AC Oulun erikoistilanteet FC PoPan turma

FC PoPa kohtasi tänään elintärkeässä ottelussaan AC Oulun ja joutui ikävä kyllä todistamaan vierairailijoiden paremmuuden tylyllä tavalla, vierailija haki kaikki kolme pistettä lukemin 2-5.

Ottelu alkoi PoPan kannalta loistavasti, kun neljännellä minuutilla Ilkka Santahuhta syötti maalin eteen Antti Sumialalle, joka laukoi PoPan 1-0 johtoon. Heti seuraavalla minuutilla AC Oulu tuli tasoihin, sivurajaheiton puski maaliin vahvan ottelun pelannut Donewell Yobe. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa montaa minuuttia, 12 minuutilla AC Oulu sai kulman, Mika Nurmelan loistava kulma tavoitti Dominic Yoben, joka puski vierailijat 2-1 johtoon. Maalin jälkeen vierailija hallitsi peliä eikä isännät päässyt kunnollisiin hyökkäyksiin. 26 minuutilla AC Oulu oli siirtyä jo kahden maalin karkumatkalle, kun PoPa menetti puolustuksessa pallon ja vierailija pääsi puolittain läpi mutta syöttö maalin eteen oli sen verran huono, että lisämaalia ei nähty. PoPan puoliajan paras tilanne siunaantui Demalle mutta viuhuva laukaus n. 20 metristä meni hieman ohi maalin. Aivan puoliajan lopulla vierailija pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä mutta Lauri Pirhonen torjui tilanteen kulmaksi. Näin tauolle siirryttiin vierailijan johtaessa ansaitusti lukemin 2-1.

PoPa aloitti toisen puoliajan pirteästi, 8 minuutilla PoPa sai pilkun, kun vaihdosta sisään tullut Tom Melarti harhautteli itsensä rangaistusalueen sisälle ja puolustajalla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin kaataa Melarti, tuomitun rangaispotkun Dema laukoi varmasti vasempaan yläkulmaan. Mutta jälleen kerran vierailija iski heti PoPan maalin jälkeen ja jälleen kulmasta, Nurmelan antaman kulman puski jälleen sisään Dominic Yobe. Muutama minuutti tästä oli jälleen vaarallinen tilanne kotijoukkueen päässä, vaihdosta sisään tullut Frank Jonke oli unohdettu yksin maalin eteen mutta Pirhonen torjui tilanteen varmasti. PoPallakin oli paikkansa tulla tasoihin, Sumiala syötti Juho Lehtoselle juoksupallon linjan taa mutta tämän tilanteen torjui Dennys Rodrigues. Ottelun lopullinen niitti lyötiin 69 minuutilla, kun hieman paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta Juha Majava puski vierailijoiden neljännen osuman. Tämän osuman jälkeen pelistä katosi suurin jännitys ja vierailija iski vielä yhden maalin, kun kentän kuningas Nurmela syötti maalin eteen Majavalle, jolla oli helppo työ iskeä ottelun viimeinen maali. Näin AC Oulu vei suvereenin esityksen jälkeen mukanaan kaikki kolme pistettä 5-2 voitolla.

AC Oulu oli selvästi kovin joukkue, joka on tällä kaudella Porissa vieraillut ja tämänpäiväisen esityksen perusteella tullee nousemaan suoraan Veikkausliigaan. Vaikka PoPa oli tänään selvästi vierailijaansa heikompi niin siltikin suurin ero tehtiin erikoistilannepelaamisessa, AC Oulu iski yhden maalin sivurajaheitosta ja peräti kolme kulmapotkuista.

Tämänpäiväinen tappio tiesi suurella todennäköisyydellä sitä, että sarjan kärki karkasi PoPalta tavoittamattomiin.