Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ässät oli senttien päässä Mestiksestä

 
Ässät oli senttien päässä Mestiksestä


Porissa elettiin viime keväänä todellisia kauhun hetkiä, kun Juhani Tammisen Sport teki tuhojaan Ässien kustannuksella. Runkosarjassa hienosti pelannut Ässät sijoittui 58 ottelun jälkeen sijalle 12. Playout-peleissä porilaisryhmän peli ei enää kulkenut ja sekä Tappara että Lukko kävelivät Ässien yli kohti kesälomaa. Ässien kohtaloksi jäi playouttien mestaruus ja sen myötä joutuminen karsintasarjaan Vaasan Sporttia vastaan. Lopulta Ässät hoiti sarjan värikkäiden vaiheiden jälkeen ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa.

Alkavaan kauteen porilaisryhmä lähtee taatusti kiillottamaan viime kautista jumbosijoitustaan. Varsin vähän muuttunut joukkue tuntee toisensa hyvin ja siitä onkin uuden valmentajan Pekka Rautakallion helppo lähteä rakentamaan joukkuetta kohti talven pelejä. Materiaaliltaan Ässillä on varsin kaksijakoinen joukkue. Erinomainen maalivahti ja varsin laaja ja toimiva hyökkäyskalusto taistelevat minkä tahansa joukkueen kanssa tasapäin tässä sarjassa. Selkeästi heikoin osa-alue on porilaisten puolustus. Varsin kapealla materiaalilla pelaava patapuolustus kaipaisi edelleen vähintään yhtä erinomaista kiekollista pakkia. Porissa kuitenkin taistellaan ja pudotuspelipaikka saattaakin olla tänä vuonna joukkueen plakkarissa monen asiantuntijan yllätykseksi.

Porissa luotetaan edelleen Eero Kilpeläisen torjuntoihin. Ässien selkeäksi ykkösvahdiksi noussut Kilpeläinen saa tällä kaudella parikseen Jussi Rynnäksen. Ässien junioreista edustukseen aikanaan noussut Rynnäs haki viime kaudella peliaikaa Mestiksestä. Rynnäs pelasi kauden aikana Sportissa ja Kiekko-Vantaassa. Viime kaudella Kilpeläisen kanssa torjuntavastuun jakoivat Tuomo Karjalainen ja Tomas Duba. Karjalainen siirtyi seurasta pois kuitenkin jo kesken kauden. Duba puolestaan vaihtoi maisemaa kesällä.

Porilaisten puolustuksessa tapahtui kaikkiaan neljän pelaajan vaihdos. Patapaidan sivuun laittoivat kiekkoilun lopettanut Pasi Peltonen ja Mestikseen siirtynyt Olli Korkeavuori. Uusina niminä porilaisjoukkueeseen tulivat Dan Iliakis ja Jussi Heikkinen. SaiPassa viimeiset kaksi kautta kiekkoillut Iliakis omaa myös Suomen passin, joten kanadalaispakki ei vie joukkueelta ulkomaalaispaikkaa. Jussi Heikkinen siirtyi Poriin puolestaan Ruotsin Allsvenskanista. Heikkisellä on kokemusta SM-liigasta yhden kauden ajalta. Kaudella 2003-04 Heikkinen edusti Lahden Pelicansia 44 ottelun (tehot 1+0) ajan. Viime kaudella Ässien tehokkain puolustaja oli Ville Uusitalo. Uusitalo merkkautti tililleen kaukkiaan 24 tehopistettä, kun seuraavaksi tehokkain puolustaja Tero Määttä saalisti 12 pistettä.

Ässien hyökkäysosastolla oli eniten vaihtuvuutta. Poispäin lähtivät Erik Rasmussen, Teemu Virkkunen, Markku Tähtinen, Aki Keinänen ja Derek Damon. Uutena pelaajana Ässillä on esitellä tsekkitaituri Kamil Piros. Kokenut Piros siirtyy Poriin Ruotsin Elitserienin joukkueesta HV71:stä. Piroksen tilastoihin mahtuu myös kaikkiaan 42 NHL-ottelua. Euroopassa hän on pelannut mm. Tsekin, Venäjän, Saksan ja Ruotsin pääsarjoissa. Porilaisten pisterohmuna viime kaudella häärivät Marko Kivenmäki ja Markku Tähtinen. Molemmat saalistivat 35 pistettä runkosarjassa. Myös nuoret Tommi Huhtala ja Sakari Salminen nousivat joukkueen avain pelaajien joukkoon ja heiltä odotetaankin paljon alkavalla kaudella.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Dan Iliakis (SaiPa)
Jussi Heikkinen (Björklöven, SWE-2)
Kamil Piros (HV-71)

Lähteneet:
Olli Korkeavuori (Jokipojat, Mestis)
Aki Keinänen (TuTo, Mestis)
Derek Damon (Kassel, GER)
Tomas Duba (Trinec, CZE)
Pasi Peltonen (lopettaa)
Markku Tähtinen
Erik Rasmussen
Teemu Virkkunen


Takaisin edelliselle sivulle
Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Jyrki Aho vapautettu päävalmentajan tehtävistä. Mikael Kotkaniemi nousee Ässien päävalmentajaksi kevääseen 2020 asti ulottuvalla sopimuksella.

Lue lisää
Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Ässät ja hyökkääjä Jarno Kärki ovat sopineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Kärki on pelannut tällä kaudella Ässissä 21 ottelua tehoin 7+3 =10.

Lue lisää
Niko Peltola jatkaa Ässissä

Niko Peltola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Niko Peltolan kanssa. Tällä kaudella puolustaja on pelannut Ässien paidassa 41 ottelua tehoin 1+8 =9.

Lue lisää
Juho Tommila jatkaa Ässissä

Juho Tommila jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Juho Tommilan kanssa.

Lue lisää
Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Ässät on tehnyt kaksi viikkoa kestävän tryout -sopimuksen hyökkääjä Tuomas Huhtasen kanssa.

Lue lisää
Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2020 asti ulottuvan pelaajasopimuksen puolustaja Tommi Taimen kanssa.

Lue lisää