteeni Ilkka Mikkola, Ossi-Petteri Grönholm ja Justin Forrest. Toisen kautensa Oulussa aloittava Justin Forrest oli joukkueensa tehokkain pakki päättyneellä pelikaudella. Forrestin tilille merkittiin kaikkiaan 33 pistettä ja tuolla pistemäärällä hän ylsi pakkien pörssi neloseksi.

Kristian Kuusela,Kärpät
Kristian Kuuselalta odotetaan taatusti lisää tehoja. Arkistokuva: UrheiluPori.com

Kärppien hyökkäysarsenaali koki suurimmat muutokset kevään ja kesän aikana. Joukkueen vahvuudesta ulkomaisiin sarjoihin poistuivat Daniel Corso, Toni Koivisto ja Jonas Andersson. SM-liigassa ex-Kärppinä jatkavat Pelicansiin siirtynyt kaksikko Juhamatti Aaltonen-Tommi Paakkolanvaara. Joukkueen kolme parasta pistemiestä Koivisto-Andersson-Corso, iskivät viime kaudella yhteensä kunnioitettavat 171 tehopistettä. Koiviston ja Anderssonin uusi osoite on Venäjän KHL-liiga. Corso jatkaa uraansa puolestaan Ruotsin Elitserinissä. Tulopuolella joukkueella on esitellä neljä uutta nimeä, Pavel Rosa, Mika Viinanen, Kimmo Koskenkorva ja Pekka Saarenheimo. Aemminkin SM-liigassa vieraillut Rosa siirtyi Ouluun Röglestä. Elitserieniä viime kaudella pelannut Rosa on edustanut Suomessa HPK:ta ja Jokereita vuosituhannen vaihteen jälkeen. Uransa aikana Rosa on ehtinyt pelata NHL:ssäkin neljän kauden aikana kaikkiaan 36 ottelua. Pohjois-Amerikan visiiteillään Rosan kohtaloksi on yleensä tullut farmikomennus. Parhaalla kaudellaan AHL:ssä tsekkitaituri on iskenyt 88 tehopistettä. Toinen mielenkiintoinen uusi nimi on kolmen Raumalla vietetyn kauden jälkeen joukkueeseen palaava Pekka Saarenheimo. Raumalta isompaa roolia hakemaan lähtenyt Saarenheimo kehittyi visiitillään runsaasti suurien peliminuuttien ansiosta. Kolmella Lukon kaudellaan Saarenheimon tilille merkittiin kaikkiaan 122 tehopistettä. Kovista menetyksistä huolimatta Kärppien hyökkäyksessä riittää leveyttä, sillä joukkueessa jatkavat mm. Kristian Kuusela, Jari Viuhkola ja edelleen mestaruutta metsästävä Vesa Viitakoski.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Teemu Aalto (Linköping, SWE)
Pavel Rosa (Rögle, SWE)
Mika Viinanen (Lukko)
Kimmo Koskenkorva (Skellefteå, SWE)
Pekka Saarenheimo (Lukko)

Lähteneet:
Juhamatti Aaltonen (Pelicans)
Josef Boumedienne (Dinamo Minsk, BLR)
Daniel Corso (Timrå, SWE)
Toni Koivisto (Magnitogorsk, RUS)
Martti Järventie (HIFK)
Tommi Paakkolanvaara (Pelicans)
Jonas Andersson (Dinamo Minsk, BLR)

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle




Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää