Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sota alkaa paikallistaistelulla

 
Sota alkaa paikallistaistelulla


Perinteinen paikalliskapina Ässät - Lukko avaa SM-liigakauden 2009 - 2010.

Joukkueet lähtevät erilaisista lähtökohdista kauteen. Lukon puolella Rauli Uraman johtama valmennusjohto on pysynyt samana, mutta pelaajapuolella muutos on ollut rajua. Ässillä taasen pelaajistoa on vaihdettu maltilla, mutta valmennusjohdossa on tapahtunut suuria muutoksia, kun Alpo Suhonen on korvattu Pekka Rautakalliolla ja Mika Pieniniemi Karri Kivellä.

Lukon uusista pelaajista nimekkäimmät ovat ulkomaalaiset hyökkääjät Kurtis McLean, Justin Morrison sekä Jakub Petruzalek. Näistä McLeanillä sekä Petruzalekilla on hieman NHL-kokemusta viime kaudelta. Morrison taasen on kärsinyt viime vuodet vammoista, mutta hän teki hyvän vaikutukset pelatessaan Raumalla keväällä 2008. Nyt Morrison yrittää saada uransa jälleen nousuun vaikean viime kauden jälkeen.

Raumalaisten ennestäänkin vahvasta pakistosta löytyy uutena nimenä Harri Tikkanen, joka on parhaimmillaan SM-liigatasolla hyvä kiekollinen puolustaja. Raumalaisten maalin suulla jatkaa totutun varma Petri Vehanen, joka saa nuoresta Antti Raannasta hyvän haastajan.

Tulleiden pelaajien myötä myös Lukon lähteneiden lista on pitkä. Pahimmat menetykset osuivat hyökkääjistöön, josta poistuivat mm. Juha-Pekka Haataja, Perttu Lindgren, Pekka Saarenheimo Mika Viinanen sekä viime kauden kapteeni Pasi Saarela, joka sai lähtöpassit kettupaidasta keväällä. Lisäksi Lauri Tukosen tilanne on auki. Tällä hetkellä on Tampa Bayn leirillä antamassa näyttöjä mahdollista NHL-sopimusta silmällä pitäen.

Viimeisissä harjoituspeleissä Lukko on ollut vakuuttava; TPS kaatui elokuun lopulla puhtaasti 5 -0 ja kenraaliharjoituksessa 4.9. Tappara nöyrtyi 7-1. Lukko kaatoi myös Ässät kauden ensimmäisessä kokopitkässä ottelussa 2-3. Erikoisuutena mainittakoon, että Lukko ehti pelata harjoituskaudella peräti 13 täysimittaista ottelua Ässien vastaavan lukeman ollessa kahdeksan.

- Lukko on pelannut tulosten perusteella erittäin menestyksekästä kiekkoa. Joukkue liikkuu erittäin hyvin ja pyrkii koko ajan kiekolliseen peliin, Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio summasi.

Ässät pääsee iskemään illan otteluun hyvistä lähtökohdista. Sivussa pelaavasta kokoonpanosta ovat ainoastaan Tapio Sammalkangas sekä Niko Palonen.

- Tämä viikko on ollut suunnannäyttäjänä perjantain otteluun ja ilmeemme harjoituksissa on ollut parempi päivä päivältä.

- Joukkueemme on lähes terve ja se on erittäin tärkeä asia näin valmistavassa vaiheessa kautta, Pekka Rautakallio jatkoi.

Ässät vahvisti puolustustaan juuri ennen sarjan alkua Dan Iliakiksella. "Dannyn" otteet harjoituksissa ovat olleet päävalmentaja Pekka Rautakallion mieleen.

- Iliakis tuo puolustukseen lisää energiaa ja varmuutta. Hän lisää mahdollisuuksiamme erikoistilannepelaamisessa.

Molemmille joukkueille huominen ottelu on näytönpaikka epäonnistuneen viime kauden jälkeen. Pitkä odotus päättyy huomenna ja hyvän valmistautumisen merkitys on ottelua ajatellen erittäin suuri. Torstai-iltapäivällä lippuja otteluun oli myyty jo oli 4500 kappaletta, joten myös tunnelma on perjantaisessa Isomäen illassa taattu.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSaku Salmela siirtyy Ässiin

Saku Salmela siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Saku Salmelan kanssa. 27-vuotias puolustaja siirtyy Ässiin kasvattajaseurastaan Helsingin IFK:sta, jonka riveissä Salmela oli tänä keväänä saavuttamassa SM-pronssia.

Lue lisää
Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Lenni Killisen sekä puolustaja Juuso Ketolan kanssa.

Lue lisää
Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Ässät vahvistaa hyökkäystään Peter Tiivolalla. Kaksivuotisen sopimuksen Ässien kanssa tehnyt keskushyökkääjä siirtyy Poriin Rauman Lukosta, jonka riveissä Tiivola pelasi kaksi 25 tehopisteen kautta.

Lue lisää
Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Aleksi Rekosen kanssa. Rekonen siirtyy Ässiin Lahden Pelicansista, jonka riveissä 24-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella 60 ottelua tehoin 11+17 =28.

Lue lisää
Ässille neljä jatkosopimusta

Ässille neljä jatkosopimusta

Niklas Appelgren, Teemu Vuorisalo, Mikael Saha sekä Henri Kiviaho jatkavat Ässissä.

Lue lisää
Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Otto Kivenmäen sekä puolustaja Niklas Peltomäen kanssa.

Lue lisää