Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vain ihme pelastaa SaiPan

 
,

Vain ihme pelastaa SaiPan


Viime kaudella SaiPa jäi runkosarjassa peränpitäjäksi ja selvästi. Joukkue keräsi yli kymmenen pistettä vähemmän kuin toiseksi viimeiseksi jäänyt Tappara. Uutena systeeminä lanseerattu Playout-sarja päättyi SaiPan osalta nopeaan kesälomaan. SaiPa onnistui välttämään karsimisuhan voittamalla Rauman Lukon nopeasti otteluvoitoin 3-0.

Tulevalla kaudella Ari-Pekka Selinin ryhmällä on täysi työ välttää runkosarjan viimeinen sijoitus. Materiaalillisesti SaiPalla on koko sarjan heikoin joukkue. Lisäksi varsin kokemattomalla maalivahtikaksikolla kauteen lähtevä joukkue on taloudellisesti tiukoilla. Joukkueen sijoitus tulee riippumaan hyvin pitkälti ulkomaalaispelaajien onnistumisesta. Joukkueella on kuitenkin sen verran kokemusta ja taitoa, että yksikään joukkue ei tule asennevammaisena pisteitä SaiPalta saamaan.

SaiPan kovin yksittäinen pelaajamenetys oli ehdottomasti maalivahti Iiro Tarkin siirtyminen Espoon Bluesiin. Raumalaislähtöinen Tarkki on ollut kahdella edellisellä kaudella SaiPan ehdoton kulmakivi. Viime kaudellakin Tarkin torjuntaprosentti oli 91,4% riippumatta joukkueen heikosta menestyksestä. Tarkin korvaajaksi joukkueeseen tuli lopulta Jere Myllyniemi. Bluesin ja Lukon riveissä SM-liigaa pelannut Myllyniemi vietti viime kauden Ruotsissa. Kesken kauden Elitserienin Röglestä Allsvenskanin Leksandiin siirtynyt Myllyniemi on etukäteen musta hevonen. Viimeksi kotimaassaa Myllyniemi on onnistunut Bluesissa kaudella 2004-05. Tuon jälkeen kotimaisista kaukaloista Myllyniemelle ei ole herunut ykkösvahdin asemaa. Lappeenrannan oma poika Ville Hostikka tuleekin antamaan Myllyniemelle kovan vastuksen. SaiPan maalivahtien valmennuksesta vastaavalla Jarmo Myllyksellä onkin hikinen iltapuhde saadakseen loihdittua maalivahdeista joukkueelle voittavan veskarin.

Lappeenrantalaisten puolustuksessa tapahtui pieniä muutoksia. Viime kauden kokoonpanosta pois lähtivät Simo Mälkiä ja Dan Iliakis. Tilalle joukkue kiinnitti Jarno Lippojoen. SaiPan juniorikoulun läpi käynyt Lippojoki pelasi viime kaudella JYPin riveissä. Pelaamissaan 26 SM-liiga ottelussa Lippojoki ei pistetiliään  auki saanut. Osan kaudesta hän vietti Mestiksen D Teamin riveissä. SaiPan viime kauden tahokkain puolustaja Antti Nyrhinen jatkaa joukkueessa. Nyrhinen saalisti runkosarjassa puolustajalle kiitettävät 22 tehopistettä. Nyrhisen lisäksi lappeenrantalaisten pelaajalistoilta löytyvät mm. Pauli Levokari, Mikko Pukka ja Simon Backman.

SaiPan hyökkäys uudistui eniten. Joukkueen vahvuudesta muualle siirtyivät Jarkko Pyymäki, Valtteri Tenkanen, Eetu Holma, Jarkko A. Immonen ja Dmitri Nabokov. Poislähtijöistä Nabokov oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies 32 tehopisteellään. Jarkko A. Immonen puolestaan merkkautti 23 pistettä ollen neljäs sisäisessä pörssissä. Uusina pelaajina Lappeenrantaan saapuivat kanadalainen Tyler Redenbach, tsekki Petr Pohl, Jarmo Jokila ja Jarno Koskiranta. Phoenixin NHL-varaus Redenbach siirtyi Sputnikkeihin Tanskan pääsarjasta. Viime Kaudella Odensen riveissä pelannut kanukki iski 68 pistettä pelaamissaan 43 ottelussaan. Pohjois-Amerikassa Redenbach on pelannut WHL-,AHL-,ECHL- ja CHL-sarjoissa. Niinikään NHL:n varattu tsekki Pohl siirtyi joukkueeseen Pohjois-Amerikasta. Kaudeksi 2003-04 Amerikan mantereelle siirtynyt Pohl hakee pelipaikkaa tryoutin kautta. Mielenkiintoinen nimi saattaa olla myös Mestiksessa kovia tehoja kahden viime kauden aikana iskenyt Jarmo Jokila. TuTossa viime kaudella 57 pistettä tehnyt Jokila omaa liigakokemusta reilun kymmenen pelin verran TPS:n riveistä. Suurin vastuu ja kovimmat odotukset ovat ehdottomasti pitkään Suomessa viihtyneen Shayne Toporowskin harteilla. Viime vuonna 33-vuotias Toporowski oli SaiPan tehokkain pelaaja 46 pisteen turvin. Apuja Toporowski tulee saamaan mm. Tero Koskirannalta ja Tomas Jaskolta.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Petr Pohl (Johnstown, ECHL, tryout)
Tyler Redenbach (Odense, DEN)
Jere Myllyniemi (Leksand, SWE-2)
Andreas Bernard (Bolzano, ITA)
Jarno Lippojoki (JYP)
Jarmo Jokila (TuTo, Mestis, tryout)
Jarno Koskiranta (Jokipojat, Mestis, tryout)

Lähteneet:
Dan Iliakis (Ässät)
Jonne Virtanen (JYP)
Jarkko Pyymäki (Tappara, tryout)
Valtteri Tenkanen (lopettaa)
Eetu Holma (Örebrö, SWE-2)
Simo Mälkiä (Jokerit)
Iiro Tarkki (Blues)
Jarkko A. Immonen (Blues)
Dmitri Nabokov

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Antoine Laganièren kanssa.

Lue lisää
Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Ässäkasvatti Anton Fonzen liittyy Karhu puolustukseen yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Porilaisten urheiluseurojen yhteistyö kehittyy, kun Ässät ja Karhu HT aloittavat yhteistyön.

Lue lisää
Marco Insam Ässiin yksivuotisella sopimuksella

Marco Insam Ässiin yksivuotisella sopimuksella

Ässät ja laitahyökkääjä Marco Insam ovat tehneet yksivuotisen pelaajasopimuksen. Sopimukseen sisältyy marraskuun loppuun asti ulottuva koeaika.

Lue lisää
Philip McRae siirtyy Ässiin

Philip McRae siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen keskushyökkääjä Philip McRaen kanssa. 27-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä on pelannut urallaan 15 NHL-ottelua tehoin 1+2 =3.

Lue lisää
Mikko Salmio siirtyy Ässiin

Mikko Salmio siirtyy Ässiin

Ässät ja Mikko Salmio ovat tehneet kaksivuotisen pelaajasopimuksen. 25-vuotias isokokoinen hyökkääjä siirtyy Poriin JYP:in organisaatiosta, jota hyökkääjä on edustanut koko uransa ajan.

Lue lisää